notebook

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Spirit112
Amateur
Amateur

notebook

Príspevok od používateľa Spirit112 »

Caute chalani dnes my nahodou padol notebook na zem a teraz tam. Mam take jako keby ciary ktore my behaju po monitore tak nevidim nic a este hore v rohu toho notebooku preaskol a odlomil sa kusok ale z vonkajsej strany. Nottbook je este v zaruke tak ked ho zoberem do predajni na reklamaciu tak my ti musia opravit? a ten notebook ma. 3mensie poruchy ze nejde zvuk ked tam dam sluchadka a nenabija sa mi (v adapteri nieje CHYBA) co by som mal.spravit aby my ho rovno vymenili?
Forsaken
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: notebook

Príspevok od používateľa Forsaken »

ty si naivny...

kazdy jeden nevela retardovany servisny technik sa pozrie jednym okom a vidi: "aha je*lo to na zem"

a pri neopravnenej reklamacii mozes pekne zacvakat vsetky naklady +
Spirit112
Amateur
Amateur

Forsaken napísal:ty si naivny...

kazdy jeden nevela retardovany servisny technik sa pozrie jednym okom a vidi: "aha je*lo to na zem"

a pri neopravnenej reklamacii mozes pekne zacvakat vsetky naklady +
takze to nema vyznam to brat na reklamciu? A mozem kupit rovno novy notebook?
Forsaken
King
King

mozes to dat do servisu normalne...

ale pri takomto poskodeni sa cena opravy moze rovnat cene noveho ntbooku - to tazko odhadovat na dialku.

a mozes to dat aj na reklamaciu - ale co chces reklamovat??? vravim ti dobre si to rozmysli, pretoze v tychto pripadoch - neopravenej reklamacie ti moze prist preplatenie zakroku a administrativy co tiez nieje najlacnejsie.
Spirit112
Amateur
Amateur

No sak chcem dat reklamovat ten notebook nech mi aspon opravija ten monitor na notebooku
Forsaken
King
King

Spirit112 napísal:No sak chcem dat reklamovat ten notebook nech mi aspon opravija ten monitor na notebooku
si ujasni pojmy, reklamovat a dat opravit.
Spirit112
Amateur
Amateur

Forsaken napísal:
si ujasni pojmy, reklamovat a dat opravit.
sak ale ked nieco reklamujes tak oni to zoberu a poslu to do firmi ktora to vyraba dat opravit ci? Takto som to myslel
Forsaken
King
King

Spirit112 napísal:sak ale ked nieco reklamujes tak oni to zoberu a poslu to do firmi ktora to vyraba dat opravit ci? Takto som to myslel
- reklamacia sa vztahuje na vyrobne chyby, chyby dodavatela, chyby predajcu
= ked je nieco poskodene od vyroby, a chyba sa prejavy mas narok tovar reklamovat
= ked je nieco poskodene od vyroby a chyba sa prejavuje nahodne, tiez mas narok na reklamaciu
= pokial ti tovar pride poskodeny = reklamacia.
= ked je nieco poskodene od vyroby a o chybe sa verejne vie, no neprejavy sa = tiez mas narok na reklamaciu.

reklamacia - opravu, naklady na servis, vymenu hradi predajca v plnej vyske.

na druhej strane : servis : ta bude informovat o cene a moznostiach oprav, v pripade dohody ti oznamia ze to bude stat tolko a tolko alebo ze sa to neda opravit...
v tvojom pripade - ak budes trvat na reklamacii NTB, servisny technik spise spravu v ktorej sa docitas ze poskodenie tvojho NTB nesposobila vyrobna chyba, ani chyba tretej strany, ale sposobil ju zakaznik = ty = neopravena reklamacia = zaplatis za pripadnu opravu, servisne ukony a administrativu

chapeme?

proste ty ntb nechces reklamovat, ale chces ho dat opravit, (pokial by si ho aj tak chcel dat nasilu reklamovat, tak ti moze prist neuveritelny ucet za neopravnenu reklamaciu, napr. ze by si tvrdil ze ti ntb vybuchol a preto tam chyba ten odlomeny plast)
Spirit112
Amateur
Amateur

chapem takze je lepsie to dat do. Neakeho ineho servisu a kolko by som platil napr v nay. ? Myslim za opravu toho displeja?
Forsaken
King
King

Spirit112 napísal:chapem takze je lepsie to dat do. Neakeho ineho servisu a kolko by som platil napr v nay. ? Myslim za opravu toho displeja?
hm neviem zrovna ci NAY poskytuje servis, a hlavne urcite by si nieco zauctoval za "odoslanie" do skutocneho servisu a predlzi to hlavne dobu opravy. (mesiac+)

doporucam ti pohladat servisne strediska v tvojom okoli, kde ntb sam odnesies a dohodnes sa na max. vyske opravy, pripadne postupe riesenia problemu.

