Ako prestať fajčiť

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Eru
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Ako prestať fajčiť

Príspevok od používateľa Eru »

Zdravím, dúfam že tu už takáto téma nie je hľadal som a nenašiel,

Anyway, rozhodol som sa prestať fajčiť, a chcel by som sa opýtať či s tým nemáte nejaké skúsenosti a neviete mi dať nejake rady.
Je lepšie prestať fajčiť okamžite alebo postupne? Počuli ste o bio rezonancii? mate niekoho na koho to fungovalo?
ďakujem za všetky odpoveďe.
Forsaken
King
King

Re: Ako prestať fajčiť

Príspevok od používateľa Forsaken »

všetko je to o tvojej psychike, o myslení človeka.

jednoducho povedané - prestaň fajčiť, prestaň si kupovať cigy a hotovo.
- doporučiť ti môžem nejakú náhradu - skús namiesto cigy mentolky, (bez obsahu nikotínu), alebo hocičo iné čo použiješ keď budeš mať chuť. Určite si nekupuj náplaste a náhrady nikotínu, sú to vyhodené prachy a k cigám sa po nich vrátiš.
Riešením je aj obmedzenie cigariet, z 10 denne skús 5 potom 4 atď. Ale budeš trpieť dlhšie ako keď z tým skončíš naraz.

Pár dní ťa bude klepať v posteli, horúčky a potenie a pod. ale ono to prejde, ak to vydržíš.

držím palce.

a k tomu dole, môžeš ušetriť prachy keď to dokážeš sám od seba, nekupovať zbytočné terapie a liečenia, keď ťa chytí chuť tak ťa ani svätý Jozef neochráni nie to liečenie, na druhej strane keď to zvládneš sám o sebe psychicky tak nepotrebuješ nič viac.

edit: Pinco normálne si asi nepočul že keď si na niečom závislý a prestaneš tú látku brať tak je to prirodzená reakcia, ale nevadí dačo nové sa dozvieš volá sa to abstinenčný príznak, samozrejme je to závislé od jednotlivca a tvoj ujčok to možno nemal v takej miere.
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

ja som bol na biorezonancii spolu s jedným kamošom.

predtým som fajčil lightky asi 4 roky cca 10-15 denne, on fajčil červené asi 12 rokov cca 20 denne.
po biorezonancii nefajčím už cca 3,5 roka - nanešťastie asi po roku som presedlal na cigary, viacmenej rekreačne a 10 cigariek mi vydrží 1-2 týždne. ten kamoš asi po roku a pol začal znovu fajčiť cigarety, mal nejaké stresy v práci...

každopádne musím povedať že mi to najprv vyzeralo ako nejaké šarlatánstvo, ale skúsil som to a bolo to fajn. fyzicky som na cigaretu nemal chuť, s psychikou som sa však musel pobiť (pri pive, na zastávke atď.)
Eru
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Tiez mi to pride ako sarlatanstvo je dobra sprava ze to na niekoho fungovalo z prvej ruky. Ak mi k tomu povie nieco pekne este niekto tak sa na to urcite dam. potrebujem sa zabvit fyzickej chute, s tou psychickou sa uz popasujem. budem si pocitat kolko som uz usetril na cigaretach a vzdy sa na to cislo pozriem.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ja som chcel skončiť. Keď som sa dal dokopy s mojou priateľkou tak som si povedal, že to bude dobrá príležitosť - nieže by jej to vadilo.
Fyzická závislosť nebola problém, ale pri pivku s kámošmi ... to dalo zabrať, ale vždy ma podržala a ja som sa držal kvôli nej, kvôli sebe by som to asi nedokázal.
Pomohla aj zmena životného štýlu, obmedzil som "flákanie" s kámošmi = menej príležitostí si zapáliť.

Prestal som relatívne rýchlo, žiadne postupné znižovanie cigariet, aj keď netvrdím, že čo ja viem po pár dňoch bez cigy mi ešte neušla ruka...

