Automaticky výber - klik

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
S-player
Light Star
Light Star

Automaticky výber - klik

Príspevok od používateľa S-player »

Zdravím, mohol by mi niekto poradiť ako by som nastavil automaticky klik - výber políčka ( Formulára ) po načítaní stránky ?

Napríklad mám na webe registráciu. No a ked príde používateľ na web tak aby bol vybraný hned prvý formulár. Najlepšia sa to bude dať pochopiť asi z ukážky: https://twitter.com/signup

Vopred dakujem :)
S-player
Light Star
Light Star

Re: Automaticky výber - klik

Myslel som si ,že to pôjde zrejme cez focus() no z toho príkladu čo si hodil neviem absolútne nič. :(
Dajme tomu ,že prvý formulár má meno "ABC" ako to naň nahodím ? Takto:

<script
type="text/javascript"
language="javascript">
document.getElementById("ABC").focus();
</script>

// Z JS toho veľa neviem no keby sa našiel niejaký normálny príklad možno by som si to vedel nahodiť do JAVY ,v ktorej kodujem aj zvyšok...
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

a robí ti tam problém angličtina alebo čo? Veď je to tam napísané polopatisticky. Ten kúsom javascriptu čo tam je ukázaný umiestníš tam ako je umiestnený v ukážke (teda za </form> a pred </body> ) a namiesto zvýrazneného boldom tam dáš meno svojho html inputu

//edit: áno tak ako si napísal, ale nie meno ale id musí mať ABC
S-player
Light Star
Light Star

No už mi to sčasti funguje v JAVE stačilo dať "Meno.setFocus(true);" ibaže je tu taký menší problém. Focushandler mi to nezachytava. Ak sa načíta web tak je vybraný správne prvý formulár ,ale "|" je na konci VALUE. VALUE by správne malo zmiznúť a mal by sa zobraziť LABEL...

// Dokonca som si teraz všimol ,že ked je dané políčko vybrané a opäť naň ešte raz kliknem tak neberie ani ClickHandler. Neurobí to proste nič. Taktiež ked začnem písať VALUE by malo zmiznúť ibaže teraz píšem rovno k VALUE...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ad 1) JAVA tam nikde nie je
ad 2) aký focushandler? To tam máš nejakú knižnicu či čo? Prečo by sa to malo správať tak ako popisuješ?
S-player
Light Star
Light Star

Web píšem pomocou Google Web Toolkitu čiže za pomoci JAVY ,ktorá sa následne skompiluje do Javascriptu. Registrácia je podobná ako na Twittery. Ciže ,ak tam napríklad klikneš na formulár nahodí sa na pravo label "Napíšte..." taktiež sa potom nahodí ( resp. zamení ) další label ,ak je reťazec v poriadku alebo nieje.

Mám tam tých handlerov viac práve kvôli tomu ,ak sa tam klikne, ak je dlžka reťazca správna atp.
* Ono by sa to tak nemalo správať ,ale ono sa to takto správa. Vyššie som písal ,že z JS toho veľa neviem no príkazy sa podobajú takže ich viem následne použít aj v JAVE. Prípadne pohľadám podobnú alternatívu...

Resp. Ja ani nepotrebujem aby zmizlo to VALUE ,ale bolo by dobre ,ak by "|" bolo na začiatku a nie na konci a zachytávali by mi to dané Handleri. Teraz proste ked začnem písať tak VALUE nezmizne ,ale text sa pripája rovno k nemu to mi je úplne nanič :(
c-ice
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa c-ice »

:) chces placeHolder spravit HTML5 to vo formoch podporuje ... skusil si nieco taketo ?

danemu inputu nastavis onLoad="this.focus()" a onFocus='if(this.value == "placeHolderText") this.value="";'

namiesto tohoto "placeHolderText" das ten tvoj text ktory chces aby zmizol ked tam klikneš keby tam nieje podmienka ale iba this.value="" tak vzdy pri focuse by si si zmazal value....
S-player
Light Star
Light Star

Na toto onLoad="this.focus()" sa musím pozrieť ostatok mám presne takto spravený. Ono mi to aj funguje napríklad zachýtava to ClickHandler aj FocusHandler bez akýchkoľvek problémov. Ale ked dám príkaz uvedený vyššie setFocus(); tak nastannú problémy..

//autoeditácia príspevku (30 Aug 2011, 22:03)
Mám ešte taký problém postretol ma v JAVE aj v JS. Ide o poslúchačov. Mám napríklad podmienku ,že ak zadaný reťazec je väčší než 0 tak sa zobrazí "OK". ELSE IF (retazec==0) { "---" } ELSE { "NESPRAVNE" }. Problém nastáva pri poslúchačoch. Teda napríklad ,ak dám PressHandler alebo DownHandler tak mi to neberie prvý znak. Napríklad napíšem do formulára "a" miesto toho ,žeby mi vyhodilo "OK" mi vyhodí ELSE... Až ked dám druhý znak tak vyhodí "OK".

Zasa ked dám UPHandler tak je všetko v pohode berie mi tie znaky ibaže mi to berie aj CAPS LOCK, NUM LOCK? ESC proste všetko a pri tom mi vyhodí ELSE. Neviete čo s tým ?
c-ice
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa c-ice »

onTextChanged ... taky to asi nema ale nieco v tom zmysle onValueChanged ? onChange ? aj ked mozno ma ...
S-player
Light Star
Light Star

To som skúšal taktiež to nefunguje presne napríklad pri mazaní textu. Nechápem tomu proste čo to robí z akého dôvodu sa to takto serie.

// Problém je aj v tom ,že to nefunguje dynamicky ,ale musím z formulára odíjsť a až potom sa nahodí result
Napísať odpoveď