Notebook do 550e

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
johnnymen92
Novice
Novice

Notebook do 550e

Príspevok od používateľa johnnymen92 »

Zdravím, chcel by som si kúpiť notebook do 550e; idem na výšku takže sa bude používať na učenie a prácu, ale aj filmy, hry (nie najnovšie, väčšinou len WoW)

Poradili mi, že si mám vybrať medzi značkami Lenovo, Toshiba, HP, takže niečo z týchto.....
Čo sa týka technických parametrov, tak by som privítal i3 procesor, 3-4 GB RAM....

Za odpovede ďakujem
johny541
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Notebook do 550e

Príspevok od používateľa johny541 »

Hlavne povedz aký chceš veľký displej. U mňa bude práve tento fakt rozhodujúci pri vyberaní booku na výšku. Musíš si uvedomiť, ako často budeš ten notebook prenášať a tým pádom čím menšia veľkosť = menšia hmotnosť. Ja osobne si beriem na výšku 11,6" notebook (cca 1,3kg). Lenže ja ho beriem iba na internet/skype/office práca, žiadne hry, sem tam jeden film. Momentálne vlastním 15,6" ale s takým veľkým bookom by som asi po prednáškach nevedel behať - je to zbytočné. Ale to je iba môj názor. Toto rozhodnutie je absolútne individuálne.

Prípadne aj 13" noťas sa ešte dá.
johnnymen92
Novice
Novice

chcel by som 15.6", viem že to bude okolo 2,3-2,6 kg ale to by mi nevadilo, lebo si plánujem kúpiť vak na NB....takže notebook a 3-4 zošity by nebol problém nosiť na chrbte......a okrem toho ešte neviem, či si ho budem aj brávať na prednášky, skôr nie ako áno......
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

http://www.alza.sk/asus-k53sc-sx091-d254755.htm
http://www.alza.sk/acer-travelmate-5760 ... 250516.htm
Prvý má lepšiu grafiku a druhý lepší procesor a rýchlejší HDD.
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Ok, ide ti skôr o kvalitu spracovania alebo výkon?

Ak chceš, čo najlepší výkon do tej ceny, tak jedna z možností

http://datacomp.sk/asus-k53sv-sx061-_d100087.html - i5, 4GB, 1GB GT540M, bez OS - 540€

Pokiaľ ti ide aj o kvalitu spracovania, tak by som popozeral recenzie, google alebo zašiel normálne do datartu/nayky, kde sú vystavené notebooky a môžeš si ich obzrieť (a kúpiš nejaký čo sa ti bude pozdávať potom cez net).

Osobne by som však nebral HP radu Pavilion, Acer, Samsung, MSI a Fujitsu Siemens.
johnnymen92
Novice
Novice

o kvalitu spracovania mi až tak nejde, skôr o ten výkon.....
ten asus čo si mi poslal je dobrý, ale počul som že asus si radšej nemám brať.....neviem ako je to s touto značkou
cssco
Star
Star

Príspevok od používateľa cssco »

Osobne mam uz 2. Asus, otec mal takisto 2 Asusy resp. stale ma, a co viem este ani jeden z nich nebol v servise, Par plastov sa popraskalo/zlomilo najmä v oblasti pantov.
Naopak kamarat teraz kupil N73S Asus a za dva dni ho uz dava reklamovat /problem s napajanim/
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Ja uz mam svoj Asus rok a pol a zatial som s nim nemal ziaden problem.
A ten notebook co postol johny541 je vykonostne najlepsi co sa v tej cennovej kategorii da najst.
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Asus je v pohode, aj keď pri každej značke môžeš natrafiť na zlý kus. Dokonca poznám prípady, kedy známy narazil na dva zlé kusy po sebe a pri tom ostatní boli dlhoročne spokojní. Pokiaľ sa o ten notebook budeš príkladne starať (kompletné cykly batérie, vyberať batériu keď je v sieti a nenabíja sa), tak predpoklad je, že by ti mal vydržať dlho. Ale ako som povedal, stáva sa, že človek natrafí na zlý kus, no netreba hned podľa toho hodnotiť celú značku.
jackoff8
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jackoff8 »

