sršni v streche

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
mihalswk
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

sršni v streche

Príspevok od používateľa mihalswk »

Zdravim mam sršnou v streche nemozem sa ich zbavit ,.,.vystriekal som ich biolitom a nic stale su tam par ich padlo ale to je nic
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: sršni v streche

Príspevok od používateľa javatar »

biolit je na srsne slaby... skus niekde v zahradnickych potrebach alebo kde sa popytat na nieco priamo na srsnov...

//autoeditácia príspevku (18 Aug 2011, 13:50)
pripadne - deratizator alebo udajne aj poziarnici... ak to chces robit sam tak velmi opatrne - srsni vedia velmi bolestivo bodat
mihalswk
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mihalswk »

hm a vypalit ich nemozem ,? :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Mozes, ale je mozne ze vypalis aj dom :D
K teme: ak su v nejakej dutine, tak sa da ucinne pouzit PUR pena, len potom treba davat pozor ci sa neprehryzu niekde von a ked ano, tak aj tam treba strieknut trochu peny :)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

gothar -tak v tom pripade zapenovat, do peny vyvrtat mali dierku, do tej hadicku a rovno vytopit...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Taketo pripady riešia aj hasiči.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

hasici to robia tiez len v kooperacii s clovekom, co sa venuje hmyzu (pri vcelach vcelarmi, pri inych neviem)
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

Mirak tuším, že aj normálne, keď sa usidlia niekde na bytovke a ohrozujú ľudí, ale povedal by som, že zbytočne...

Ja by som ich prve vydymil a potom to proste jednoducho podpálil... (Alebo zhodil a utekal ? :lol:) Samozrejme to je nebezpečne, ale dá sa to poistiť :D

Poprípade sused v deravej streche mal asi 3 roky sršňov a z ničoho nič zmizli (pochybujem, že ich niekto vykántril, keď 3 roky sa k ničomu nemali) Ale hlavné je, že tam nie sú, takže možno itiež po pár rokov samé odídu :D

//Javator njn, ale tak veď drevená strecha mu nechytne za 3 sekudny... Sršni zhoria do minúty, nech si pripravy vodu zahasí a problém je vyriešený
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

zapaluje sa osie hniezdo, srsnie by sice mohlo tiez dobre horiet (aj lepsie) ale zapalit si strechu uz celkom koser nie je...

v kazdom pripade asi by som siel k nim minimalne v lyziarskej kombineze, dvoma salmi a motorkarskou prilbou na hlave :lol:
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

mame podobny problem, lenze s osami a nasli sme na ne v obchode pascu. mame to zavesene asi tyzden a aj ked este nie su vsetky von, tak sa zda, ze to naozaj zabera, lebo vo vnutri ich uz je na stovky.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Takáto téma tu už bola, hľadaj.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

kedysi davnejsie sme mali srsne doma v otvore na terase, a otec na to siel tak ze ich vystriekal niecim co ich par zabilo a zvysnych tak trocha omracilo, a potom ich uz len kratkou metlou palkoval do zeme a tam zapucil, aj ked to je trocha riskantnejsia metoda uz
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Ak sa nebojíš, že ti zhorí strecha, tak ich vypáľ ohňom - musíš im spáliť hniezdo.
Ak nie, tak sa nám osvedčil koncentrovaný postrek na stromčeky - zarobíš do postrekovača, hadicu s koncovkou dáš na dlhú palicu a ideš na to: poriadne sa obleč (hrubé kabáty, šály a moskytiéry okolo hlavy...), postriekaj hniezdo zvonka a keď začnú vyletovať, tou palicou ho zhoď, rozbi a vystriekaj zvnútra. Treba to robiť po západe slnka, keď je už takmer tma. Alebo choď za včelárom, on ti poradí najfundovanejšie
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Susedovi som pomahal likvidovat srsnie hniezdo. Napad vypalit to hniezdo je tak isto dobry, ako oberat jablka tak, ze zotnete strom. :)
Ono, cez leto-jesen si s nimi moc neporadis. Mozes skusit hasicov, uvidis co ti povedia.
Sused mal srsnov zahniezdenych v stite drevenej chaty. Princip odstranenia bol jednoduchy - pockat. Cakali sme az do januara, ked bolo -12 vonku. :) Jednoducho sa dalo dolu listovanie a srsnie hniezdo sa odrezalo do kybla, polialo riedidlom a zapalilo. Srsne boli tuhe ako stolverky, takze sme sa nemuseli nijak chranit. Sused to tam ponatieral penetrakom, a opatovne to zalistoval spolu s opravou vyhryzeneho dreva.
Osobne by som sa pocas ich culosti k nim nepriblizoval. Poznam jeden pripad, ked chlapika napadli pri odstranovani hniezda a uz nie je medzi nami.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

A preto sa treba obliect tak aby neprebodli (aj ked je v tom velmi teplo). Ich jed nie je pre zdraveho cloveka nebezpecny. Mne cakat nepride dobre riesenie. Odstranit a nenechat pri tom vyletiet vela srsnov - teda ked uz spia tak zhodit do igelitoveho vreca, splait hniezdo (pozor na strechu) pripadne chemia...
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Jed nebezpečný nie je, ale stačí, že sa prejaví nejaká alergická reakcia zvlášť, ak chytíš niekoľko pichnutí, tak to nemusí vôbec dopadnúť dobre. Ja napríklad vôbec netuším, či som alebo nie som alergický na uštipnutie. Mňa v živote len raz uštipla osa a taký sršeň je predsalen iná káva. Ja osobne by som neriskoval ani hrubé oblečenie. Nevieš, kde ti zalezie.

Najviac sa mi pozdáva kinjerilove riešenie. Aj keď čakať do zimy nie je bohviečo.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

btw ale isto su aj nase domace srsne take nebezpecne? niesu to len tie obrovske z azie ci z kadial to su?
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

My sme mali doma už 2x sršňov. Raz priamo v dome pod strechou, vtedy sa otec hrubo obliekol a postriekal ich niečím a druhý krát v garáži...S kamarátom sme sa ich pokúšali vydymiť, ale boli nejaké odolné, tak sme zobrali loptu, hodili do hniezda, zabuchli dvere, chvíľu počkali a odvtedy sa k nám už nevrátili :)
Napísať odpoveď