Shaft, hokejka
Shaft, hokejka
Caute, idem si kupovat shaft a vyberam z tychto troch CCM Vector 10, CCM Vector 8 a Reebok Sickick 7k rozmyslal som nad tym reebokom ale som dakde cital ze nie vsetky cepele donho sedia..nemate stym skusenost? alebo poradte daky dobry shaft bo potrebujem cim skor..
-
mirak2
Hardcore addict
Re: Shaft, hokejka
vsetky cepele do vsetkych shaftov musia sediet, ak su mensie tie nasadove casti cepele, oblepis paskou, s opacnym problemom som sa este nestretol...ak tak, trochu zbrusis pilnikom
PS: medzi ccm a rbk ti ja neporadim, som dlhorocny uzivatel easton hokejok
PS: medzi ccm a rbk ti ja neporadim, som dlhorocny uzivatel easton hokejok
dik, a inac grip je taky ten lepkavy povrch? raz som s tym hral a boh vie co to nebolo nvm ci by som si nato zvykol mas s tym skusenost?
-
mirak2
Hardcore addict
ano taky lepkavy povrch, ale su rozne gripy, niektore su viac gumove, niektore su insie, neviem to ani slovne popisat.. ja na dvoch tyckach grip mam, na starsej kompozitke ho nemam, ale mam ho prejdeny pukom (niekto si hokejku v strede paskuje), aby sa mi to nesmykalo, je to vec zvyku a osobnej preferencie...dost to namaha dlan rukavice a trosicku rychlejsie sa ti moze roztrhat dlan na rukavici na spodnej ruke a bez rukavic riskujes zranenie koze (raz som si bol strielat len tak bez rukavic a mal som obrovsky pluzgier na ruke), ak sa ti s tym nehralo dobre a nechces vymyslat novoty a riskovat, ze si nezvyknes, ostan pri klasike
no dobre vezmem teda ten rbk shaft a mam na vyber z tvrdosti 85,100,110 nemam velku silu v rukach strielam vacsinou svihom a zobral by som 85 lebo este z nej budem asi zrezavat..ale zasa nvm ci 85 nie je moc makka ci vydrzi zapasi a podobne vies mi s tymto este poradit? a velkost je 132cm ten shaft ja meriam 172 tak snad bude stacite
edit: a nemas skusenost ani s tymto shaftom? Bauer Supreme ONE55
edit: a nemas skusenost ani s tymto shaftom? Bauer Supreme ONE55
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
To zalezi od teba, od tvojej vysky a vahy. Podla mna 85 je biedna palica, to nie je vhodne ani na hokejbal, nie to este na strelu s pukom. Skor by som siel do flex 102, ked zrezes, dostanes z toho mozno flex 110. Co tak zbehnut niekde do obchodu a skusit si tvrdost palice a odhadnut, aka ti bude vyhovovat??? Tazko je radit, ked kazdemu sedi nieco ine, ale v pripade strely zapastim by som volil tvrdsiu palicu kvoli presnosti a sile.
-
mirak2
Hardcore addict
85 je dost makka, ale pokial mas 14 rokov a 50 kil, tak nemozes mat prilis tlaku odolny shaft
tiez odporucam ist vyskusat do kamenneho obchodu, trochu si ich ochytat, vyskusat ako pruzia (podla moznosti skusaj na celej kompozitke, nie ze tam budes ohynat shaft
)
Je pravda ze na reebok niektore cepele nemohli sadnut lebo mali uzsiu spodnu cast ( rozdiel bol iba velmy maly ) ale zase si to mozes dat na druhu stranu a mas to to iste ja som hraval so 100 a v pohode a lepsie ber rbk 
hokejku potrebujem mat vysoku 156cm shaft je dlhy 132cm cepel tomu da takych 30cm takze bude merat 162cm ked tam 10cm dole z toho shaftu a bude to 100 tak tu bude asi 110flex dufam..a inac je na ranu svihom je lepsia vyzsia tvrdost? a ta tvrdost 85 ked z nej zrezem bude to tak 95 dajme tomu..je menej odolnejsia? ako oproti tomu ked mi po nej niekto sekne ze je vacsia pravdepodobnost ze sa rozpadne?
-
mirak2
Hardcore addict
napisal som tlaku odolnejsie, cim som chcel povedat, ze musis viac zatlacit aby sa ohla (vyssi flex)...odolnejsia voci zlomeniu nebude
-
hojko
Site Admin
Cim vyssie cislo flexu (tvrdosti), je je palica tvrdsia. Na paliciach byva napisane od konca, ze aky flex dostanes ked to odpilis na danom mieste. Na mojej starej Nike One 90 je to napisane, pri celej dlzke je to trebars flex 102, ked tam odpilim 4cm, tak dostanem flex 110. Cisla som uviedol len ako priklad, nepamatam si to presne a nechce sa mi ist brat do ruky hokejku.
