Novoinstalovane RAM asi znicili MB

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Flashrobot
Medium Expert
Medium Expert

Novoinstalovane RAM asi znicili MB

Príspevok od používateľa Flashrobot »

Zdar,
prave sa mi stal takyto celkom zaujimavy problem:) Napisem vam presny scenar:
Mam PC zostavau s nasledovnymi paramentrami: doska Asus m4a88td-v EVO/USB3, CPU athlonII x4 640, grafika zotac gf gt440, RAM 2x2GB kingston ddr3 1333 MHz. Na nom mam dva monitory, z coho je jeden pripojeny cez DP a druhy cez DVI.
Vsetko islo krasne, az pokym som sa nerozhodol pozicat si od kamosa na skusku dalsie RAM a to 2x 2GB Corsair ddr3 1600Mhz (1600C9DHX). Dal som ich do ciernych slotov k tym mojim povodnym ramkam, pc sa korektne zapol, dal som bios, ten pekne zdetekoval 8 GB ram, lenze frekvencia bola 1066, tak som ju zmenil na 1333, restartoval, pc opat nabehol a bootol som OS. Tam som ale zrazu zistil, ze mi nejde monitor pripojeny cez DP rozhranie, skusil som ho teda zapojit na ine rozhranie (HDMI) a tam uz nabehol.
No bolo mi to podozrive, lebo doteraz fical dobre cez DP, tak som to zacal dalej skumat. Vybral som tie nove ram (corsiar) a zapol pc uz len s 1 monitorom cez DP, stale to iste (DP nefungoval ostatne rozhrania ano), uz som si myslel ze sa mi pokazilo rozhranie DP bud na monitore alebo na grafickej. No este ma napadlo dat grafiku do ineho PCIE slotu a cuduj sa svete, DP uz isiel normalne.
Doplnil som teda znovu tie dalsie ramky (corsair) a nastal ten isty problem, DP opat nefungoval. To ma ale stale neodradilo a experimentoval som dalej:) Prehodil som ramky do inych pozicii (kingstomi do ciernych slotov, corsairi do modrych), stale to iste, DP nefungoval. Potom som nasiel v manuali, ze doska disponuje nejakym tlacidlom s nazvom MemOK na zaistenie kompatibility roznych ram, tak som ho teda este vyskusal, no nepomoholo, problem stale pretrvaval.
Tak som to uz vzdal, vratil vsetko do povodneho stavu a vtedy nastal ovela zavaznejsi problem: PC sa vobec nezapol, pipal ze tam nie je RAM (pricom ram bola urcite zapojena spravne, nerobim to predsa 1. krat) Samozrejme, vyskusal som aj tie dalsie ram, aj po jednej, aj reset BIOSU, aj vytiahnutie baterky, no nic nepomaha. PC stale nezapne a pipa ze nema ram, zrejme sa asi nejak odpalili sloty na doske. Alebo co myslite, ze by to este mohlo byt? :)
Sapo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Novoinstalovane RAM asi znicili MB

Príspevok od používateľa Sapo »

Reklamácia
Flashrobot
Medium Expert
Medium Expert

Nj, asi len jedine to. Dufam, ze mi to uznaju ked som skusal tie ram, ale tak je to doska na pretaktovavanie, urcite by ju nemali znicit navzajom nekompatibilne ramky...
Viac sa ale bojim toho, ze som to kupoval cez eshop a tam som este zatial nic nereklamoval:)
Sapo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Sapo »

To by nemal byť problém, pokiaľ na doske nie je nejaké mechanické poškodenie.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Popisuješ dva problémy - DVI a RAM. RAM a DVI je azda mimo hru. RAM Ti spolu išli, a samotné sa nepretaktujú, A keď to urobíš manuálne, tak nenaskočí PC a je reakcia POST. 4 sloty a 4 RAM neodídu len tak, nie?
Takže ešte skontroluj sloty pre RAM a RAM /predsa len viacero manipulácií - čistota..., RAM odskúšaj u kolegy, od ktorého si si ich požičal - všetky 4, BIOS daj do default a pokiaľ to nenaskočí, tak reklamácia /podľa výsledku testu RAM - MB/. Snáď si nebol "nabitý" statikou. Tipujem to na MB, pokiaľ sú všetky kontakty po presuvoch skontrolované.
Flashrobot
Medium Expert
Medium Expert

jarda.j napísal:Popisuješ dva problémy - DVI a RAM. RAM a DVI je azda mimo hru. RAM Ti spolu išli, a samotné sa nepretaktujú, A keď to urobíš manuálne, tak nenaskočí PC a je reakcia POST. 4 sloty a 4 RAM neodídu len tak, nie?
Takže ešte skontroluj sloty pre RAM a RAM /predsa len viacero manipulácií - čistota..., RAM odskúšaj u kolegy, od ktorého si si ich požičal - všetky 4, BIOS daj do default a pokiaľ to nenaskočí, tak reklamácia /podľa výsledku testu RAM - MB/. Snáď si nebol "nabitý" statikou. Tipujem to na MB, pokiaľ sú všetky kontakty po presuvoch skontrolované.
Ano, zda sa, ze su to dva navzajom nesuvisiace problemy, ale neni to tak. Ten DP (nie DVI;-)) ozaj fungoval spravne az kym som tam nepridal tie dalsie RAMky a zas ked som ich vytiahol zacal opat fungovat. Tiez netusim aky to moze mat suvis, zrejme niekto erudovanejsi by to mohol objasnit:). Tak isto nemam ponatia ako mohli tie ramky (hoci aj keby boli zle zasunute alebo pretaktovane) odpalit vsetky ram sloty na doske... Mozno som bol fakt nejak nabity statickou elektrinou alebo co:D Moje povodne ramky su urcite OK, zapojil som ich v robote a pc fical, tie dodatocne kamosove som uz pre istotu neskusal (nechcem si aj v praci odfajcit MB:) Kazdopadne dosku posielam na reklamaciu a dufam, ze mi to uznaju...
Napísať odpoveď