Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...
Re: Všetko okolo iPhone a iPod touch
tiež som sa to práve dozvedel via twitter ... škoda no 
-
krankenwagen
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Všetko okolo iPhone a iPod touch
Cakal som ze to oznami az na najblizsom evente. 
Skoda ho, ale Cook je vynikajuci clovek na tuto poziciu, za tu kratku dobu co bol CEO dokazal, ze to vie (hlavne to dokazal Jobsovi). Navyse Apple by mal byt Jobsom oficialne "nakazeny", takze by sa nemalo stat to, co sa stalo naposledy ked Steve odisiel. Vsak tych talentov by bola velka skoda, keby som sa mylil.
//autoeditácia príspevku (25 Aug 2011, 12:26)
lol
//autoeditácia príspevku (25 Aug 2011, 12:26)
lol
-
xH4wK
Všetko okolo iPhone a iPod touch
No tak sa musím podeliť o moju skúsenosť za posledné 2 týždne, som pracovne v USA a vŕtalo mi hlavou aby som si kúpil iPhone kedže to tu mal každý kolega, nakoniec som zbehol do Apple store a kúpil ho, bolo to viacmenej veľmi urýchlene rozhodnutie no nelutujem, mal som HTC Sensation ktoré malo byt rýchlejšie a lepšie no keď to porovnám tak iPhone mi viac vyhovuje hlavne ma oslovila obrazovka (retina) ktorá je fakt úžasná
a samozrejme veľmi ma teší to, že je telefón v porovnaní s htc o dosť menší, navyše kedže som telefón kúpil priamo tu tak ho mám podstatne lacnejšie a s worldwide zárukou aj keď len rok.
Ďalej sa mi páčia rýchle reakcie, aplikácie robené "na mieru" pre retina displej čo pri androide nešlo kedže tam musia optimalizovať pre rozličné rozlíšenia, výdrž batérie sa nedá porovnávať, kedže sensation ma 2 jadrové cpu strašne to žerie baterku
a ďalšia kopa maličkostí ktoré potešia.
Hlavne ma pri sensation štvalo to, že zadný kryt slúžiaci ako anténa im nejako nevyšiel a tak mi doma vypadávala sieť aj wifi aj keď telefón len ležal na stole, bal som sa antény u iphone po článkoch na webe, no musím povedať že nech držím telefón akokoľvek stále si signál drží.
Dodam že som predtým od Apple mal len iPod a od firmy ako darček iPad takze toto je môj prvý iPhone.
Ďalej sa mi páčia rýchle reakcie, aplikácie robené "na mieru" pre retina displej čo pri androide nešlo kedže tam musia optimalizovať pre rozličné rozlíšenia, výdrž batérie sa nedá porovnávať, kedže sensation ma 2 jadrové cpu strašne to žerie baterku
Hlavne ma pri sensation štvalo to, že zadný kryt slúžiaci ako anténa im nejako nevyšiel a tak mi doma vypadávala sieť aj wifi aj keď telefón len ležal na stole, bal som sa antény u iphone po článkoch na webe, no musím povedať že nech držím telefón akokoľvek stále si signál drží.
Dodam že som predtým od Apple mal len iPod a od firmy ako darček iPad takze toto je môj prvý iPhone.
-
seth82
Darca
http://ekonomika.sme.sk/c/6030291/apple ... mecku.html BTW Definíciu patentu, ktorý má Apple registrovaný, však spĺňa takmer akýkoľvek tablet na trhu. Samsung preto podľa Reuters prišiel na súd s obhajobou, podľa ktorej existoval tento dizajn tabletu desaťročia predtým, ako Apple uviedol iPad. Podľa portálu idnes.cz oprel kórejský gigant túto obhajobu o film režiséra Stanleyho Kubricka 2001: Vesmírna odysea, ktorý bol nakrútený v roku 1968. V jednej z jeho scén využívajú astronauti videohovory na zariadeniach, ktoré spĺňajú definíciu dizajnového patentu spoločnosti Apple.
Takže je to tak, ako som písal - Apple si proste patentoval dizajn, ktorý je vlastne obdĺžnik s displayom a práve preto to tak všetko ide...
Takže je to tak, ako som písal - Apple si proste patentoval dizajn, ktorý je vlastne obdĺžnik s displayom a práve preto to tak všetko ide...
-
adr0z
Zablokovaný
Ale Samsung żaloval len preto lebo to bola jediná schopná konkurencia čo sa tíka tabletov.
seth82: tak potom kde je problem? Ak je ten patent az tak obsirny aby mu tablet z 2001:space odyssey dokazal prior art tak ho sudca zrusi a vsetko bude po starom. Nebude to prvy a ani posledny patent s takym osudom.
adr0z: Apple sa zatial neboji (na poli tabletov, v smartphonoch snad aj trochu hej), nema preco. Len im dosli nervy so Samsungom, rovnako ako Google im totiz vrazili noz do chrbta. To sa obchodnym partnerom predsa nerobi.
