Švaby na internate

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Element
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Švaby na internate

Príspevok od používateľa Element »

Caute takze klasika, ako solnicka a korenicka tak aj svab a internat, je jasne ze na internete ponukaju mnozstvo produktov ale chcem vediet s ktorym mate realne skusenosti, ktory sposob/prostriedok zabral, ako posrany intrak dohodol som sa ze mi to postriekaju aj postriekali ale iba zabili zrejme tie co tam iba boli ale to ide z kupelky a nove,a tam je to jadro a odtial to zrejme vsetko vylieza alebo popri rurkach ale epicentrum je kupelka a zachod, 18.teho septembra idem na izbu a chcem vediet ako sa mam pripravit na boj :twisted:

Ako neni to sranda ked taky 2cm svab vam prileti na postel a chce sa ku vam pritulit :?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Švaby na internate

Príspevok od používateľa begbeee »

Buď rád, že máš šváby. Ak by si mal ploštice, tak by si žobral na kolenách o šváby.
BTW, sa hovorí, že kde sú šváby, tam nie sú ploštice.
->slavo<-
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ->slavo<- »

No takto švaby su svine a neskutočne rychlo sa množia , pokial na internáte nezasiahne odborna deratizačna jednotka , tak tam budu stale a bude ich tam ešte viac , nejake spreje typu raid sice pomožu a zabije sa tym par švabov ,ale ako pišeš ked lezu z kupelne z jadra ,
musi byt vykonaná kompletna dezinsekcia odbornou firmou , neviem jak to chodi na intrákoch ,ale bežne sa robi barierovy,pasovy postrek , no pokial su v jadre kupelni tak treba spravit postrek aj tam .Predpokladam ,že tie jadra kupelni su prepojene po poschodiach ,takže to treba spravit kompletne nie len na jednom mieste , inač to nema zmysel .
Pokial chceš bojovat proti švabom na vlastnu past tak dobry pripravok je (k othrine)učinna latka je deltamethrin
http://www.dddservis.sk/etiketa/E%20K-O ... 5%20WP.pdf
http://www.dddservis.sk/ina-dokumentaci ... re0810.pdf
bežne ho použivaju napriklad deratizačne firmy,ale na švaby sa použivaju hlavne požerove nástrahy
tu su aj nejake odborne članky
http://www.cechprofesionalovddd.sk/odborneclanky.html

Pri zistení výskytu týchto nepríjemných spoločníkov je potrebné okamžite sa obrátiť na firmu, ktorá sa tejto činnosti venuje. Lokálne ošetrovanie bytov sa míňa účinkom, pretože hmyz migruje po celom vchode bytového domu. Práve z tohto dôvodu je nanajvýš nutné ošetriť každý byt, aby sme našim nežiaducim „nájomníkom“ pripravili nečakané prekvapenie v každom byte. Pokiaľ sa každý nájomník alebo vlastník bytu bude snažiť robiť len lokálne ošetrenie svojho bytu, stratí sa efekt celého ošetrenia, pretože prípravky predávané v bežnej obchodnej sieti, nemajú taký dlhodobý účinok, akými disponujú prípravky používané profesionálnymi firmami. V prípade lokálneho ošetrovania dochádza k tzv. rezistencii – odolnosti hmyzu proti chemickým látkam, pretože obyvatelia používajú stále rovnaký sortiment prípravkov.

Profesionáli dezinsekciu vykonávajú pomocou dotykových alebo systémových prípravkov. Ich použitie závisí od miesta výskytu škodcu. Postrekové látky sa môžu aplikovať postrekovačmi formou ULV (veľmi malými kvapkami), klasickými či aerosólovými postrekovačmi alebo špeciálnym prúdovým postrekovačom a ULV aplikátorom v jednom.

Pri likvidácii švábovitého hmyzu treba vykonávať tzv. bariérový postrek v stúpačke, v kuchyniach a v spoločných priestoroch. Tento postrek je nutné opakovať minimálne po 6 až 8 týždňoch, pretože práve v tomto období dochádza k liahnutiu druhej generácie hmyzu, ktorá bola počas prvého postreku ešte len vajíčkom.

Ďalším nepríjemným hosťom súčasných moderných príbytkov sú ploštice. Pri výskyte ploštíc nie je potrebné ošetrovať celý vchod, postačí nám venovať sa len zamorenému bytu. Pri likvidácii ploštíc musíme postriekať všetky možné otvory a škáry, do ktorých sa ploštice zvyknú ukryť. Dôležité je zamerať sa na postele, matrace, váľandy, pretože ploštica vychádza za potravou len v nočných hodinách a saje z človeka krv. Ďalším obľúbeným miestom tohto maličkého, ale zato nepríjemného hmyzu je zadná časť obrazov na stenách.

