Programovanie v JAVE
Programovanie v JAVE
Zdravím ...chcem sa venovať programovaniu v JAVE a potreboval by som par rad či je to veľmi zložité atď a hlavne buď nejakú knihu alebo som ochotný si zaplatiť za kurz ak by ste o niečom vedeli bol by som vám vďačný ..lebo kurz neviem nájsť nikde a ten kurz by vážne bodol.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Programovanie v JAVE
nie je to zložité, programovanie v jave je len zliepanie už naprogramovaných vecí podobne ako v c#. Pridáš si knižnicu, a pozreš si v dokumentácii aké funkcie má. Všetko ostatné čo ti treba vedieť a čo by niekto mohol nazvať ťažkým už nemá s javou nič spoločné, ale je to programovanie a algoritmizácia. Ak raz nebudeš vedieť programovať tak ti bude aj pascal ťažký a naopak, ak to vieš a máš na to hlavu tak je každý jazyk relatívne jednoduchý
-
axxis
Addict
zlozite to nie je a platit si kurz je asi na prd. najdi si kurz javy od nuly z nejakej vysokej skoly, prejdi si vsetky prednasky a mal by si byt zahojeny, potom sa uz budes prirodzene zlepsovat
kvalitny nazor...audiotrack napísal:nie je to zložité, programovanie v jave je len zliepanie už naprogramovaných vecí podobne ako v c#.
-
audiotrack
VIP
s tým nesúhlasím. Programovanie je práve vec čo sa z prednášok iba nenaučíš a musíš veľa veľa veľa skúšať. A práve prednášky na výške sú tak postavené, že sa ráta s cvičeniami kde sa zase vysvetlujú ďalšie veci. Ak sa chce naučiť niečo iné z informatiky, tak fajn, vysokoškolské prednášky sú dobré. Ale na programovanie.. čo ja viem.. Ja som na ne ani nikdy nechodil a myslím že programovať som sa naučil celkom obstojne
no ved prave preto sa tomu chcem zacat venovat lebo uz v skole sme mali raz do tyzdna pascal a proste vsetko som vedel nemal som s tym problem raz som este aj tu kravu co ma ucila opravil ze ma tam chybu ..ako v pascale programovat neviem ale ked som sa to ucil vzdycky som to vedel len som to pozabudal ale viem aky je tam princip ale chcem vediet javu lebo kamarat by mi vedel dobavit robotu co by sa mi teraz zislo lebo som skoncil skolu a nemam nic a ten kurz by som chcel mne je jedno ci bude kurz na vychodnom slovensku alebo v na zapadnom alebo na strednom len nech nejaky najdem a idem na neho cim skor a taketo veci ma neskutocne bavia ja som pripeceny do takýchto vecí
tak ak niekto ma nejaky kontakt adresu alebo url tak nech ho sem hodi budem vdacny aj nejaku knihu vyskusam
-
audiotrack
VIP
dik niečo už hadam najdem
-
axxis
Addict
ano, programovat sa da naucit aj bez VS prednasok...tak ako cokolvek ine na svete
ja som mu to poradil len preto, ze je zrejme uplny zaciatocnik a potrebuje sa naucit syntaxu riadenia programu a pochopit objektovy model ( to je to co Ta naucia )
a nasledne sa uz bude lepsit sam ( to je to co som chcel napsiat tym, ze dalej sa uz bude prirodzene zlepsovat )
ja som mu to poradil len preto, ze je zrejme uplny zaciatocnik a potrebuje sa naucit syntaxu riadenia programu a pochopit objektovy model ( to je to co Ta naucia )
a nasledne sa uz bude lepsit sam ( to je to co som chcel napsiat tym, ze dalej sa uz bude prirodzene zlepsovat )
a este taka vec nejaka dobra vysoka skola ? 
lebo podaval som prihlasku do blavy na stu fakulta informatiky a techniky ale nezobrali ma
lebo podaval som prihlasku do blavy na stu fakulta informatiky a techniky ale nezobrali ma
-
audiotrack
VIP
tak prečo chceš dobrú školu, keď na dobrú školu nemáš? 