Odhadnut cenu opravy je tazko, kedze sam nevies ci je poskodena doska, grafika, display, spoj alebo co, skus ntb zapojit na externy display a dozvies sa viac.

ak by bol poskodeny display - v bazare sa da kupit za dobre ceny v zavislosti od modelu a urcite usetris, vymenu zvladnes podla manualu aj sam...

ak je poskodena doska, alebo GK - vymena nepripada do uvahy - cena = skoro polovici noveho ntb. - v tomto pripade ti servis odmietne vykonat vymenu, alebo si za nu vypyta obrovske prachy, pripadne ti to "opravy" ale nebude garantovat ziadnu zaruku.
Spirit112
Amateur
Amateur

no uz som ho napojil na moj stary monitor a tu bezi uplne normalne podla mna to bude ten monitor lebo na externom je vsetko normalne ale na NTB my tu skacu tie zelene ciarky a lcd na NTB mam 15,6" HD LED LCD

//autoeditácia príspevku (31 Aug 2011, 14:21)
toto my to robi //obrázky do prílohy treba naozaj kupit novy ? alebo sa to da este zachranit ?
Forsaken
King
King

pokial ti to robi len na internom displayi, a na externom nie, skus skontrolovat pripojenie k doske, jemne po nom poklepat, ak sa nic nezmeni display treba vymenit display.
Spirit112
Amateur
Amateur

hej roby mi to len na internom a co mam rozobrat display alebo mam rozobrat NTB k zakladnej doske ?
Forsaken
King
King

mohol by si zacat tym aky mas ntbook a aky je to model.

skus iba pohnut displayom dopredu a dozadu ci sa daco zmeni.
Spirit112
Amateur
Amateur

Forsaken napísal:mohol by si zacat tym aky mas ntbook a aky je to model.

skus iba pohnut displayom dopredu a dozadu ci sa daco zmeni.
skusal som s nim hybat a stale nic notebook mam acer aspire 5551G
Forsaken
King
King

pokial sa to vobec nereaguje na zmenu polohy asi to nema vyznam rozoberat, popozeraj bazare a kup si display a potom vymen.
Numline1
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Numline1 »

Ak mas stale obraz aj na displayi notebooku a su tam ciarky, tak to je zrejme zly spoj kabla (vytiahnuty, zlomeny). Ak tomu nerozumies, tak sa toho moc nechytaj, iba to poskodis viac. Daj to do servisu alebo niekomu, kto tomu rozumie.
Spirit112
Amateur
Amateur

Numline1 napísal:Ak mas stale obraz aj na displayi notebooku a su tam ciarky, tak to je zrejme zly spoj kabla (vytiahnuty, zlomeny). Ak tomu nerozumies, tak sa toho moc nechytaj, iba to poskodis viac. Daj to do servisu alebo niekomu, kto tomu rozumie.
a keby bol ten kabel zlemeny tak kolko by stal priblizne novy ? a kolko by zato chcely asi v servise ?

a keby som kupoval nove lcd tak by muselo byt presne take iste ako mam na tomto notebooku ? alebo by mohlo byt napr LG a tiez 15,6" HD LED LCD ?
Forsaken
King
King

keby bol zlomeny kabel tak by si to videl ked hybes displayom, a neviem si predstavit ze by si padom ntb zlomil ten kabel...
cena 20e +/-

keby si kupoval nove lcd, nemusi byt take iste, ale musia ti sediet rozmery displaya a konektor.

pokial nemas ziadne skusenosti obrat sa radsej na servis, ale to moze byt kludne aj 10e/hod roboty. cize rataj tak 2-3hodiny servisnych prac a pod. zalezi od servisu.
Spirit112
Amateur
Amateur

Forsaken napísal:keby bol zlomeny kabel tak by si to videl ked hybes displayom, a neviem si predstavit ze by si padom ntb zlomil ten kabel...
cena 20e +/-

keby si kupoval nove lcd, nemusi byt take iste, ale musia ti sediet rozmery displaya a konektor.

pokial nemas ziadne skusenosti obrat sa radsej na servis, ale to moze byt kludne aj 10e/hod roboty. cize rataj tak 2-3hodiny servisnych prac a pod. zalezi od servisu.
a nevedel by si neaky servis ktory je taky najspolahlivejsi ?
Napísať odpoveď