Deus Ex / Deus Ex: Invisible War / Deus Ex: Human Revolution

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
silmarill
King
King
Používateľov profilový obrázok

Deus Ex / Deus Ex: Invisible War / Deus Ex: Human Revolution

Príspevok od používateľa silmarill »

DEUS EX

v roku 1999 vychádza prelomová cyberpunková FPS/RPG hra DEUS EX, ktorú vyvinul Ion Storm pod taktovkou Warrena Spectora. kombinuje žánre FPS, stealth akciu, adventúru a RPG prvky v čiastočne otvorenom svete používajúc Unreal 1 engine. je zasadená do post-apokalyptickej ameriky v roku 2052, kde ľudí sužuje vírus príznačne zvaný Gray Death a nepokoje v podobe rôznych teroristických skupín. hráč hrá za nanotechnologicky modifikovaného agenta JC Dentona, prostredníctvom ktorého odkrýva premakaný nelineárny príbeh s nepredvídateľnými zvratmi a rôznymi zakončeniami. vaceré časopisy ju vtedy označili ako "hra roka" a magazínom PC Gamer bola táto hra dokonca zvolená ako "hra storočia".

koncom roku 2003 vychádza pokračovanie Invisible War, ktoré však bolo kvôli zjednodušeniu oproti prvému dielu (kvôli jej orientácii na konzoly) dosť vlažne prijatá fanúšikmi. hra mala okresaný inventár a zjednodušený systém streliva (používa jeden druh streliva do všetkých zbraní, pričom prvý diel používal niekoľko typov streliva pre každú zbraň), takisto mala zjednodušené RPG prvky. napriek tomu sa mi páčila jej príbehom, ktorý začína v roku 2072 po teroristických útokoch na akadémiu, kde sú trénovaní nanotechnologicky modifikované deti. ústrednou postavou je Alex D, bývalý študent jednej z týchto akadémií, ktorý sa po teroristickom útoku rozhodne vypátrať útočníkov na vlastnú päsť. v hre je viacero frakcií ktoré často zadávajú protichodné questy, preto ponúka ešte väčšiu škálu možností než prvý diel. hru opäť vyvíjal Ion Storm a beží na vylepšenom Unreal 2 engine. mimochodom, záver (pointa) tejto hry bol jeden z najväčších WTF momentov ktoré som pri hraní hier zažil :shock:

teraz akurát vychádza tretie pokračovanie: Human Revolution, ktorá má byť vlastne prequel k prvému dielu. odohráva sa v roku 2027 kde je nanotechnologická modifikácia ešte len v plienkach a začína sa boj korporácií o jej využitie. autori (Eidos) sľubujú opäť adventure/FPS/RPG/stealth akciu zasadenú do futuristického sveta kombinujúceho prvky cyberpunku a renesancie :twisted: . podľa screenov to budú vizuálne orgie, všetci fandovia pôvodnej hry sa však ostro ozývajú proti ohlásenému spriminívnenému konzoloidnému systému ktorý zahrňuje autoheal, prepínanie na pohľad z tretej osoby či "úúúchvatné" cutscenes likvidácie protivníkov. necháme sa prekvapiť :D

aký je váš názor na túto sériu???
hrali ste tieto hry, alebo ich prípadné MODy?
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Deus Ex / Deus Ex: Invisible War / Deus Ex: Human Revolution

Príspevok od používateľa javatar »

sillmaril - pozeram ze si do toho stale vacsi manik ako ja :D

osobne odporucam tuto hru (hlavne jednotku) vsetkym co maju radi futuristicke prostredie, mierny cyberpunk (miestami), stealth akciu (aj ked sa to da aj hrat na styl quake ale vtedy treba mat nadpriemerne skillz), putavy dej a hlavne nelinearitu rieseni

hru som presiel 7x a vzdy(!) som v nej objavil nieco nove - proste stare dobre casy kedy nebola cesta len jedna, dalo sa zabludit (aj ked tu sa skor exploruje ako bludi) a nie je problem umriet aj na obtiaznosti easy

invisible war som nehral a z modov na jednotku som presiel len jeden, medzicasom som skoncil vysku a moj rebricek priorit sa zmenil ak vsak raz budem oplyvat mnozstvom volneho casu rozhodne zvazim ci ho opat nezabijem pri tejto skvelej serii
Mr Punk
Amateur
Amateur

Re: Deus Ex / Deus Ex: Invisible War / Deus Ex: Human Revolution

Príspevok od používateľa Mr Punk »

Deus Ex: Human Revolution :D HRA ROKA :D
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: Deus Ex / Deus Ex: Invisible War / Deus Ex: Human Revolu

Príspevok od používateľa Pigesko »

no uz je to vonku :) skusal to niekto?
adr0z
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa adr0z »

Ja už stahujem :)
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

zatiaľ čo som čítal recenzie a videl videá ma Human Revolution neláka... síce som nečakal 1:1 kópiu prvého dielu, ale takýto odklon je už na mňa moc.

