Alkohol - co potom?
Re: Alkohol - co potom?
Vypijem celý čajník,zjem vela hrozna,prechádzka do lesa po navráte si este takú hodku pospím vstanem zjem polievku a je to ok
hughito, až tak tragické to nie je. Tie dve pivá po robote 2x krát do týždňa áno, ale nič viac. Pivo som si doma neotvoril ani nepamätám, dokonca pivo si domov ani nekupujem. Jedine, čo mi ostane z chaty a aj to sa snažím vypiť na chate všetko, aby som nemusel domov trepať naspäť. Na grilovačku, poprípade na chatu, idem maximálne 2x do mesiaca a to sa tam nikdy nejak extra neopíjam. Vždy len tak decentne
Inak na poopičné stavy mi pomáha, ako aj Einar naznačil, taký spánok na etapy. Teda zobudím sa, je mi zle, vypijem veľa vody, idem spať. O dve hodiny sa zobudím, je mi lepšie, idem na záchod dostať zo seba všetko zlé, vypijem veľa vody, zjem niečo ľahké, idem si ľahnúť. O hodinu sa zobudím, cítim sa dobre, síce nie je to najlepšie, ale dokážem normálne fungovať.
Inak na poopičné stavy mi pomáha, ako aj Einar naznačil, taký spánok na etapy. Teda zobudím sa, je mi zle, vypijem veľa vody, idem spať. O dve hodiny sa zobudím, je mi lepšie, idem na záchod dostať zo seba všetko zlé, vypijem veľa vody, zjem niečo ľahké, idem si ľahnúť. O hodinu sa zobudím, cítim sa dobre, síce nie je to najlepšie, ale dokážem normálne fungovať.
Radšej zapíjať (brzdiť) poprípade jesť pri tom ,to dosť odbúrava.Keď zajedám a zapíjam tak mi ani po 10poldecákoch nič neni 
Tak to je jasné, najhoršie je pitie na lačno - myslím vo vzťahu k miere následnej opitosti. Ak človek "zajedá," pije veľa nealka a má form (vie piť), tak dokáže vypiť naozaj veľké množstvá bez toho, aby bol moc opitý - opitý síce bude, ale ešte v rámci normálnosti.
ja som mal opicu raz v zivote...pomohla mi zelenina,mineralka a zeleny caj
a inak uz nemavam nastastie
pivo po robote a vinko pri grilovacke je horsie ako prilezitostne rozjebavky
zadelils!
-
javatar
Hardcore addict
Nesuhlasim. Pre telo je ovela vacsi sok ked sa das po dlhom case dole ako ked je zvyknute na isty prisun ktory nie je nijako extremny.hughito napísal:Dávať si po robote dve pivá pomaly každý deň, potom si otvoriť pivko pri fotbale doma, potom ešte niečo, potom vínko niekde na grilovačke cez víkend - toto je ešte horšie, ako sa raz za čas opiť viac.
Akurát že najnovšie výskumy dokazujú, že pravidelné požívanie aj malého množstva alkoholu má veľmi zlé účinky.
hughito no tak. Práve ty, ktorý nie si zástancom takýchto pseudo výskumov? Jeden "na slovo vzatý" vedec hovorí to, druhý iné... Jedna babka povedala. Takých výskumov bolo. Aj to, že dýcham znečistený vzduch nie je úplne kosher a tu som.
Pseudovýskumov ? Na to si ako došiel, že ide o pseudovýskumy ? Už viackrát som čítal, že aj malá, ale pravidelná a častá pitie konzumácia navyše riziko rôznych druhov rakovín (hrtana) a iných chorôb. Pseudopoznatok je skôr "štamperlík ráno na vypálenie/trávenie" a pod. nezmysly.
och môj bože, človek by nemal ani existovať radšej, pretože veľa vecí je nezdravých. Pomaly každá vec, ktorú vykonávaš má svoje pre a proti. Jasné, že zvyšuje riziko, sú to štatistiky a tie nepustia, aj keď sú to malé čísla, ale aspoň sa je o čo oprieť.
Ani ten jeden štamperlík ráno na roztiahnutie ciev neuškodí

Ani ten jeden štamperlík ráno na roztiahnutie ciev neuškodí
Prečo všetci stále zabúdate na múdrosť starých materí? Alkohol podávaný v malých dávkach neškodí v akomkoľvek množstve!
tak dobrým pivom sa ohrdnúť nedá, ale tak zasa záleží aj od okolností. čo sa tvrdého týka, tak jedine vodku keď už. stáva sa, že sa raz za čas opijem fakt statne a som rád, keď sa s božou pomocou nejako dotackám domov. ráno nemávam ani suchoty, ani bolesti hlavy a ani nič podobné. také stavy som zažil iba raz a to bolo skoro 6 rokov dozadu po stužkovej. vtedy ma hlava bolela dva dni a celý víkend som sa nevedel postaviť z postele. dúfam, že také stavy už nikdy nezažijem. preto mám aj svoju mieru, koľko vypijem a kedy stačí.
