LED ziarovky na stropne osvetlenie - ake ?

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Diego11
Medium Expert
Medium Expert

LED ziarovky na stropne osvetlenie - ake ?

Príspevok od používateľa Diego11 »

Zdravim vas, potreboval by som si nechat poradit. Chcel by som nakupit par LED ziaroviek a vymenit ich za klasicke halogeny, kt. mam na stropnej lampe takto asi priblzne vyzera (a casom mozno aj inde). Chcel by som tam dat teda LED biele bodove ziarovky na zavit E14 asi taketo.
Neveim sa rozhodnut, ci kupit bielu - chladnu alebo potom bielu- teplu, neviem ani aky je tam rozdiel v svietivosti, no ta chladna sa mi zda viac stylovejsia(svieti viac domodra). Neveim vsak, ake LED ziarovky kupit(je ich spusta a taktiez aj ceny su dost rozdielne) a potom do kolkych diod mam investovat(20, 48, 60...) ? Pripadne na co si mam dat este pred kupou pozor ?

miestnost je velka(hrubym odhadom) cca. 7 x 4 m a to stropne svetlo sluzi len na "bezne" osvetlenie miestnosti. Mam tam este jednu vysoku a dalsie dve lampy na citanie, pracu atd.

Vdaka za vase rady.
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: LED ziarovky na stropne osvetlenie - ake ?

Príspevok od používateľa heker »

Viac led znamena viac svetla. Modra farba je pre oci pri svetle problematickejsia, lebo ludske oko nebolo zvyknute na taketo svetlo. Ak ta nebudu boliet oci a zvyknes si za par dni, tak pohoda. Inak su ledky vhodne na dlhodobe svietenie. Na Discovery v relacii Mythbusters testovali svetla a zistili, ze ak kazdu minutu vypli a zapli svetlo, tak ledky sa dost rychlo vypalili, preto ich odporucaju do miestnosti v ktorej sa bude dlhodobo svietit, urcite teda nie na zachod, do spajze, do chodby a podobne.
Diego11
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Diego11 »

dik za info. Mne ta biela - tepla pripada ako klasicky halogen, preto by som skusil radsej tu chladnu/modru..

no naprikad k tomu dlhodobemu svieteniu o ktorom pises, tak v aute mam tiez ledky a tie sa zapinaju a vypinaju neustale. Potom by sa mali asi tiez vypalit ovela rychlejsie ako klasicke halogeny alebo tam uz je to inak ?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

LED radsej nie, su strasne slabe
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

60 diod je tak 800 lumelov a to sa vyrovna 75W ziarovke. Do vacsej miestnosti preto 60+40, aby si dosiahol klasicku 100-120W ziarovku.
Napísať odpoveď