Reggae,Ska

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
M142
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Reggae,Ska

Príspevok od používateľa M142 »

silmarill napísal:atmosférou mi to pripomína veselé pesničky pre deti.
hehe, presne toto iste som si myslel aj ja, ked som poznal len slovenske ska a musim uznat, ze v pripade tejto sceny nie si daleko od pravdy. ale stare ska je sice dost "vesela" muzika, ale je to kus dobrej muziky, niekedy az s politickymi textami
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

M142 napísal: hehe, presne toto iste som si myslel aj ja, ked som poznal len slovenske ska a musim uznat, ze v pripade tejto sceny nie si daleko od pravdy. ale stare ska je sice dost "vesela" muzika, ale je to kus dobrej muziky, niekedy az s politickymi textami
dufam, ze nejake lepsie ako robia punk rockeri :lol: ( aj ked sa obavam, ze asi ani nie )
Komu to vadilo, že
štát tvoria dva štáty
hore teraz s kľudom spia
a sú z toho radi

S nikým sa nebavili
len nás rozdelili
potom týždeň žrali
a ďaľšie tri pili
sku**** systém šalalali.
vyje*** vláda šubidubidam.
Chleba je drahý šalalalali.
sku*vená armáda šubidubidam.
Všetko je na pi*u, všetko na pi*u, všetko je na pi*u, všetko je na ko*ot, všetko je na pi*u.
sku**** parlament šalalali.
vyje*** prezident šubidubidam.
Merco_
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Merco_ »

Pekne ...konflikt a zóna A ...ale to nieje ska :)
Thrash/Death
Star
Star

Príspevok od používateľa Thrash/Death »

aby som mal pravdu povedať, slovenské punkové kapely s trápnymi vzdorovitými textami hádžem presne tam kam patrí rege a ska :) nech je najlepší príklad skupina Načo Názov, ktorej spevák sa obúval do recenzenta na fobiazine.net, lebo ich texty sa mu nepáčili a považoval ich za otravné popri celkom slušnej hudobnej stránke... s článkom plne súhlasím
"Neďaleko od Trenčína, býva tučná nazi sviňa
Čierne boty má, ktože mu na pi** dá. Už sa naňho každý chystá,
Pankáč, skinhead, anarchista."
Merco_
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Merco_ »

Prečo hádžeš reggae a punk do "toho istého vreca" keď je to niečo úúúúúúúúúúplne iné?
M142
Addict
Addict

ajajaj axxis, tebe to neda pokoj co:
1. neviem preco reagujes na prispevok o starom britskom ska nejakym slovenskym punkom
2. stale som nepochopil o co ti ide. uz viac krat si na tomto fore spominal, ze ti punk nie je po chuti, viac ludi sa ti snazilo vysvetlit, ze ono ten punk je aj o niecom inom ako o zone, prejde co ja viem rok a zasa reagujes skoro tak isto..
3. zona a konflikt su zabavove kapely, takze ukazovat na ich texty(hlavne ked ten od zony je iba recesia na texty ako je nad nim) je dost mimo. ale ok beriem, vacsina sk kapiel sa zasekla niekde okolo roku 95, sam ich nepocuvam.
4. preco vlastne tak riesis texty, ked v hudbe co pocuvas, su povacsinou cista vata? :)

Thrash/Death: diky za link, toto som este nevidel. tie jozove komentare su fakt sranda, ja o nom uz dlhsiu dobu viem, ze je to dost velky primitiv, ale toto je vela aj na mna :lol:

jo a celkovo nechapem preco ste o tom zacali pisat prave tu, tema u punku tu predsa je a to je to zbytocny offtopic..
Thrash/Death
Star
Star

Príspevok od používateľa Thrash/Death »

spomenul sa tu proste punk a hodil som ho do jedného vreca s vecami čo nemám rád proste :) a žeby tu bola téma o punku nejak neviem :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Reggae,Ska

Príspevok od používateľa aacid »

Tou istou analogiou by som mohol prist do temy o metale a nadavat na rihanu, pretoze mne sa nepaci ani jedno a tym padom je to to iste...
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