Švab Vyhľadáva tmavé a vlhké miesta, chladnejšie ako Rus domový, napr. pivnice, sklady, šachty aj kanalizácie. Po kolmých hladkých stenách nelezie. Pohybuje sa pozdĺž stien. Vývoj nedokonalou premenou. Šváby patria medzi najrozšírenejších škodcov v ľudských obydliach na celom svete. Vyskytujú sa v potravinárskych prevádzkach (pekárne, mlyny, pivovary, kuchyne, sklady potravín) obchodoch, reštauráciách, hoteloch, nemocniciach, obytných domoch, na lodiach atď. Požierajú cukor, med, čokoládu, pečivo, chlieb, cukrovinky, pivo, mlieko, mliečne výrobky, tuky, mäso, údeniny, kožu, kožušiny, ovocie, zeleninu, prírodné textílie. Pri nedostatku potravín môžu požierať aj papier, knihy. Svojou prítomnosťou môžu spôsobiť skrat elektrického prúdu alebo poškodenie počítačových systémov. Ukrývajú sa na tmavých miestach. Aktívne sú v noci. Zdravotný a hygienický význam švábov je v prenose choroboplodných zárodkov na povrchu tela alebo vylučovaním výkalov ako aj v kontaminovaní potravín plesňami. Šíria nepríjemný zápach. Šváby vyvolávajú alergie dýchacích orgánov človeka. Vo výkaloch švábov sa nachádzajú karcinogénne látky.

Spravca intraku by mal jednoznačne riešit tento problem odbornou firmou a ta by mala spravit niekolko postrekov s prestavkou cca 5 týždnov medzi jednotlivými zasahmi inač to nema vobec zmysel.

Snad som pomohol :)
Element
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

chalani praveze postrek sa robi, viem ze kazde dva mesiace sa toto priblizne deje, a ked som sa pytal ze ktore bloky su zamorene povedali ze okrem mna nikto svaby nehlasil :/ diky kamo pozrem tie spreje, ked pridem na ten intrak az 18teho dufam ze dovtedy to tam nevypukne na mojej izbe
->slavo<-
Addict
Addict

Tak dufam ,že tie svine zhebnu do posledneho , sucitim stebou lebo viem čo asi preživaš , i ked su horšie pripady bud rad ,že ich nikde inde nehlasili na intráku , no každopadne musia spravit postrek všade nie len u teba lebo sa to rozleze všade na okolo a to budu potom všetci hlasit :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Poviem ti tak, ty ako jednotlivec nemáš takmer žiadnu šancu zničiť švábov individuálne. Môžeš ich zabíjať, ale ložiske je inde. Myslím, že deratizácia čo tam robia stojí aj tak za hovno a robí sa len preto, aby sa robila.

Znova ale dodám, že šváby sú nepríjemné ale v podstate takmer neškodné a dá sa naučiť s nimi žiť, kdežto ploštica ťa privedie takmer na pokraj zúfalstva.
Element
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

zrejme mas skusenost s plosticami, ale viem ze u nas na intraku to funguje tak ze ako nahle sa nahlasia plostice, tak sa cele zariadenie izby spali a ubytujuci dostava novu izbu cize to by bolo asi vykupenie este :D no a kamo poviem ti tak ze sa mi ani nedavalo zaspat ked som pocul ako sa tam svaby okolo mna hmyria, lietaju si tam a potom mi behali po posteli, vies a svab je taky 2cm dlhy sympatak ziadny mravec, takze je to riadny humus, a to nehovorim o tom co vsetko prenasaju :/ ale aspon troska zavtipkujem ze ja tu zhanam postrek a akurat som sa docital ze svab prezije aj atomovy vybuch :mrgreen:
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

http://bratislava.sme.sk/c/5800330/plos ... izieb.html

Odporúčam ti prečítať článok aj diskusiu a pochopíš súvislosti:
ploštice - šváby - internáty - (ne)možnosti zbaviť sa ich
->slavo<-
Addict
Addict

Ploštice su najvačšie svine nato sa nejake švaby ani zdaleka nechytaju , pretože ploštica vie byt skovana aj cely rok niekde v zastrčke ,alebo pod tapetou ,nabytkom, či kobercom ,alebo hocikde kde je tma a ukryt , ALe aj proti plošticiam sa da efektivne bojovat , takže no stres , tu je ,ale doležite pravidelne upratovat , všimat si postielnu bielizen a trus z ploštic .Su to take male šedotmave guličky , pretože ked ta mrcha saje vnoci vašu krv tak vačšinou rovno aj vypusti to male gulate hovienko , takže rano ked sa zobudite tak hned viete či bola na navšteve vo vašej postely ,alebo nie .NIekto na štipance od ploštice reaguje niekto nie , takže velakrat ani neviete že ploštice mate , a je jedno či mate doma čisto jak na operačke v nemocnici , alebo špinu jak v hnoji . I ked sa viac vyskytuju v priestoroch kde je špina alebo neupratane , plošticu si možte doniest z hotela , alebo ubytovne , nevedomky , a potom začina peklo a boj . Ja som snimi už raz bojoval a boj som vyhral .
Doležite je robit barierove postreky v určitych intervaloch ,a hlavne často upratovat a potom nema ploštica najmenšiu šancu na prežitie .
Element
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

to je presne nas intrak tam kde byvam :))
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

V diskusii sa uvádza zaujímavý a podľa všetkého účinný spôsob:
keď bude vonku -20°C nechať vymraziť izbu.