Skor by som videl ako konkurenciu Asus, oni dokazali spravit hardwarovo kvalitny tablet za cenu nizsiu ako iPad. Este teraz si spominam ako sa Galaxy tab 7" predaval za cenu vyssiu ako povodny iPad... stale nechapem, ako to niekto dokazal kupit. To zariadenie bolo glorifikovany crep bez podpory vyrobcu a za astronomicku cenu.
adr0z: Apple sa zatial neboji (na poli tabletov, v smartphonoch snad aj trochu hej), nema preco. Len im dosli nervy so Samsungom, rovnako ako Google im totiz vrazili noz do chrbta. To sa obchodnym partnerom predsa nerobi.
Skor by som videl ako konkurenciu Asus, oni dokazali spravit hardwarovo kvalitny tablet za cenu nizsiu ako iPad. Este teraz si spominam ako sa Galaxy tab 7" predaval za cenu vyssiu ako povodny iPad... stale nechapem, ako to niekto dokazal kupit. To zariadenie bolo glorifikovany crep bez podpory vyrobcu a za astronomicku cenu.
-
viper1993
Medium Professional
Neviete niekto ci mozem nabijat iPhone nabijackou z iPadu? Nechce sa mi totiz vzdy nosit 2.
Tie nabijacky maju rozdielne napatie, co ti ale brani v tom to vyskusat?
Minimalne naopak to 100% funguje, iPad a iPhone nabijam rovnakou nabijackou.
Ak to takto bude, tak to bude pecka
-
seth82
Darca
Také to teda určite nebude. Hlavne vďaka tej haluznej laserovej klávesnici, to by žralo baterku až strach a Apple je známy tým, že battery life je pre nich dôležitý.
Mimochodom (a viem, že už s tým môžem ísť niekomu na nervy), tu je ten patent na dizajn tabletov, ktorý si dal zaregistrovať Apple a pre ktorý žaloval a žaluje Samsung. Čo je na tom také inovatívne a nech mi nik nepíše, že toto sa nevzťahuje a nebude vzťahovať na 99 percent nových a aj starších tabletov s touch screenom http://www.scribd.com/doc/61944044/Comm ... 81607-0001
Mimochodom (a viem, že už s tým môžem ísť niekomu na nervy), tu je ten patent na dizajn tabletov, ktorý si dal zaregistrovať Apple a pre ktorý žaloval a žaluje Samsung. Čo je na tom také inovatívne a nech mi nik nepíše, že toto sa nevzťahuje a nebude vzťahovať na 99 percent nových a aj starších tabletov s touch screenom http://www.scribd.com/doc/61944044/Comm ... 81607-0001
majú to patentované? majú tak neviem čo stále riešiš
ja kebyže som na mieste Apple tak by som to riešil trošička inak, no určite ich za to neodsudzujem
ja kebyže som na mieste Apple tak by som to riešil trošička inak, no určite ich za to neodsudzujem
Zaujimave, "Registered 24.5.2004". A mozno sa mylim, ale mne sa nepodarilo najst tablet vyuzivajuci "slate" form factor ktory prisiel na svet pred 2004. Takze chapem, preco bol Samsung donuteny vytiahnut imaginarny tablet, realny prior art proste neexistuje. Apple si prakticky zabezpecil patent na novy typ zariadenia. To nie je dostatocne inovativne?
-
seth82
Darca
Filipito: Majú a práve preto ich odsudzujem za to, akým spôsobom postupujú a nie som sám. Ale samozrejme, tvoj názor beriem.
Stopa: Presne to mi vadí na týchto "patentoch" - hocijaká firma si môže dať patentovať niečo nekonkrétne, resp. niečo, čo môže svojím dizajnom zahrnúť celú škálu všeličoho. Mne ten obrázok nejako extrémne inovatívny nepripadá, vzhľadom na to, že takto už tablety vyzerali v spomínanom filme Vesmírna Odysea. Takže v podstate je porušený patent Apple, ak niekto vyrobí obdlžníkový rámik s displayom v strede, nech už má dizajn akýkoľvek. Zaujímavé je, že ten obrázok na dizajne sedí skôr na niečo s iným pomerom strán, aký má Galaxy Tab, teda na iPad, netuším, ak teda sudcovia liezli do takých detailov, že prečo neposúdili aj to.
Ale aj tak je to jedno, Apple poštuchal do osieho hniezda, Google odkúpil kopec patentov spoločne s Motorolou, ktoré sa týkajú mobilných telefónov a sietí a uvidíme, že ako sa bude najviac žalovaná firma brániť...
Stopa: Presne to mi vadí na týchto "patentoch" - hocijaká firma si môže dať patentovať niečo nekonkrétne, resp. niečo, čo môže svojím dizajnom zahrnúť celú škálu všeličoho. Mne ten obrázok nejako extrémne inovatívny nepripadá, vzhľadom na to, že takto už tablety vyzerali v spomínanom filme Vesmírna Odysea. Takže v podstate je porušený patent Apple, ak niekto vyrobí obdlžníkový rámik s displayom v strede, nech už má dizajn akýkoľvek. Zaujímavé je, že ten obrázok na dizajne sedí skôr na niečo s iným pomerom strán, aký má Galaxy Tab, teda na iPad, netuším, ak teda sudcovia liezli do takých detailov, že prečo neposúdili aj to.
