Bratia Mašínovci
Re: Bratia Mašínovci
Krásny oxymoron - prosím ťa, Son-Goku, ak nemáš čo povedať k téme a celkovo si politicky analfabet - politický terminológia ti nič nehovorí - tak sa k takýmto témam radšej ani nevyjadruj.
Ja si radšej počkám na vyjadrenie Pinheada, konieckoncov, pýtal som sa jeho, nie teba.
Moje názory, ktoré prezentujem na fóre sa nijak nevylučujú s týmto, čo som odprezentoval tu v tejto téme - akurát niektorí jedinci používajú chybné implikácie, keď čítajú moje príspevky.
Ja si radšej počkám na vyjadrenie Pinheada, konieckoncov, pýtal som sa jeho, nie teba.
Moje názory, ktoré prezentujem na fóre sa nijak nevylučujú s týmto, čo som odprezentoval tu v tejto téme - akurát niektorí jedinci používajú chybné implikácie, keď čítajú moje príspevky.
raz zacas si napisal ze ti je komunizmus sympaticky alebo to bol len vtip
Ak by to aj bola pravda, ako si skrz to dospel k tomu označeniu anarcho-boľševik ? Vieš o tom, že anarchisti boli medzi prvými na muške, keď sa dostali boľševici v Rusku k moci ? A mne sú sympatické isté myšlienky anarchokomunizmu, ale to je na širšie a hlavne, sme úplne OT.
No, kde začať???? Dneska sa mi z toho tepla nechce ani myslieť, takže niektoré formulácie môžu byť dosť neobratné....
Totiž ide o to, že niektoré Tvoje postoje aspoň mne dosť zaváňajú marxizmom rovnako aj tým dnešným prehnaným pseudohumanizmom, povedal by som.... Preto mi Tvoj veľmi konštruktívny edit príspevku (a popravde mám za to, že je to najlogickejší príspevok k téme ako takej) prišiel ako vytrhnutý doslova z inej galaxie, oproti tomu, čo od Teba čítam bežne.... Veľmi triezvy pohľad na vec očistený od všetkých ideologických nánosov, či už pozitívnych, či negatívnych....
Totiž ide o to, že niektoré Tvoje postoje aspoň mne dosť zaváňajú marxizmom rovnako aj tým dnešným prehnaným pseudohumanizmom, povedal by som.... Preto mi Tvoj veľmi konštruktívny edit príspevku (a popravde mám za to, že je to najlogickejší príspevok k téme ako takej) prišiel ako vytrhnutý doslova z inej galaxie, oproti tomu, čo od Teba čítam bežne.... Veľmi triezvy pohľad na vec očistený od všetkých ideologických nánosov, či už pozitívnych, či negatívnych....
Pre teba je marxizmus tuším všetko, takže asi tak.
Celkom by ma zaujímala tvoja definícia tohto pojmu. Už som tu viackrát písal, čo "som."
Ale inak som rád, že sa príspevok páčil. Čo sa týka histórie, tá by sa mala snažiť posudzovať max. objektívne a ideologické vplyvy by do hodnotenia zasahovať nemali.
Ale inak som rád, že sa príspevok páčil. Čo sa týka histórie, tá by sa mala snažiť posudzovať max. objektívne a ideologické vplyvy by do hodnotenia zasahovať nemali.
na margo kategorizacie jednotlivych uzivatelov som si spomenul na jeden zabavny vyrok.. 
.
"Kto nie je v dvadsiatke laviciar, ten nema srdce. Kto nim ostane aj v tridsiatke, ten nema rozum."
.
"Kto nie je v dvadsiatke laviciar, ten nema srdce. Kto nim ostane aj v tridsiatke, ten nema rozum."
Je to naozaj zábavný nezmysel.
_____
Inak, dopracoval som sa k jednému zaujímavému videu, ktoré odporuje tomu, čo som napísal (vychádzal som z toho, čo hovorili na margo tejto veci historici).
Video, kde Ctirad Mašín hovorí o tom, že na akcie šli s cieľom zabíjať komunistov. To celkom mení pohľad na vec.
http://zpravy.idnes.cz/ctirad-masin-kom ... _domaci_js
_____
Inak, dopracoval som sa k jednému zaujímavému videu, ktoré odporuje tomu, čo som napísal (vychádzal som z toho, čo hovorili na margo tejto veci historici).
Video, kde Ctirad Mašín hovorí o tom, že na akcie šli s cieľom zabíjať komunistov. To celkom mení pohľad na vec.
http://zpravy.idnes.cz/ctirad-masin-kom ... _domaci_js
vzhladom na to, ako dopadol jeho tatko, je to celkom pochopitelne
No teraz si trochu mimo, jeho tatka zabili nacisti v 1942.
Ak si to myslel inak, tak som riadne nepochopil.
Ak si to myslel inak, tak som riadne nepochopil.
hej, mas pravdu, pomylil som sa
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Medzi nacistami a komunistami až také rozdiely nevidím a ani medzi vládnucimi režimami taktiež nie, vždy je niekto pri kormidle a vždy kvôli tomu určití ľudia trpia.
Túžba atentátu na také hajzelské figúrky ako Gotwald alebo Čepička je síce z mojej strany chvályhodná, ale keďže k tomu nedošlo, zostáva to v rovine kecov a nemám na Mašínovcov jednoznačný názor. Trochu s nimi sympatizujem, keďže aj tá základná myšlienka komunizmu je mi vrcholne nesympatická. Bývalý režim som nezažil, no na základe syntézy z prerozprávaných názorov tábora komunistov a antikomunistov som si spravil svoj vlastný názor.
Túžba atentátu na také hajzelské figúrky ako Gotwald alebo Čepička je síce z mojej strany chvályhodná, ale keďže k tomu nedošlo, zostáva to v rovine kecov a nemám na Mašínovcov jednoznačný názor. Trochu s nimi sympatizujem, keďže aj tá základná myšlienka komunizmu je mi vrcholne nesympatická. Bývalý režim som nezažil, no na základe syntézy z prerozprávaných názorov tábora komunistov a antikomunistov som si spravil svoj vlastný názor.
este v roku 1951 sa dalo ujst aj bez vrazdenia: http://www.horydoly.cz/vypsat.php?id=5584
vycuc: http://zpravy.idnes.cz/pred-sedesati-le ... zpravy_abr
vycuc: http://zpravy.idnes.cz/pred-sedesati-le ... zpravy_abr
beardie,
toto neboli odbojári, ale emigranti....
toto neboli odbojári, ale emigranti....