Jednoduche API

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
johny3212
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Jednoduche API

Príspevok od používateľa johny3212 »

pipiak napísal:No musim uznat tu efektivitu :D nacitanie jedneho sprosteho obrazka ti zabere pol a4:D a narast rychlosti oproti manazovanym jazykom/enginom bude nepatrny, ale hlavne ze si pohladkam ego ze som to urobil sam a v opengl:D
Vobec nechapem, co si tym myslel. Je to uplne jedno, ci engine alebo si to spravi sam, je to stale to iste. V engine to funguje uplne rovnako, lebo ina moznost nie je, ako dostat tie data do grafiky. Ked sa nauci engine typu Quake, to ma tak pre svoje potesenie. Ked sa nauci nativne OpenGL, tak sa s tym uzivi v buducnosti. Ked pojde do firmy, kde sa venuju grafike, tak sa tam bude ucit ich engine. Ak sa nenauci OpenGL, tak to bude mat tazke. Ja som prisiel do firmy, kde uz mali vlastny priemyselny engine, prve co mi povedali, nauc sa OpenGL. Takze tvoja pripomienka je trapna. Keby ja fungujem na Quake engine, tak uz mam davno hru spravenu, ale je mi to gulove, ked ani neviem ako funguje grafika a ako sa grafika kodi, s tym sa mozem tak chvastat chalanom, aha aku hru som nakodil :D, pritom pouzijem par funkcii, ktore ani neviem co v skutocnosti robia.
jojinkho
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jojinkho »

diki ze ma obhajujes:) presne lepsie by som to ani ja nepovedal, mi chlapci aj odporucali unite 3d ale naco mi to bude okrem toho ze budu z mojej hry mat velky profit tak skoro neprogramujem iba sa hram s editorom
ja chcem vediet OGL. zaujima ma ako to vsetko funguje vyvyja sa a nechcem mat vsetko "zadarmo"
takto po dlhsom case v horsom rozpolozeni som sa takpovediac vy*ral na NEHE je to sice pekna pracicka ale total outdated v kazdom zdrojaku cosi opravovat atd a idem skusit (na odporucanie reDo):

Kód: Vybrať všetko

http://www.videotutorialsrock.com/
preco? aby som johnyho stale neotravoval a skusal som skompilovat aj posledny zdrojak ide vypada to zaujimavo a takej anglictien porozumiem
reDo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reDo »

jojinkho
Medium Star
Medium Star

nie diki ja ich nebudem pouzivat preto ze su to video ...maju aj text ale pretoze su celkom up to date a idu mi:_

//autoeditácia príspevku (31 Aug 2011, 10:57)
Este jedna otazocka teda dve...
1. keby som chcel svoju OpenGL aplikaciu hodit na android je tam nejaky rozdiel v kode?
2. treba stale ako za komunistov nahravat obrazky len s velkostou mocniny 2-ky?
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny3212 »

1. Asi nie, tam budes musiet robit zmeny, ale na to si kukni Android SDK. Pre mobilne telefony je grafika vinak optimalizovana koli vykonu. Android ma v podstaate vlastny jazyk zalozeny na Jave. Ale to sa pytaj na ich fore.

2. Nie, nemusis davat textury mocniny 2. Ale ked mozes, tak kludne daj. Ja davam a aj nedavam, zalezi na co to potrebujem, ale nie je to nutnost. Vacsinou sa snazim davat textury 1:1 ako ich chcem zobrazit, napr. na GUI tlacitka.
jojinkho
Medium Star
Medium Star

Tiez som si mylsel ze sa to uz zmenilo od doby komunistov
a k tomu android :) nevadi ja javu nemam rad takze nic z toho ja len tak ze keby to fachalo aj na androidu bolo by dobre
Napísať odpoveď