Ale aj tak je to jedno, Apple poštuchal do osieho hniezda, Google odkúpil kopec patentov spoločne s Motorolou, ktoré sa týkajú mobilných telefónov a sietí a uvidíme, že ako sa bude najviac žalovaná firma brániť...
-
xH4wK
Fakt neivem co riesite...
Vo vesmirnej odysee to nebol tablet, nemalo to touch screen a ovladalo sa to tlacidlami, nebolo to funkcne bol to len film
Apple prisiel s funkcnym tabletom a dal si ho patentovat
Tak preco by nemohli zalovat ?!
Osobne by som robil to iste, ide o business.
Ak by niekto zaloval apple, vsetci by ste tlieskali, ale ked to robi apple tak su strasne zly.
Vo vesmirnej odysee to nebol tablet, nemalo to touch screen a ovladalo sa to tlacidlami, nebolo to funkcne bol to len film
Apple prisiel s funkcnym tabletom a dal si ho patentovat
Tak preco by nemohli zalovat ?!
Osobne by som robil to iste, ide o business.
Ak by niekto zaloval apple, vsetci by ste tlieskali, ale ked to robi apple tak su strasne zly.
Seth: Ten patent je dost konkretny, patentovali si slate tablety. Kde vidis priestor na nejaku siroku skalu zariadeni ktore by mohli patent porusovat?
Co sa tyka 2001:Space odyssey (este stale som to nevidel, shame on me, musim to napravit) tak tam mali prior art s fiktivnym zariadenim (btw H@wk, vraj ho tam aj ovladali, ale neviem ci sa da verit komentarom na gizmode) a sud rozhodne, ci to je dostatocne. Navyse ten film je z roku 1968, to za tych 40 rokov nikoho nenapadlo si to patentovat/zacat na nieco takom pracovat? Nepatentujes ty, patentuje niekto iny.
A taktiez ako vzdy plati: ak chcem nieco vyvyjat a niekto ma na to patent, tak si ho licencujem, alebo idem pracovat na niecom inom. Nikde nie je napisane, ze tablet je ta spravna cesta, tak preco neskusit nieco ine? Patent sluzi prave na to, aby si mal sancu so svojou ideou uspiet, co sa obzvlast hodi, ak je patentovana vec lahko replikovatelna.
Co sa tyka 2001:Space odyssey (este stale som to nevidel, shame on me, musim to napravit) tak tam mali prior art s fiktivnym zariadenim (btw H@wk, vraj ho tam aj ovladali, ale neviem ci sa da verit komentarom na gizmode) a sud rozhodne, ci to je dostatocne. Navyse ten film je z roku 1968, to za tych 40 rokov nikoho nenapadlo si to patentovat/zacat na nieco takom pracovat? Nepatentujes ty, patentuje niekto iny.
A taktiez ako vzdy plati: ak chcem nieco vyvyjat a niekto ma na to patent, tak si ho licencujem, alebo idem pracovat na niecom inom. Nikde nie je napisane, ze tablet je ta spravna cesta, tak preco neskusit nieco ine? Patent sluzi prave na to, aby si mal sancu so svojou ideou uspiet, co sa obzvlast hodi, ak je patentovana vec lahko replikovatelna.
-
seth82
Darca
Ja sa iba snažím vysvetliť, prečo mi to vadí a prečo u mňa Apple ako firma vďaka tejto stratégii klesá. Je mi jasné, že jej fandíte a ja nie (nefandím žiadnej firme, ja som prieberčivý a beriem to, čo mi vyhovuje, alebo čo sa mi páči, bez rozdielu na značke) a teda k tomu nebudete pristupovať tak kriticky ako ja. Jednoducho to považujem takpovediac za podraz aj napriek tomu, že dnes sa to už považuje za akýsi "obchodný štandard". Mala by sa merať kvalita výrobkov a neobmedzovať trh takýmto spôsobom, o všetkom by mala rozhodovať konkurencieschopnosť. Nehovorím, že by sa niekto mal sekať za presné kópie, alebo odnože, ale predsa len, spomínané veci sú HW a SW totálne odlišné a ponúkajú úplne iný zážitok.
To je všetko. Na záver - my tu nič neriešime, my tu diskutujeme, preto sa tomuto nadáva "diskusné fórum".
To je všetko. Na záver - my tu nič neriešime, my tu diskutujeme, preto sa tomuto nadáva "diskusné fórum".
-
Alex481991
Medium Star
caute... mam malý problém keďže vdaka neštastnym rukam znameho mi praskol ten zadny kryt. Dokažem ho vymeniť aj sam? Alebo musim ist z nim do servisu? A ešte jedna mala prosba ked nahodov to dokažem aj sam doma nemôžte mi poslat link čo potrebujem kupit z nejakeho eshopu? Dakujem