-
javatar
Hardcore addict
Ja som zase videl vyskum kde porovnavali posobenie alkoholu na alkoholika a prilezitostne spiteho a lepsie z toho vysiel alkoholik. Ked sa potom so smiechom pytali tej doktorky ze ci je teda lepsie nasavat stale ako len sa prilezitostne spit tak sa zasmiala a povedala ze keby toto boli jedine moznosti tak ano.hughito napísal:Pseudovýskumov ? Na to si ako došiel, že ide o pseudovýskumy ? Už viackrát som čítal, že aj malá, ale pravidelná a častá pitie konzumácia navyše riziko rôznych druhov rakovín (hrtana) a iných chorôb. Pseudopoznatok je skôr "štamperlík ráno na vypálenie/trávenie" a pod. nezmysly.
Mimochodom vzdy ked vidim reportaz o ludoch co sa dozili 100+ a podobne tak maju spolocne to ze si radi vypiju. Je samozrejme ze pit nestaci ale asi to az tak v primeranom mnozstve neskodi
LOL. To je čo, že pôsobenie alkoholu ?
A toto si dúfam robíš srandu, takéto prízemné chápania vecí stačí len trošku slabomyseľnejším, resp. neuvažujúcim ľuďom a o tebe mám teda vyššiu mienku.Mimochodom vzdy ked vidim reportaz o ludoch co sa dozili 100+ a podobne tak maju spolocne to ze si radi vypiju. Je samozrejme ze pit nestaci ale asi to az tak v primeranom mnozstve neskodi
-
javatar
Hardcore addict
robili im reflexne testy a este cosi - uz si nepamatam
Ad k dlhovekosti a alkoholu - ja netvrdim ze alkohol im zabezpecil dlhovekost (to by bola naozaj p*covina).
Ad k dlhovekosti a alkoholu - ja netvrdim ze alkohol im zabezpecil dlhovekost (to by bola naozaj p*covina).
Ale čo majú reflexné texty a pod. veci spoločné s tým, o čom sme písali ? Samozrejme, že človek, ktorý je istým spôsobom navyknutý na alkohol (ľudovo povedané "vie piť") znesie ten alkohol lepšie ako človek, ktorý nepije vôbec alebo len málo. To ale nevypovedá nič o tom, aké zničené orgány a telo môže ten alkoholik už mať.
K tomu druhému: tu krásne pracuje tá selekcia ktorá prospieva k jednoduchým názorom, ktoré pasujú do karát hlavne lenivým a v istých smeroch neschopným ľuďom. Ach, už som to počul x-krát. Napr.: Ale veď človek X. jedol mastné, fajčil aj pil celý život a dožil sa toľko a toľko rokov relatívne zdravý (toto často počuť od ľudí, ktorí nemajú vôľu niečo spraviť sami so sebou, napr. so svojou nadváhou, alebo inými neduhmi). Samozrejme, ich nezaujíma, že ten človek X. je jeden z tisíca a ďalších 999 čo žili takýmto štýlom zomreli predčasne na nejakú závažnú chorobu (stačí si pozrieť štatistiky, stále je vidieť, že zlá strava, fajčenie a celkovo naprd životospráva sú najväčšími zabijákmi Slovákov a to platí prakticky pre každú inú krajinu).
Takisto nikde netvrdím, že trocha častejšie pitie piva alebo vínka človeka zaručene privedie predčasne do hrobu, všetko je len o zvyšovaní pravdepodobnosti.
Môj pradedko celý život pil, fajčil ako drak, v živote nebol u doktora (!) a posledné roky života ani poriadne nejedol, len vianočku ráno. Zato popíjal a hlavne fajčil stále. Dožil sa 80 rokov, zomrel v podstate bezbolestne, žiadna choroba, nič. Asi by som si mal z neho zobrať príklad a začať žiť podobne, je to zaručený recept na dožitie sa solídneho veku.
K tomu druhému: tu krásne pracuje tá selekcia ktorá prospieva k jednoduchým názorom, ktoré pasujú do karát hlavne lenivým a v istých smeroch neschopným ľuďom. Ach, už som to počul x-krát. Napr.: Ale veď človek X. jedol mastné, fajčil aj pil celý život a dožil sa toľko a toľko rokov relatívne zdravý (toto často počuť od ľudí, ktorí nemajú vôľu niečo spraviť sami so sebou, napr. so svojou nadváhou, alebo inými neduhmi). Samozrejme, ich nezaujíma, že ten človek X. je jeden z tisíca a ďalších 999 čo žili takýmto štýlom zomreli predčasne na nejakú závažnú chorobu (stačí si pozrieť štatistiky, stále je vidieť, že zlá strava, fajčenie a celkovo naprd životospráva sú najväčšími zabijákmi Slovákov a to platí prakticky pre každú inú krajinu).