Našetri ešte 30-40€ a pozri sa na toto:
http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-g570- ... 248047.htm
http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-v460-d217003.htm
Keď som kupoval notebook, ako prvé som mal v hlave Asus, pretože všetok hw čo som kupoval do PC bol od Asusu a mal som tú značku rád, no tiež som sa radil tu na fóre a na prvý notebook, na ktorý som sem hodil odkaz a bol skutočne hardwarovo dobrý mi napísali, že má výrobnú chybu, takže som od Asusu ustúpil a tiež som zisťoval čo je asi najlepšia značka notebookov a zistil som, že to asi bude Lenovo, okrem nich sú vraj dobré Dell, ale tie sú drahé a majú slabý výkon oproti cene a vraj sú dobré aj Sony, ale tam je tiež cena dosť vysoká.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Za taku cenu to ma oproti tomu Asusu velmi slabe creva a neverim ze to ma o to kvalitnejsie sasi. Som majitelom jedneho Asusu a otec ma tiez jeden a na kvalitu spracovania nemozem povedat jedno zle slovo.
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

jackoff8 : To, že Lenovo vyrába notebooky s najlepśou šasi na trhu je uź dávna minulosť. Vśetky nové Lenová (ideapady a pod. - konkurencia low a mid-end notebookov) sa vyrábajú na rovnakom páse ako HP. Viem o čom hovorím, mal som v ruke Ideapad za nie malé peniaze (cca 700e) a šasi mal úplne obyćajnú. Lenovo ešte keď vyrábalo staré série, ktoré mali magnéziový rám a oceľové pánty, tak áno, tie stáli za to aj keď boli trochu drahšie. Mali aj matný displej ako málo notebookov. Teraz čo sa vyrábajú lenová tak je to všetko umelé šasi + kovové príchytky + lesklý displej ako každý druhý notebook.

Čiže pokiaľ sa o notebook staráš a nebúchaš ho kade tade, tak ti vydrží aj najlacnejśí Acer. Ale každá značka vyrábajúca notebooky má svoje high-end modely veľmi kvalitné. Bohuźiaľ, dnešná doba je taká, že sa šetrí pomaly na všetkom a každý chce čo najlacnejśie kúpiť, takźe spoločnosti pokiaľ chcú zisk, tak musia znížiť ceny a to sa niekde odrazí (šasi, chladenie, komponenty - skrátka všetko čo nie je vidieť na prvý pohľad...).

To lenovo nebude o nič lepšie ako ten Asus. Možno tak v tom, že budeš mať slabšiu konfiguráciu, skoro rovnaké spracovanie, vyššiu cenu a nápis Lenovo miesto Asus, za ktorý si priplatíš, bohuźiaľ.

//Odpoveď pre jackoff8 na dotaz, že som mal napísať akú značku by som doporučil ja.

To nie je také jednoduché - v prvom rade hrá rolu rozpočet, v druhom rade, čo od toho notebooku očakávam (či iba kanceláriu, internet, - napr. VŠ alebo naopak nejaká práca s aplikáciami). Potom musím vedieť ako často sa ten notebook prenáša. Z posledných dvoch vecí už zúžujem výber viac, kedže sa pri nich bude hlavne odvíjať veľkosť displeja a hmotnosť. Potom je na rade, či chcem čo najlepší výkon, alebo mi to je úplne u prdele a chcem ísť do kvalitného šasi a dizajnu(čo častokrát nejde pri nízkom rozpočte). Takźe už mám výber zúžený a pozerám si modely, ktoré mi vyskočili. Následne zohráva úlohu aj pre niekoho dizajn a vzhľad, takže si najprv povyberám tie, ktoré mi padnú do oka. Potom nasleduje Google a recenzie + navštívenie elektra, kde je notebook vystavený (prípadne iný model, ale tá istá šasi = z tej istej série). V každom elektre majú minimálne 20 bookov vystavených. A po zvážení všetkých aspektov u niekoho nastupuje preferencia značky. Hlavne sa treba opierať o recenzie ľudí, ktorí tie notebooky vlastnia. Ale zas netreba sa odradiť keď jeden človek z piatich napíše, že notebook ma zlé chladenie. Možno to je chlapík, ktorý notebook položí na postel keď sleduje film a matrac je povrch ktorý sa nahreje a nepustí teplo.

Takže tým som chcel povedať, že najprv záleží na TVOJICH požiadavkách a až nakoniec sa rieši aká značka ak to vôbec niekoho trápi, pretože aj dokonalé Lenovo môže mať úplne obyčajné notebooky. Stále záleži aj od série, niektoré sú vydarené, iné napríklad nie - Paviliony rada 6000 (ďalej som ich už nesledoval) - jednoducho otras, predražené, lákali na dizajn, hnusné plasty ktoré držali teplo a zlé chladenie = časté vypínanie PC. O BSOD obrazovkách ani nehovorím. Ale za to napríklad ProBooky boli vydarené (sám jeden vlastním a okrem toho, že má lesklý povrch a chytá odtlačky (viem, to je daň, keď sa mi páčia lesklé čierne veci), tak beží skoro nonstop už tretí rok.

Čiže sa nedá presne povedať, ktorá značka je najlepšia. Asi tak by som to zovšeobecnil. No ja čo som poslednú dobu znechutený, tak to sú notebooky Samsung. Šasi majú ešte dobre že nie z doby starých Acerov Extensa. Jednoducho otras. Ale to je daň za to, keď spoločnosť vyrába na kvantitu od ihiel až po ropné plošiny.
Napísať odpoveď