-
mirak2
Hardcore addict
nie uplne tvrdost, skor ohybnost...cislo flexu udava, ze akou silou musis zatlacit, aby sa ohla, neviem v akych jednotkach sa to udava, newtonnieco
to len pre uplnost aby si si to nezamenil s tym ze ked zoberes hokejku s vyssim flexom a niekoho svihnes niekam ze ho to bude viac boliet 
-
hojko
Site Admin
mirak2: Ja tvrdim, ze pojem flex oznacuje tvrdost.
http://www.floorballcafe.net/2010/03/ak ... kejku.html
Tvrdosť hokejky (flex)
Tento údaj hovorí o tom, o koľko sa shaft (čistá palica, t.j. hokejka bez čepele) ohne pri záťaži 300 Newtonov na 80tich centimetroch. Flex je pokles v mieste zavesenia záťaže a udáva sa v milimetroch. Čím väčšie číslo, tým mäkšia hokejka. Modely hokejok na trhu majú flex od 23 do 40 milimetrov. Pre správny výber je opäť potrebné prihliadnuť na fyzické danosti hráča. Viac silovo založení hráči budú zväčša uprednosťovať tvrdšie hokejky, t.j. menší flex. Pre rozvoj techniky sa odporúča mäkšia hokejka, zatiaľ čo skúsenejší hráči hokejku pritvrdia. Teoreticky sa dá oprieť aj o nasledujúcu tabuľku:
Priklad z floorbalu: http://fbcrozkvet.webnode.sk/vyber-hokejky/
Tvrdosť florbalky alebo ČO JE TO "FLEX"?
Pri každej florbalke je uvedený údaj flex v mm. Ten udáva tvrdosť palice. Rozpätie tejto hodnoty je od 23 mm do cca 40 mm. Čím menšia hodnota, tým tvrdšia palica. Tento údaj je výsledkom testov a udáva prehnutie rúčky na dĺžke 80 cm po zavesení 30 kg záťaže.
Doporucujem precitat spodnu tabulku: http://www.allsports.cz/sk/info-servis/ ... ch-hokejok
Tvrdosť hráčskych hokejok
http://www.sportobchod.sk/mission-fuel-z10-junior.htm
Tvrdosť hokejky 85 regular flex
A viac sa s tebou o tom nejdem bavit, u vas na vychode si tomu hovorte ohybnost, standardne a spravne pouzivanie je tvrdost.
http://www.floorballcafe.net/2010/03/ak ... kejku.html
Tvrdosť hokejky (flex)
Tento údaj hovorí o tom, o koľko sa shaft (čistá palica, t.j. hokejka bez čepele) ohne pri záťaži 300 Newtonov na 80tich centimetroch. Flex je pokles v mieste zavesenia záťaže a udáva sa v milimetroch. Čím väčšie číslo, tým mäkšia hokejka. Modely hokejok na trhu majú flex od 23 do 40 milimetrov. Pre správny výber je opäť potrebné prihliadnuť na fyzické danosti hráča. Viac silovo založení hráči budú zväčša uprednosťovať tvrdšie hokejky, t.j. menší flex. Pre rozvoj techniky sa odporúča mäkšia hokejka, zatiaľ čo skúsenejší hráči hokejku pritvrdia. Teoreticky sa dá oprieť aj o nasledujúcu tabuľku:
Priklad z floorbalu: http://fbcrozkvet.webnode.sk/vyber-hokejky/
Tvrdosť florbalky alebo ČO JE TO "FLEX"?
Pri každej florbalke je uvedený údaj flex v mm. Ten udáva tvrdosť palice. Rozpätie tejto hodnoty je od 23 mm do cca 40 mm. Čím menšia hodnota, tým tvrdšia palica. Tento údaj je výsledkom testov a udáva prehnutie rúčky na dĺžke 80 cm po zavesení 30 kg záťaže.
Doporucujem precitat spodnu tabulku: http://www.allsports.cz/sk/info-servis/ ... ch-hokejok
Tvrdosť hráčskych hokejok
http://www.sportobchod.sk/mission-fuel-z10-junior.htm
Tvrdosť hokejky 85 regular flex
A viac sa s tebou o tom nejdem bavit, u vas na vychode si tomu hovorte ohybnost, standardne a spravne pouzivanie je tvrdost.
-
mirak2
Hardcore addict
do pi*i ja viem, co je flex, standarne a spravne pouzivanie tvrdost je, o tom sa nehadam, flex - flexibility - ohybnost...tvrdost sa zauzila, hoci tvrdost (ako slovo) nema nic s ohybnostou...hovorim tuna tomu ohybnost, lebo chlapec sa nevyzna a moze si tu tvrdost zle vysvetlit...to nema nic s vychodom
Pravdu mate obaja ale niekto neskuseny pochopi skor miraka 
-
hojko
Site Admin
Ako zle si mozes vysvetlit tvrdost a ako inak si moze vysvetlit ohybnost??? Ked poviem, ze je palica tvrda, tak logicky od toho ocakavam, ze bude citit kazdu strelu v ruke a ze palica sa malo ohne. Ked poviem, ze palica je ohybna, tak ocakavam, ze sa pri strele ohne. Cize vysledok chapania pojmov tvrdost a ohybnost je u mna rovnaka. Ale niekto, kto si ide kupovat shaft na inzerat a nema ani paru od toho co pozaduje, co kupuje a co znamenaju specifikacie, tak ten nepochopi ani pojmu tvrdost, nie to este pojmu ohybnost, vid. inzerat: http://zilina.olx.sk/shafty-ccm-vector- ... -220383641
no tak dik za diskusiju
takze ked si to tak vezmem tak s nizsim felxom budem lepsie citit lopticku na hokejke a bude sa s nou lepsie strielat pri rane zapestim? a ake su vyhody vacsieho flexu? nemam moc sily v rukach teraz som len pred dvoma mesiacmi som zacal aktivnejsie hravat preto sa tak vypytujem
Ked mam maly flex tak sa u mna stava ze ju hnedka zlamem preto kupujem tvrdsie
S vyssim flexom sa lepsie strielaju priklepy aspon mne 
-
hojko
Site Admin
dement111: V prvom rade si mal uz na zaciatku tejto temy napisat, ze chces palicu na hokejbal. V tom pripade tato tema pomaly ani nema vyznam.