Momentálne som cca 2 roky bez cigariet a musím povedať, že je to podľa mňa najmä o spoločnosti. Ak si doteraz fajčil na pifku s kámošmi a na to pifko s nimi budeš stále chodiť v nezmenenej miere alebo podobné sitácie v práci, bude to veľmi ťažké.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

aj ja mam kamarata, ktory isiel na tu bioblabla...a pomohlo, odvtedy ako tam bol, si uz nezapalil...co uz je viac ako rok...
on ale uz xkrat skusal prestat fajcit, ale vzdy znova zacal...a vzdy mal vacsie a vacsie vycitky svedomia...potom dlhsie hovoril o tom, ze znova prestane...a nakoniec isiel na tu bioblabla...

podla mna je to len ciste placebo (ked vam povedia, ze potom budete mat mensiu chut na cigu vdaka novej uzasnej vedeckej metode s pseudoodbornym nazvom, tak samozrejme ze sa to splni) a osobna motivacia...

podla mna je najlepsie asi prestat hned a uplne, plucne tkanivo sa dostava do normalneho stavu az po 30dnoch od poslednej cigy...sice je rozdiel fajcit 3cigy denne a krabicku denne, ale najlepsie je nefajcit vobec, no nie ?
a pokial ste alergici, tak si na tie nalepky davajte pozor...mne normalna ciga nerobi nic, skusal som raz tu nikotinovu naplast a za 15minut som mal cele rameno vyhadzane a strasne ma to svrbelo a palilo, dokonca mi na druhy den z toho zacala aj senna nadcha...

btw. som len "socialny" fajciar...zapalim si, len ked presiahnem urcitu uroven opitosti a som niekde s kamosmi...a tak to u mna je uz X rokov...mam aj normalne kupene vlastne cigarety a zapalovac, ale zvlastne je, ze aspon zatial som nikdy nepocitoval tu chut na cigaretu...pritom odborne studie tvrdia, ze fyzicka navykovost nikotinu je rovnaka ako fyzicka navykovost heroinu...
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

U mňa to bolo asi novoročné predsavzatie :D Fajčil som cca 1,5 - 2 roky po 5-15 cigariet denne až som si na silvestra na chate povedal, že prestanem :) Síce som si ešte 2.1. dal jednu v krčme, ale odvtedy som prestal. Jediný raz, čo som si odvtedy potiahol bolo, keď kamarát priniesol z Nepálu tabák. Už to budú 3 roky, vôbec ma to neláka a myslím, že je to len o psychike. Veľa šťastia :)

Btw...Hovorí sa, že prestať fajčiť je najľahšia vec na svete - sám som prestal už aspoň 100x :P
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Forsaken, ty aké horúčky a potenie splietaš?! Nie je závislý na heroine. Ani môj ujček, čo fajčil 60 a viac cigariet denne nemal takéto stavy, keď prestal fajčiť.

Hovorí sa, že najlahšie zo závislostí, je prestať fajčiť. Ja som prestal fajčiť (a zase začal) asi 10-krát. Prvý, vážnejší pokus mi vydržal asi 2 týždne. Celkom pohoda, ale človek je tvor húževnatý a samozrejme som si našiel cestu spät k cigaretám. Po asi mesiaci fajčenia som zahájil pokus číslo 2 a držalo ma to asi mesiac, no opäť som začal fajčiť. Tam už úradovali výhovorky typu "som nervózny, potrebujem si zapáliť; nasrala ma frajerka; v robote mi šéf nedá dýchať" a pod. Takže som opäť začal fajčiť. Každý tento pokus sprevádzali menšie pokusy, kedy som si kúpil cigarety a keďže som chcel prestať fajčiť, vždy som si rituálne jednu vybral, zapálil a zbytok škatuľky skrčil a vyhodil spolu aj so zapaľovačom. Vraj už nikdy viac nebudem fajčiť. Prd, o hodinu som kúpil ďalšiu škatuľku. Takéto pokusy sa neskôr opakovali príliš často a tak som si povedal, že buď budem fajčiť alebo prestanem úplne, lebo takéto vyhadzovanie plných škatuliek lezie dosť do peňazí. A tak je tomu už skoro 3 roky, čo nefajčím. Pritom som sa nijak neobmedzoval. Normálne som chodil na pivo, na kávu, ale tentokrát už bez cigarety. Prvý týžden bol u mňa úplne v pohode. Horší bol ten druhý týždeň. Najväčším nepriateľom si ty sám sebe. Keď už nevieš, čo so sebou, tak si začneš hľadať niekedy až blbé výhovorky, prečo opäť začať fajčiť. Po takom mesiaci nefajčenia ti začne byť ľúto, ak by si znovu začal fajčiť a ten pocit ľútosti ťa bude držať ešte dlho a tak si radšej nezapáliš. Mne sa napríklad aj teraz niekedy sníva, že som si zapálil a ráno, keď sa zobudím mám pociť ľútosti, že som sklamal samého seba a že som si zapálil, no našťastie to je vždy len sen.

