Hm.. Tak to budem asi z tých feťákov a punkáčov, že jo. A moji kamaráti asi tiež. Každopádne my sa niektorí vieme vyjadrovať s trocha väčším nadhľadom a myslíme si, že zhrnúť- ani nechcem odhadovať koľko ľudí, ktorí si reggaečko minimálne vypočujú- do dvoch slov je prejavom toho, že je tvoja obmedzená myseľ nútená vytvárať si takéto primitívne nelogické schémy. Čo mi je úprimne ukradnuté. Ale prečo je vopruz, že si- je že v téme, kde sa chcem podeliť, alebo niečo nové objaviť musím čítať tvoje ko*ot. Neverím, že nevieš využiť čas inak ako machrovať, že máš patent na to čo je dobré a čo zlé a nasierať nás kecami, ktoré tu nikoho nezaujímajú.
A teraz dôležitejšia časť tohoto príspevku:
reggae a skáčko počúvam rád a veľa, vyvažuje mi to moju "temnú" stránku, ktorá je na tvrdšie veci. Ono niekedy ma naplňuje to a inokedy zas ono. Klasiku vypisovať nebudem, skôr by som vám rád napísal možno menej známe (ako pre koho samozrejme) veci, ktoré mám ale veľmi rád
z roots
: Israel Vibration (po live na Mighty Sounds rozhodne obľúbenci

)
Althea and Donna
Groundation
Cornerstone Roots
Dezarie
Burning Spear
Third World
a rocksteady a tak
Toots and Maytals
Skatalites
(tu by som možno poprosil poradiť, čo zo starého je dobré. najlepšie niečo živšie, z doby predtým, než sa z reggae stalo samé Rastafáraj sem a tam. niečo ako pecky od Tootsa)
z tých novších napr. Kultiration, Cultura Profetica, Alborosie, Dub Incorporation, Kung Kodum, Tribal Seeds, SOJA, SOOM T, Alika
skáčkové/2tone tak napríklad The Toasters, Chancers, Prague Ska Conspiracy- keď ešte mali v názve to ska, Benuts,
A čo hlavne v poslednom čase ma baví sú nové kapely, čo sa snažia znieť "early" ako Aggrolites, Beatdown, Upsessions, Tim Armstrong...