keby som rozmyslal skor ako teraz tak by ma zobrali len som idiot lebo od prveho do tretieho rocnika na strednej som mal skoro same jednotky jedine z telesnej som mal styrku lebo som sa ulieval ale otec mi povedal ze na vysku chce aby som isiel ja idiot som vtedy nerozmyslal a druhu polovicu tretieho rocnika som dodrbal naschval som mal same styrky tak isto stvrty rocnik a tak isto aj matura a preto ma nezobrali ..myslim si ze by som zvladol vysoku skolu len sa na nu treba dostat
//autoeditácia príspevku (25 Aug 2011, 15:58)
a ešte trošku nas5 k teme chcem nejaky kurz za ktory si zaplatim dostanem lektora atd je jedno kde
//autoeditácia príspevku (25 Aug 2011, 15:58)
a ešte trošku nas5 k teme chcem nejaky kurz za ktory si zaplatim dostanem lektora atd je jedno kde
neviem posudit ako je to tazke sa naucit javu z nuly... ja som sa neucil tak ze som sa jedneho dna zobudil a povedal som si ze sa idem ucit javu... ale postupne som sa dlhodobo sem-tam ,,ucil" rozne jazyky uplne bez akehokolvek systemu, lebo ma to bavilo a pamatam si ze uplne prvy programovaci jazyk ktory som skusal bol javascript
... resp. nebavilo ma nikdy ani tak to kodenie samotne ako skor vysledky ku ktorym sa da dospiet a veci ktore sa pomocou toho daju realizovat 
ale pre zaciatocnika su jednoznacne najvhodnejsie knihy, pretoze tam su veci vysvetlene dokladne narozdiel od tutorialov na nete kde to tak nemusi byt, a ak su aj menej aktualne tak to moc nevadi - zakladne veci sa tak casto nemenia.
nepoznam teraz ziadnu knihu pre zaciatocnikov ktoru by som ti mohol doporucit ale poviem ti len tolko ze hladaj, citaj recenzie a rozhodni sa pre taku co ti bude najviac vyhovovat. ak chces byt programator tak tento skill budes potrebovat neustale, nemozes ocakavat ze ti vsetko bude stale niekto strkat pod nos
a na lektora sa vyser, ak nie si schopny sa to naucit svojpomocne, tak nikdy nebudes dobry programator, pretoze v tejto oblasti sa musis ucit furt a lektora mat vzdy pri sebe nemozes mat a casto budes pracovat so specifickymi technologiami a riesit take problemy na ktore by si pravdepodobne lektora nezohnal ani keby si chcel.
dufam ze som ta neodradil a prajem ti nech sa ti dari ale uplne najdolezitejsie je, aby ta to BAVILO, vtedy je uspech takmer stopercentny.
ale pre zaciatocnika su jednoznacne najvhodnejsie knihy, pretoze tam su veci vysvetlene dokladne narozdiel od tutorialov na nete kde to tak nemusi byt, a ak su aj menej aktualne tak to moc nevadi - zakladne veci sa tak casto nemenia.
nepoznam teraz ziadnu knihu pre zaciatocnikov ktoru by som ti mohol doporucit ale poviem ti len tolko ze hladaj, citaj recenzie a rozhodni sa pre taku co ti bude najviac vyhovovat. ak chces byt programator tak tento skill budes potrebovat neustale, nemozes ocakavat ze ti vsetko bude stale niekto strkat pod nos
a na lektora sa vyser, ak nie si schopny sa to naucit svojpomocne, tak nikdy nebudes dobry programator, pretoze v tejto oblasti sa musis ucit furt a lektora mat vzdy pri sebe nemozes mat a casto budes pracovat so specifickymi technologiami a riesit take problemy na ktore by si pravdepodobne lektora nezohnal ani keby si chcel.
dufam ze som ta neodradil a prajem ti nech sa ti dari ale uplne najdolezitejsie je, aby ta to BAVILO, vtedy je uspech takmer stopercentny.
