WiFi - Mac adresa

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
adox
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

WiFi - Mac adresa

Príspevok od používateľa adox »

Nazdar, do tohoto sa skoro vobec nevyznam tak sa tu pýtam
Dedo si kupil notebook, chcel tam mat internet, tak mu kolega doniesol wifi router a nastavil mu ho asi na jeho mac adresu, takže na wifi može byť iba on, ostatným v rodine tú sieť nenájde, otázka je, ako by som mohol sprístupniť wifi všetkým v rodine a zistit heslo ked mám prístup do Routru ? dufam že ste to pochopili :) diki
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: WiFi - Mac adresa

Príspevok od používateľa STomko »

To ze wifi nenajde skor nasvedcuje tomu ze skryl SSID a tak bud potrebujes v routri zobrazit SSID (zapnut vysielanie SSID) alebo do ostatnych PC/NB manualne pridaj tuto siet (zadas nazov siete, pripadne heslo). Ak je tam aj MAC filter, tak bud ho vypni alebo do mac filtra zadaj aj mac adresy ostatnych NB/PC (vo win start - spustit - cmd (enter) a prikaz ipconfig /all... fyzicka adresa pri bezdrotovom adapteri je tvoja MAC wifi..)
/este co sa tyka toho hesla. Niketore routre ukazu, ake heslo je zadane, ine zas nie. Cize jednou z moznosti je ze to heslo zmenis a aj na povodnom NB zmenis heslo...(heslo k wifi sieti)
adox
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: WiFi - Mac adresa

Príspevok od používateľa adox »

Aha..Ďakujem...len teraz to bude zaujímave hľadať kde všetky tieto veci nájdem och joj :)
A keby som reštartoval router dal nove heslo nedalo by sa to do poriadku ?
//No bola len skrytá zaškrtol som jedno políčko a už to ide diki :)
Napísať odpoveď