PC (monitor vs plazma)?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Jozo211
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

PC (monitor vs plazma)?

Príspevok od používateľa Jozo211 »

caute
chcem sa spitat jednu vec,rozmyslam ze dam pc na plazmu ale co viacej bude kazit oci,monitor mam vzdialenosti 60cm a plazmu vo vzdialenosti 3m.Plazma je 42 palcova a monitor 22 palcovy.Dovod je taky ze som napojil pc na plazmu a hry idu omoc lepsie ako na monitore.
->slavo<-
Addict
Addict

Re: PC (monitor vs plazma)?

Príspevok od používateľa ->slavo<- »

Hry idu lepšie koli v podstate nulovej odozve plazmy, LCD monitory maju odozvu cca od 2ms a viac .
Preto to idu hry na plazme plynulejšie , neviem aku maš plazmu ,ale plazma je určena hlavne na filmy a pohyblive scény ,samozrejme je možne hrat na plazme aj hry niektore maju už predefinovany režim game .Ale plazmových obrazoviek sa môže objekt natrvalo vypáliť, ak zostane zobrazený pridlho bez pohybu. Môže ísť napríklad o logo v rohu obrazovky,alebo ovldacie prvky hry ktore su počas celej dobry hrania hry na jednom mieste bez pohybu .

Aj v tomto prípade nové technológie znižujú riziko, napríklad tým, že nepatrne pohybujú obrazom. Táto hrozba je preto pri nových modeloch minimálna, najmä keď úroveň kontrastu nie je nastavená na maximálnu hodnotu. LCD displejom nič podobné nikdy nehrozilo.

Takže zvaž či sa ti to oplati prepajat nastalo .Plazma ma samozrejme vyšši contrast takže asi plazma bude na oči namahavejšia i ked je 3 m daleko , no povedal by som že dost podobne LCd i ked ten mas 60cm od oči . Ja mam doma tiež plazmu Panasonic 1024x768 100HZ , i ked to nieje full hd tak natom hry vo full hd spustim v pohode + anizotropne filtorvanie a hra vyzera užasne aj ked to nieje nativne full hd . Predtym som mal 22jku LCDčko teraz som kupoval 24 palcove LCDčko . No niekedy si ajtak PC prepojim na plazmu a zahram sa predsa len na 106cm uhlopriečke je zažitok si zahrat nejaku hru typu Race driver Grid , či Gta 4 . ALe nikdy na plazme nehravam dlhšie ako 2hodiny ,alebo sa snažim aspon davat pauzy a prepinat na TV aby sa nevypalili ovladacie prvky hry do obrazovky , netreba to podcenovat ani na drahšich plazmach .
Musiš si zobrat ešte do uvahy pracu na PC či by si vydržal pracovat na PLazme dajme tomu niekolko hodin v porovnani s LCD to može byt namahavejšie na oči kedže plazma ma vysoky contrast .A ja osobne som to skušal a oči to tahalo viac ako LCD .
jumper
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa jumper »

Ja by som osobne šiel do ledky ale kamarát to má podobne riešené že má monitor a plazmu 40" na hry ako autá a pod.. ale tiež už uvažuje nad zmenou plazma sa môže vypáliť keď bude stacionárny obraz
->slavo<-
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ->slavo<- »

Ja si myslim ,že idelane je zohnat si ešte dlhši Hdmi kabel , a podla potreby prepojit s PC , ešte si zohnat poriadny gamepad a maš pohodu lesnu,uplne nahradit LCD plazmou by som fakt neodporučal , a časom to zistiš aj sam na vlastnej koži . Určite PC nevyuživaš len na hry . :)
Jozo211
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Jozo211 »

plazmu mam tuto http://www.alza.sk/42-panasonic-viera-t ... 222873.htm ale hry mozem hrat ako to tu bolo spominane vo full hd.O tom vypaleni som pocul,ze sa to moze stat ked mam dlho pauzu napr u hry.PC nevyuzivam len na hry to je pravda ale takych 70% hry,30% internet a filmy.PC mam zapati za den max 3-5 hodin.
Este pouvazujem ako to spravim ,lebo som si myslel ze plazma menej namaha oci ako pc lebo plazma je 3 metre od oci.

->slavo<- K+
jumper
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa jumper »

mno tak ako taká veľká plazma s hd rozlíšením by som využíval prevažne len na hry, filmy a všetko čo sa hýbe :D ale ako dlhú prácu alebo dokumenty by som si nechal odložený monitor stále zapojený ;) ja som aktuálne rovnako na tom len namiesto plazmy mám projektor s domácim kinom na filmy a hry úžasná vec poprípade prepojím len do xboxu a hrám pohodlne a strávim tam zopár hodín :D ale ako hej pokiaľ to už máš tak škoda to nevyužiť kvalitný hdmi kábel a ideš ja som si kupoval v asbisu cns hdmi v.1,4 a neni drahý ale výkonný a som zatiaľ nemal jediný problém ;)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Jozo211 napísal:O tom vypaleni som pocul,ze sa to moze stat ked mam dlho pauzu napr u hry.
To je blbosť, obraz sa nevypali ak maš hru pauznutu. To by musela byť pauznuta par mesiacov vkuse. Na hry a filmy ju použivať môžeš, na nejake surfovanie či pracu len veľmi obmedzene. Oči kazi aj LCD aj plazma. Tam si nenavyberaš.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

K vypaleniu moze dojst napriklad pri praci s Windowsom, kde mas dole listu s ikonkami, ponukou start a hodinami, pretoze tato lista je tam takmer stale.
Bartovsky
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bartovsky »

plazma zerie ako miesacka
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Odkiaľ si nabral take užasne mudro?
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Bartovsky napísal:plazma zerie ako miesacka
Už nie sme v roku 2005. Spotreba ide stále dole, dnešné plazmy sa hravo dostanú pod 200w.
Napísať odpoveď