:arrow: info pre fanúšikov prvého dielu: nedávno vyšiel New Vision mod s vylepšenými textúrami - nielen vo vyššom rozlíšení, ale mnohé boli prekreslené nanovo. hotový je už aj Project 2027, fanmade prequel k jednotke s novými skillmi a augmentáciami a dejom odohrávajúcim sa v Európe. je zatiaľ len v ruštine, autori pracujú na anglickom preklad. na nejakých 80% je hotový aj Deus Ex Revision mod, v ktorom autori revidujú mapy s cieľom spraviť ich väčšie, reálnejšie a bohatšie na detaily.
Dzoki
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dzoki »

Chalani chcem sa opýtať na VPN, program na zmenenie ip. Pretože verzia EN/RU je za 18 eur na steam, ale je potreba VPN, budem rád za každú užitočnú radu.
erik25
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa erik25 »

Kazdy to nejako spomina tak si to asi zahram :D
mspeedo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mspeedo »

Dzoki napísal:Chalani chcem sa opýtať na VPN, program na zmenenie ip. Pretože verzia EN/RU je za 18 eur na steam, ale je potreba VPN, budem rád za každú užitočnú radu.
vpntraffic.com, cca 1,50€ stoji trial na 3dni a mas tam vpnka z celeho sveta (aj ruske). Odskusane, funguje skvele (velmi jednoducho, na tej stranke je tiez navod) a stale sa to oplati viac ako uncut za 35€ :)
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Takže keď budem surfovať cez vpntraffic.com, budem môcť kupovať za "americké ceny"?
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Teoreticky ano, treba to vyskusat na steame...
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

Lenze ked na to prijdu tak ti to mozu zablokovat. Nezahraval by som sa s tym VPN.
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

A preco nie? Spravi si osve ucet na nakup tych hier, idealne viacero a zakazdym si ju pogiftuje z ineho uctu. Takto mu to naozaj nezablokuju.
palciii

Príspevok od používateľa palciii »

sa oplati najviac zobrat s g2play tam hry spadnu na cene po mesiaci na tych 20€
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Tu ochranu s regionmi nakoniec zrusili?
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

myslím že nezrušili
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

icefiresr napísal:A preco nie? Spravi si osve ucet na nakup tych hier, idealne viacero a zakazdym si ju pogiftuje z ineho uctu. Takto mu to naozaj nezablokuju.
Tak ako hovoris ma nenapadlo :)
Stopa
King
King

Príspevok od používateľa Stopa »

Uz som to hral a nie je to zla hra, az na 4 veci:
1: bossovia - hra sa neda prejst ako stealth bez zabijania, ja som to zistil az ked som prisiel ku prvemu bossovi s elektrosokerom a uspavacou puskou...
Proste vzdy treba mat pri sebe smrtiace zbrane a VELA nabojov, bossovia toho vydrzia dost - to aby ste neprisli bez vybavy ako ja, musel som ho zabit minami (!).
A taktiez treba spomenut, ze davaju poriadne supy, u mna to skoncilo rage quitom ked ma boss sundaval na 2 rany aj ked som mal upgradovane zdravie, ktore som si doslova iba kvoli nim upgradoval.
2: vsetko sa to opakuje dookola, len obcas sa stane nieco extra, pochopitelne nepoviem priklady nech vam nepokazim hru
3: mesta su velke a nudne, vela stastia pri hladani tajnych questov, 98% NPC su niemandi
4: pribeh je nudny, nezazivny a v niektorych pripadoch velmi predvidatelny

Tiez treba spomenut, ze tato hra je hlavne o akcii, nejakych rozhovorov je tam uboho malo, na Mass Effect 1-2 alebo nebodaj KOTOR 1-2 to proste nema.

Aj napriek tomu sa mi ta hra celkom paci, je to zabavne sa tam zakradat, ale Rambo stylom by som to rozhodne nehral, to by ma velmi rychlo prestalo bavit. Takze stealth fanusikom odporucam, RPG-ckarom skor nie.
Markoff
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Markoff »

Stopa prvy boss sa da zabit bez jedineho vystrelu, staci sa trocha poobzerat po miestnosti :)
Stopa
King
King

Príspevok od používateľa Stopa »

Touche, akurat som pozrel walkthrough a mas pravdu (ale zneskodnit ho minami bolo jednoznacne efektnejsie, aj ked tu taktiku som skusil takmer zo zartu, netusil som, ze to bude fungovat). Avsak je to jediny boss ktory sa da takto zlikvidovat a trvam na tom, ze rozhodnutie dat do hry bossov bolo jedno z najhorsich ktore urobili.
Napísať odpoveď