toto mi pripomenulo clanok co som nedavno cital http://zdrojak.root.cz/clanky/programat ... cky-kovar/
ale k veci programatorom sa zo dna na den nestaneš... a isť to robit len za to ze tam platia dobre to je fail... Vš skutocne nepotrebuješ ked mas pevnu volu a vies sa posuvat sam dopredu bez toho aby ti niekto smer ukazal ... osobne o platenych kurzoch neviem jedine som videl na HTML ale ako bolo spomenute ked sa to nedokazes naucit sam tak ta to tam nenaucia no ak chceš niečo na začiatok na odpichnutie tak by som ti poradil Seriu člankov z PC Revue mali C++ a aj Javu (Java pod lupou) a mne sa to zdalo dobre napisane ked nemas nejaky problem z programovanim a tak dalej tak to je dobry fast uvod do možností..
ale k veci programatorom sa zo dna na den nestaneš... a isť to robit len za to ze tam platia dobre to je fail... Vš skutocne nepotrebuješ ked mas pevnu volu a vies sa posuvat sam dopredu bez toho aby ti niekto smer ukazal ... osobne o platenych kurzoch neviem jedine som videl na HTML ale ako bolo spomenute ked sa to nedokazes naucit sam tak ta to tam nenaucia no ak chceš niečo na začiatok na odpichnutie tak by som ti poradil Seriu člankov z PC Revue mali C++ a aj Javu (Java pod lupou) a mne sa to zdalo dobre napisane ked nemas nejaky problem z programovanim a tak dalej tak to je dobry fast uvod do možností..
Neviem co za job ti ponuka kamarat, ale veri mi ze aby ta niekde bezne zamestnali ako vyvojara, to sa neda len tak po jednom kurze, mimo toho ze java je dimenzionalne uplne inde ako pascal a aby poznal vsetky podstatne zakutia javy, na to imho kurz nestaci. A dalsia vec je este samotne "programatorske zmyslanie" a algoritmizacia.
Neviem v akej presne si situacii, ale z toho co si napisal, som pochopil ze:
1. Nejdes na vysku
2. Vies trochu pascal
3. Velmi ta bavil
4. Chces nejaky programatorsky job ktory ti ponuka kamarat
5. Preto sa to chces rychlo naucit
Takze:
a) Bud sa to vsetko rychlo nauc (o com mam ja, iste pochybnosti)
b) Alebo podla mna realnejsie riesenie je najst si nejaku...lubovolnu pracu... a v priebehu roku venovat kazdy den programovaniu aspon hodinku-dve, kedze ta to bavi urcite obcas das aj viac
No a potom o rok mozes ist na IT skolu, ozvat sa kamaratovi alebo... pokracovat podla chuti, znalosti a moznosti
Napisal som ti to co si sa vlastne nepytal, kedze o kurzoch nemam informacie a google nam funguje vsetkym rovnako

Neviem v akej presne si situacii, ale z toho co si napisal, som pochopil ze:
1. Nejdes na vysku
2. Vies trochu pascal
3. Velmi ta bavil
4. Chces nejaky programatorsky job ktory ti ponuka kamarat
5. Preto sa to chces rychlo naucit
Takze:
a) Bud sa to vsetko rychlo nauc (o com mam ja, iste pochybnosti)
b) Alebo podla mna realnejsie riesenie je najst si nejaku...lubovolnu pracu... a v priebehu roku venovat kazdy den programovaniu aspon hodinku-dve, kedze ta to bavi urcite obcas das aj viac
Napisal som ti to co si sa vlastne nepytal, kedze o kurzoch nemam informacie a google nam funguje vsetkym rovnako
pekne zhrnutie jeho aktualnej situacie, lebo ja som nepochopil vela z predoslich prispevkov.
-
axxis
Addict
nie si Ty ten co programuje v intermedialnom kode? ovladas aj bytcode?FrewCen napísal:pekne zhrnutie jeho aktualnej situacie, lebo ja som nepochopil vela z predoslich prispevkov.
Napísal som to niekde?
-
axxis
Addict
hej, tu http://www.hojko.com/post1704657.html#p1704657FrewCen napísal:Napísal som to niekde?
To že som vyskúšal nejaký jazyk a prípadne som si s ním dopomáhal, neznamená že ho ovládam.
-
axxis
Addict
vies co sa stane so c# alebo s javou po tom co ich "spustis" vo vyvojm studiu? resp. vies co je to .class alebo .dll/.exe?