Ale ako nad tým uvažujem, tak asi zase prilezú z inej izby. Ináč šváb nelieta, si si istý, že máš šváby? Dokonca myslím ani nelozí po stenách.
->slavo<-
Addict
Addict

No ty kks to je dobre velky internat :)
Takže okrem švabov tam budu asi aj tie ploštice :? podla toho članku .
On myslel že asi rychle behaju (lietaju) , a švaby lozia po stenach , na discovery chodi taky serial o ničeni tychto škodcov, a tam ukazovali v jednom diely , byt kde bolo tolko švabov že sa skovavali za obrazmi , a dokonca boli aj v sporaku a konštrukcii chladničky proste peklo najhoršie bolo že tam ludia normalne byvali , a mali tam aj male dieta v postielke :?
Ked to tam začali likvidovat tak sa to tam hemžilo jak na mravenisku proste uplny horor .
Element
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

ono je to taky komplex internatov, vela miesta pre studentov, ano svab lieta to som tiez nevedel lietaju iba tie starsie jedince tie najvacsie :D (overene :D )
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

A ešte jedna zaujímavá rada:
omotaj si nohy postele obojstrannou lepiacou páskou na hrubo, prípadne aj stenu...

Fakt prečítaj tú diskusiu, niet nad životné skúsenosti.

Priznám sa ja som šváby a ploštice nezažil, podarilo sa mi 2x mať blchu a nech mi nikto netvrdí, že psačia na človeka nejde..
To tiež privádzalo do šialenstva a to bola len jedna zmrda. Tam som zas vyňúral, že treba povysávať celú izbu a šatstvo.
Pomohlo.
->slavo<-
Addict
Addict

Ja som raz čital ,že si davali niektory nohy postele do vedier vody lebo švaby, ani ploštice nevedia plavat :)
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

->slavo<- napísal:Ja som raz čital ,že si davali niektory nohy postele do vedier vody lebo švaby, ani ploštice nevedia plavat :)
zaujimave, len problem ale je, ked mas celocalunenu valendu bez noziciek :D
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Tam pomôže tá lepiaca páska.
Element
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

akurat som sa tam docital jeden dobry vtip
Študent reklamuje u riaditeľa intráku že má na izbe myši. Až ho nakoniec zlomí, nech sa s ním ide pozrieť. Prídu na izbu, študent namrví na stred izby kúsky chleba a čakajú.
Pribehne myška, zoberie kúsok chleba a beží preč.
Pribehne druhá myška, vezme kúsok chleba a beží preč.
Priskacká rybka, vezme kúsok chleba a odskacká preč.
Pribehne tretia myška, vezme kúsok chleba... atď
Mierne otrasený riaditeľ uzná že akože ok, fakt sú tu myši, ale chlapče, videl si tú rybu???
No, pán riaditeľ, keď sme už pri tom, môžeme hneď pokecať aj o vlhkosti...
citam si tu diskusiuu no vyskusam vselico teda :) a presne postel mam calunenu bez noziciek :D ono je najhorsie to ze mam novy nabytok postel vsetko a na izbe svaby,preto ani tu izbu vymenit nechcem heh radsej so svabom ako spat cely rok v jame v posteli :/
->slavo<-
Addict
Addict

My sme mali na inťaku v KE faraóny. Keď som došiel na inťák po vianočných sviatkoch a chcel som sa osprchovat, tlak vody vytlačil zo sprchy asi milión červených mravcov. Bola ich plná vaňa. Ešteže som v tej vani ešte nestál...
:lol: Tie komentare stoja za to :)
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Vcera som kukal na Exploreri o zivocichoch, ktory najviac ovladli svet a na 1 mieste boli prave svaby. Vraj ak zbadas jedneho v byte atd, tak si mozes byt isty, ze je tam minimalne okolo 100 dalsich. Velmi rychlo sa mnozia a samicka moze za jeden rok porodit okolo 72000 dalsich, ak nie viac.
Bohuzial riesenie na ich vyhubenie nedali. Jedine uviedli aj to, ze znesu ovelanasobne vacsiu davku radioaktivity ako clovek a nuklearny vybuch by ich nevyhubil :)
Napísať odpoveď