Dobrý deň.
Chcem sa opýtať aká je maximálna priepustnosť wifi vysielača v frekvencii 5,4 ghz. Akú maximálnu rýchlosť teoreticky môže vyvinúť?
Ďakujem.
Wifi priepustnosť
Re: Wifi priepustnosť
napadlo ta spytat sa takuto zakladnu otazku guglu? pripadne wikipedie?
hľadal som ale všade je niečo ine
54 Mb/s
viac ako 54 Mb/s
-
Lukkas
Star
- Kontaktovať používateľa:
Ja som vytlacil 120Mb/s v reale v duplexe. Inak zariadenie podporuje 180Mb/s.
-
skorec1
Expert
- Kontaktovať používateľa:
maximalna teoreticka alebo maximalna realna rychlost?saskoo49 napísal:Dobrý deň.
Chcem sa opýtať aká je maximálna priepustnosť wifi vysielača v frekvencii 5,4 ghz. Akú maximálnu rýchlosť teoreticky môže vyvinúť?
Ďakujem.
je viac moznosti prijednom aj druhom ale asi kazdeho najviac zaujimaju realne...
zalezi na zariadeniach aky standat pouzijes, zalezi ake vzdialenosti pouzijes a v akom prostredi...
asi najpodstatnejsie je aky mas vysielac(radio) a aky standart podporuje...
take asi najlepsi si myslim ze su chipsety Atheros a ich verzie...
5GHz je Acko alebo Nko a ich rôzne "modifikacie" na beznom Acku takych 30Mbit Halfdupex by nemal byt problem so slusnejsim procesorom
zalezi aj aka je zvolena sirka kanalu kolko chajny vyuzivas(pri Nku napr dva polarizacie)
spoj 2km 60Mbit realnych half duplex cez mikrotik sa da ale to uz pocitaj s nezarusenym ale kratu vzdialenost...
aj na 10km sa da 40-60Mbit v nezarusenom...
aj 100Mbit sa da v nezarusenom, ale pocitaj nad 30Mbit uz ovela vykonejsi procesor... my mame naplane uz pouzivat Intel Atom procesory na vacsie prepustnosti...