internet cez lan+wifi

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Peter9875
Novice
Novice

internet cez lan+wifi

Príspevok od používateľa Peter9875 »

Dobry den
Potreboval by som poradit. V byte mam pc a notebook oboje by som potreboval zosietovat a spojazdnit na nich internet. v prilohe posielam nacrt ako to mam na mysli. kupil som si ovislink airlive wl5460, no neviem ci toto zariadenie budete na tuto vec vyhovovat
Prílohy
Bez názvu-2.jpg
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: internet cez lan+wifi

Príspevok od používateľa STomko »

Uplne v pohode. Otazka je ci chces pouzivat u seba rovnaku siet ako tu v "baraku", alebo chces mat vlastnu podsiet.

Ak chces pouzivat rovnaku siet ako v baraku tak:
Ovislink nastavis do modu AP, v TCP/IP mu nastavis IP adresu z rosahu adries ake prideluje router, GW bude IP routra, DHCP idealne do modu RELAY a server bude IP adresa routra v baraku.

Ak chces pouzit vlastnu subnetu:
Nastavis ovislink do modu Gateway, tam je jeden z portov (teraz neviem ci LAN1 alebo LAN2) WAN port. Nastavenia WAN portu budu: IP adresa z rozsahu routra, maska rovnaka ako na routri, brana bude IP routra. Lan bude ina subneta - teda tvoja vlastna, maska, DHCP rozsah... Idealne potom na routri pridat aj routu pre tvoju siet.
Peter9875
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Peter9875 »

wifi-router.JPG
takze rozhodol som sa pre prvu moznost chcel by som pouzivat rovnaku siet ako v baraku, ale furt mi to akosi nejde prikladam fotku wifi-routra, a routra.
PS: ked pripojim lan kabel do portu LAN2, tak sa nic nedeje ani neblika dioda neviem cim to moze byt
Prílohy
router.jpg
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Pokial ti neblika LEDka ked pripojis kabel, mas problem bud v kabli alebo v zariadeni...
Co sa nastaveni tyka - na Ovislinku si to potom nastav takto:

Mode: AP
TCP/IP

IP Adresa - 192.168.1.X (x=cokolvek okrem 1 a okrem IP inych zariadeni na sieti)
Maska - 255.255.255.0
Brana - 192.168.1.1

DHCP - RELAY server 192.168.1.1
DNS - napr. 192.168.1.1
Miňo_sk
Light Star
Light Star

LAN kabel

Príspevok od používateľa Miňo_sk »

Donedavna som pouzival 2m LAN kabel a pri stahovani suborov to tahalo priblizne 560kb/s
mam internet s rychlostou 5mbit
Vcera som modem a router dal do inej izby lebo tu bolo vela kablov a chcel som to prakticky vyriesit
Pouzil som 20m LAN kabel a teraz pozeram ze subor sa stahuje rychlostou o 50kb/s nizsou ako pred tym. Zo zaciatku to tahalo o 100kb/s menej ale postupne rychlost stupala ale pri tej patdesiatke sa zastavila
Otazka. Je to tym LAN kablom alebo kde moze byt problem?
Sapo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Sapo »

Problém bude v serveri alebo v internete. Kábel s tým nemá nič. Ja som zapojený od rozbočovača (switch) asi 60m káblom. Kábel ide do wifi routeru a z tade do môjho switchu a vždy ťahám fullkou. Samozrejme musia to zvládať servery.
Napísať odpoveď