Dá sa prestať fajčiť. Ja som fajčil asi 8 rokov, 20 cigariet denne. Niekedy viac, niekedy menej, záležalo to jednak od práce, jednak od toho či bol piatok, či som bol na chate. Ale 20 bol taký priemer, čiže som nebol až tak silný fajčiar. A či prestať postupne alebo naraz? Jednoznačne s tým seknúť raz a dosť. Postupne prestávať je myslím kravina.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

ak máš dosť silnú vôľu, tak by to nemal byť veľký problém. ja osobne som nefajčiar ale zažil som pár ľudí, ktorí s tým prestali a ktorí s tým skúšali prestať.

tak napríklad, môj krstný prestal hneď zo dňa na deň. mal nejaké zdravotné problémy a lekár mu povedal, že musí prestať fajčiť. nefajčí už niečo vyše 10 rokov.
taktiež to skúšal môj kolega z práce. vydržal niečo málo cez 3 týždne nefajčiť. potom si kúpil nejaké vanilkové cigarety alebo čo to bolo. vraj to bude fajčiť jednu za deň len na chuť. po pár dňoch začal znova normálne fajčiť. čo tu boli spomenuté horúčky a potenie je totálna kravina. nič z toho nemal. jediný problém bola nervozita. nechal sa ľahko rozčúliť a nejako nevedel kontrolovať svoj hnev.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Ja som dokazala zo dna na den prestat jest maso. A vobec to nebolo tazke, aj ked nehovorim, ze take pecene kura mi este dlho po tom nevonalo. Ale proste som si povedala nie a hotovo. Osobne si neviem predstavit, ako moze byt pre niekoho take tazke seknut s cigaretami.
Tiez miliony zien to dokazu pocas tehotenstva a to bez akychkolvek terapii alebo naplasti. :smt104
Looker
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Looker »

to je trošku rozdiel prestať fajčiť a jesť mäso.
Ja som prestať fajčiť ešte neprestal, po pár pokusoch som sa natom vykašlal, žial neuspešných pokusoch musím podotýkať.
Akurát si idem zapáliť davodfku hnusnu ale nie čiernu a vychutnať si pôžitok asi 15-tej cigarety.
Cítim, že mi to neprospieva ale keď NEFAJČíM mám hrozné ale fakt silné nervy a výbuchy zlosti.
CIgy treba! to je jasne bez toho by ma asi z dnesneho sveta je*lo.) Diky
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

Ako hovori vacsina, najvacsi problem je vyrovnat sa so psychykou a kazdodennymi cigaretovymi ritualmi( cigaretka pri kavicke, na autobusku, pred skolou,pracou...) , dalej je to o spolocnosti a zivotnom style, ked nezmenis tieto 2 veci tak je pravdepodobne ze sa k tomu vratis. Ja som fajciar tak 2 a pol roka a zatial som mal len 1 pokus o skoncovanie s touto zavislostou. Vydrzalo mi to 6 tyzdnov a potom som si len tak vypytal cigu, ze nech mi kamos da, co to so mnou urobi. Bolo to v pohode, uz som bol odvyknuty psychycky, ale o tyzden bola znova prilezitost a tak dalej to slo, som si povedal ze vzdy len v piatky budem fajcit, ale stale sa to zhorsovalo az doteraz, ked uz si kupujem normalne cigarety. Proste pre mna bol kriticky ten 6 tyzden, ale uz som bol z toho skoro vonku. Fajcim v podstate teraz len kvoli tomu, lebo drviva vacsina kamosov fajci tiez a to sa neda vydrzat, inak by som v pohode s tym sekol. Ako tak citam tak niekto tu spomenul, ze sa za tuheho fajciara nepovazuje a to vyfajci 20 cigariet denne :-o , tak potom pojem tuhy fajciar ma troska iny vyznam, ja dam tak 3 cigi denne a aj to vecer s kamosom len, obcas na dajakej akcii dam aj tych 20, ale to je vazne vynimka, dufam ze takto nedopadnem.

//autoeditácia príspevku (31 Aug 2011, 3:27)
ephramko napísal: btw. som len "socialny" fajciar...zapalim si, len ked presiahnem urcitu uroven opitosti a som niekde s kamosmi...a tak to u mna je uz X rokov...mam aj normalne kupene vlastne cigarety a zapalovac, ale zvlastne je, ze aspon zatial som nikdy nepocitoval tu chut na cigaretu...pritom odborne studie tvrdia, ze fyzicka navykovost nikotinu je rovnaka ako fyzicka navykovost heroinu...
Ano, lebo si len ako si to nazval ty "socialny" fajciar, fajci 2 krabicky denne aspon 2-3 roky a uvidis co je to fyzicka zavislost na cigaretach.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Ako prestať fajčiť

Príspevok od používateľa aacid »

Ja som fajcil cca 5 rokov a ku koncu to uz bola skoro krabicka denne. Mal som svoje ritualy, v robote s kolegom sme chodili na cigu snad kazdych 40 minut.
No a potom sme si s priatelkou povedali ze prestaneme. Dali sme si termin, predtym som fajcil co sa da a prisiel datum a uz som si nezapalil. Ziadne stresy, abstaky, ci dokonca horucky. Proste som prestal.

