Základná doska a zvuk
Základná doska a zvuk
Zdravím, pred časom som čistil moje repráky zvnútra so sprejom aby som prečistil kontakty, pretože repráky chrčali. Dočistil som ich zapojil, stále chrčali, na druhý deň keď som niečo pustil, zdalo sa mi, že repráky už nechrčia, tak som pridal zvuk a vážne nechrčali ani trochu, sprej zaúčinkoval až po nejakej dobe. No minule som zapol PC a repráky chrčali, čudoval som sa ako je to možné, už som bol zmierený s tým, že už narobili dosť problémov, kúpim nové, no pri ďalšom zapnutí repro až po dnes mi už nechrčali, preto sa chcem opýtať, či s tým niečo nemôže mať mb, pretože na nej je integrovaná zvuková karta. Mám ešte jednu otázku, brat si do PC zapája headset, teda aj mikrofón aj sluchadlá a vždy keď to zapojí do slotov predného panela PC, počuť silné prasknutie, chcem sa opýtať či to tiež niečo nemôže spraviť s mb.
-
->slavo<-
Addict
Re: Základná doska a zvuk
Tie repráky nemaju aj nejake ovladanie? (Potenciometer)Skus aj ten prečistit možno pomože.Tiež mi jeden čas blbli repraky a prečistenie toho ovladania mi pomohlo.K tomu zapajaniu headsetu: nemalo by sa nič pokazit takže ziadne strachy.Ten praskavy zvuk pri zapajani može byt sposobeny elektrinou,ja ked odpojim jack zo zvukovky a dotknem sa kovovej plochy okolo vstupu na jack tak mi to tiež chrapči,pokial su repráky zapnute(ale len pri zapajani potom už nechrapčia).Ale nerozumiem prečo ti to chrapči pri tom headsete pri zapajani .Este ma napadlo ,že možeš mat aj pokazeny jack ked ti repro nahodne ide a potom zas chrapči.
Sent from my GT-I9000 Android: 2.3.4.
Sent from my GT-I9000 Android: 2.3.4.
To chrapčanie môže spôsobovať aj práve tá zvukovka na doske. Aké sú to repráky? Ak nejaké Logitech, tak chrapčanie je u nich viacmenej normálne. Chrapčia aj keď ich nemáš zapojene do PC?
Sú to 2+1 sústava creative, klasické/jednoduché za 20-40€, s tým jackom by to mohla byť pravda, pretože raz som kupoval jack aj na mp3 aby som mohol používať sluchadlá, a tiež nebol moc kvalitne spravený a sluchadlá mi chrapčali, teraz ma napadlo, potom čo mi to chrčalo, vypol som PC a skúšal som potočiť so všetkými zapojeniami repro sústavy, a potom to išlo, až teraz mi to zapálilo,
čiže to bol asi dôvod, len zapojenie. Ďakujem aj tak za pomoc.
Najčastejšia príčina je v tých kontaktoch 3,5 jack samec - samica, je to "fórové"