M142 napísal:ajajaj axxis, tebe to neda pokoj co:
1. neviem preco reagujes na prispevok o starom britskom ska nejakym slovenskym punkom
2. stale som nepochopil o co ti ide. uz viac krat si na tomto fore spominal, ze ti punk nie je po chuti, viac ludi sa ti snazilo vysvetlit, ze ono ten punk je aj o niecom inom ako o zone, prejde co ja viem rok a zasa reagujes skoro tak isto..
3. zona a konflikt su zabavove kapely, takze ukazovat na ich texty(hlavne ked ten od zony je iba recesia na texty ako je nad nim) je dost mimo. ale ok beriem, vacsina sk kapiel sa zasekla niekde okolo roku 95, sam ich nepocuvam.
4. preco vlastne tak riesis texty, ked v hudbe co pocuvas, su povacsinou cista vata? :)

Thrash/Death: diky za link, toto som este nevidel. tie jozove komentare su fakt sranda, ja o nom uz dlhsiu dobu viem, ze je to dost velky primitiv, ale toto je vela aj na mna :lol:

jo a celkovo nechapem preco ste o tom zacali pisat prave tu, tema u punku tu predsa je a to je to zbytocny offtopic..
prrrrrrrrrrrrr mojko :lol:
za prve ja som tu na fore nikde na punk vo velkom nenadaval ( mozno som sem tam spomenul, ze je to prkotina ale ani to sa mi velmi nezda )
za druhe: napisal som, ze dufam, ze tie Tvoje ospevovane politicke texty su lepsie jak tie punkrockove ( za cim som napisal, ze o tom pochybujem )
za tretie: mam rad ludi co su vztahovacni na hudbu :D si ako ja ked som mal 16 rokov
M142
Addict
Addict

ok teda, beriem spat. reagoval som prehnane, ale som si ale isty, ze tu na fore si velmi podobnu debatu o punku uz viedol, tak som ten prispevok zle pochopil. na hudbu hlavne na forach a diskusiach vztahovacny som, uz to tak je..
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

dal som hladat vsetky prispevky od seba kde sa vyskytuje punk a zvacsa je len tam kde som si robil z akoze tvrdych metalovych kapiel srandu, ze to je viac punk rock. nikde som na punk otvorene nenadaval
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mr_margera »

axxis napísal: za tretie: mam rad ludi co su vztahovacni na hudbu :D si ako ja ked som mal 16 rokov
toto môžem povedať ja o tebe, lebo tiež v nejakom takom veku som nevedel pochopiť ako niekto môže počúvať napr. hip-hop, alebo metal a strašne som sa jedoval na to.. presne ako ty teraz. potom som pochopil, že proste niekomu sa páči niečo iné a hotovo, keď máš potrebu to do*ebávať v kuse, robíš zo seba len väčšieho obmedzenca...

k téme- rád si okrem iného vypočujem ska. reggae moc nemusím, ale nemám s tým problém.
zo slovenských skupín nespomeniem asi nič, pretože také niečo ako polemic je čisté zlo, ako to tu už niekto spomínal.. fakt hrozné, hudba aj texty sú fakt zlé.. z českých skupín ma oslovilo The Chancers, 100 zvířat a Fast food orchestra. tiež má rád aj speváka z FFO a jeho projekt Mr. Cocoman a Dr. Kari.
Zo zahraničných ska skupín mám rád napríklad Ska-p, TSPO, Skatalites, alebo Jah Division.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

mr_margera napísal: toto môžem povedať ja o tebe, lebo tiež v nejakom takom veku som nevedel pochopiť ako niekto môže počúvať napr. hip-hop, alebo metal a strašne som sa jedoval na to.
Neviem o tom, ze by som mal problem s tym pochopit, ze to pocuvate :D vsak ja som nikde nehovoril, ze to nemate pocuvat pripadne pocuvat nieco ine
TeXnoFile
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa TeXnoFile »

takže v skratke :D nikdy v živote som reggae/ska nepočúval a vždy mi to proste prišlo že ju počúva len určitá skupina zelených ľudí :D (no offence) ale prišla ku mne sesterka a pustila mi toto a ja som sa na to tak namotal :D...úplne fajná pesnička :D

a ešte na jednu som sa strašne namotal. taká veselá fajná ..juj :)
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Ja sa do Reggae síce moc nevyznám, a ani ho moc neobľubujem,... Takže neviem, či sem toto nejak extra patrí, ale ešte to tu nebolo a je to podľa mňa fakt parádne. :)

damiamarl
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa damiamarl »

jééj aká pekná téma, dám sem pár mojich obľúbených

Napísať odpoveď