Takisto nikde netvrdím, že trocha častejšie pitie piva alebo vínka človeka zaručene privedie predčasne do hrobu, všetko je len o zvyšovaní pravdepodobnosti.
Môj pradedko celý život pil, fajčil ako drak, v živote nebol u doktora (!) a posledné roky života ani poriadne nejedol, len vianočku ráno. Zato popíjal a hlavne fajčil stále. Dožil sa 80 rokov, zomrel v podstate bezbolestne, žiadna choroba, nič. Asi by som si mal z neho zobrať príklad a začať žiť podobne, je to zaručený recept na dožitie sa solídneho veku.
-
javatar
Hardcore addict
hugo ty si asi nepochopil - ak vacsina dlhovekych pravidelne pila male mnozstva a ak pravidelne pitie skodi, potom neskodi vo velkej miere. Alebo ich styl zivota bol natolko zdravy, ze to pitie vykompenzoval.
Ad k poskodeniu organov: telo si dokaze zvyknut na vela veci (aj skodlivych) a organy prisposobia svoj vykon sucasnemu trendu tela, je rozdiel pravidelne toxicke davky v malom mnozstve a nepravidelne vysoke davky. Organizmus znasa horsie jeden den byt tazko toxikovany ako 7 dni byt po 3-4 hodiny jemne toxikovany.
Ad k rakovine ustnej dutiny: tu uznavam moznost ze castejsi prisun mensich davok alkoholu moze zvysovat pravdepodobnost rakoviny viac ako narazove pitie.
Ad k "clovek X" - je rozdiel poukazovat na individualny pripad v standartnej spolocnosti a na kopu individualnych pripadov ktore su naozaj zriedkave (100+ rokov). V kazdom pripade ak niekto zije nezdravo to nema byt vyhovorka pre moje nezdrave zitie.
Ad k poskodeniu organov: telo si dokaze zvyknut na vela veci (aj skodlivych) a organy prisposobia svoj vykon sucasnemu trendu tela, je rozdiel pravidelne toxicke davky v malom mnozstve a nepravidelne vysoke davky. Organizmus znasa horsie jeden den byt tazko toxikovany ako 7 dni byt po 3-4 hodiny jemne toxikovany.
Ad k rakovine ustnej dutiny: tu uznavam moznost ze castejsi prisun mensich davok alkoholu moze zvysovat pravdepodobnost rakoviny viac ako narazove pitie.
Ad k "clovek X" - je rozdiel poukazovat na individualny pripad v standartnej spolocnosti a na kopu individualnych pripadov ktore su naozaj zriedkave (100+ rokov). V kazdom pripade ak niekto zije nezdravo to nema byt vyhovorka pre moje nezdrave zitie.
A odkiaľ máš, že väčšina dlhovekých pila malé množstvá ? Že je v telke raz za rok babka čo má 100 rokov a povie, že si neodpustila štamperlíček ?
A ja som vôbec nehovoril o znášaní nejakej intoxikácie - po 1 2 pivách bude organizmus asi sotva intoxikovaný, ale ten alkohol niekde účinkuje, aj keď v malom. A keď sa z toho stáva pravidla, zvyšuje sa pravdepodobnosť toho, že sa to nejak môže prejaviť (negatívne, rakovinou napr.).
A ja som vôbec nehovoril o znášaní nejakej intoxikácie - po 1 2 pivách bude organizmus asi sotva intoxikovaný, ale ten alkohol niekde účinkuje, aj keď v malom. A keď sa z toho stáva pravidla, zvyšuje sa pravdepodobnosť toho, že sa to nejak môže prejaviť (negatívne, rakovinou napr.).
Precitaj si nieco o francuzskom, alebo stredomorskom paradoxe. Takisto je rozdiel v piti prirodneho alkoholu nasich starych otcov a to doma paleneho alkoholu a v piti chemickych nafarbenych sraciek s technickym liehom co pijeme my dnes, pomaly sa lahsie da dostat k drogam ako k domacej palenke ktora zisla z prirody. Dodnes sa nevie o piti a skodlivosti alkoholu dokopy nic, avsak aj WHO uvadza ze ak je davka alkoholu na den 25-30g je to prospesne - opat ...nevie sa preco, takze aj akakolvek hypoteza o skodlivosti-neskodlivosti je sposobena tym kto si studiu objednava.