Uz nefajcim cca rok, je pravda ze pokial ideme na nejaku akciu, opijem sa a dostanem chut, tak si zapalim, minule som fajcil vikend v kuse na splave, ale ked ta prilezitost nie je, kludne mesiac dva sa k cige nedostanem.

Je to hlavne o pevnej vole a treba ozaj chciet prestat fajcit. Pokial si niekto hovori ze musi prestat lebo to alebo to a ze to bude tazke a ze to nezvladne, tak zarucene fajcit neprestane. Pokial ale ozaj chces aj ty sam prestat fajcit, tak to bude easy...
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

proste prestanes. tot vsjo...
.
a ked si pri prvom traseni ruk alebo nervozite opat zapalis, tak si proste slaboch. ziadne rezonancie, hypnozy, masticky, naplaste, to za teba neurobia
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

ja som v stadiu odvykania od cigariet - najhorsie je popasovat sa so psychikou, su iste situacie ktore ma velmi silno nabadaju si zapalit lenze - uz mi cigarety velmi nechutia (a uz vobec nevonaju)

da sa povedat ze som presedlal na fajky, ked si dam fajku tak vazne nemam chut na cigaretu aj 4-5 dni, lenze fajku nemozem fajcit ked som nervozny (co si cigarety priam ziadaju), fajka je proste relax kedy sa netreba nicim znepokojovat a spokojne si bafkat... no a ak budem chciet skoncovat s fajkami tak sa jednoducho zahadzem pracou (na fajku treba minimalne hodinovy pokojny volny blok casu)... no a cigarety mi uz nechutia prave kvoli fajkam - moje ocakavania od fajcenia su totiz vyssie nez moze poskytnut obycajna cigareta (mozno tak luxusne)

a ak mas aj fyziologicku zavislost na nikotine - tak snuff - je lacny, rychly, pouzitelny vsade a od neho sa odvyka lahsie nakolko si nieco take ako snuffovy ritual asi ani neexistuje...
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Nečítal som každého príspevok, ale mám pocit že najlepšia taktika je nájsť si dokonalú motiváciu. Niečo, čo docieliš tým že prestaneš fajčiť a úplne sa dištancovať od "nevýhod" ktoré ti nefajčenie ponúka.

Asi najčastejšie "prvenstvá" za boj proti fajčeniu je podľa mňa jednoznačne finančná stránka, potom zdravšie - belšie zuby, pre opačné pohlavie ostať viac sympatický (nepoznám nikoho komu sa páči že niekto fajčí) a možno ma niekto doplní.
Proste nájsť si na tom pozitíva. Ja som to už skoro zabalil, avšak po "rozchode" som sa na nefajčenie vykašľal. Teraz znovu premýšľam že by som s tým sekol...
Veľa šťastia ;)
Eru
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Ok tak dnes som dofajcil poslednu krabicku, seknem s tym hned a zaraz. pokial vydrzim tyzden tak kaslem na vsetky mozne nalepky a blbosti a iba ak sa to nebude dat vydrzat tak pojdem buduci tyzden na tu bio rezonaciu. Dakujem vsetkym za rady :smt006
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

no tak držím palce... stojí to za to. okrem zdravia a peňazí prestaneš smrdieť (teraz to možno necítiš, ale neskôr uvidíš) a takisto sa ti obnoví čuch a chuť :wink:

či bola tá biorezonancia placebo alebo nie (detoxifikačné účinky to zrejme má, ale s fajčením to určite nesúvisí) tak musím povedať že mne to pomohlo. fyzicky som chuť na cigu nemal, treba si dávať pozor na psychiku - hlavne ak som na zastávke dlho čakal tak mi furt behalo mysľou že by som si zapáli... v krčme som si kupoval slané tyčinky a držal ich v prstoch ako cigaretu, síce trápne ale dosť mi to pomohlo 8)
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

si kup tie zuvackove cigy... menej trapne ako slane tycinky a aspon budes mat sviezi dych :D
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Držím palce, doporučujem vyhnúť sa aspoň prvé dva-tri týždne situáciám v ktorých si si zvykol zapáliť.
Problém nie je ani tak nekonečná chuť na cigaretu ako skôr tlak okolia "však všetci tu fajčia, keď si jednu dám to nič neznamená"...
Napísať odpoveď