gps mi nefunguje
gps mi nefunguje
Dobrý deň.
Mám problém so svojou navigáciou v mobile. Mám prvý krát nokiu, zatiaľ som používal len SE a tak vobec netuším ako mám navigáciu nadstaviť. Niečo som užo tom čítal na fórach ale nikdy mi ešte ovi neurčila moju polohu (skúšal som aj v aute). Nikdy nevie nájsť signál. Mám nokiu C5-00, rovnaký problém má aj moj ujo (nokia E71).
Za pomoc vopred ďakujem.
Mám problém so svojou navigáciou v mobile. Mám prvý krát nokiu, zatiaľ som používal len SE a tak vobec netuším ako mám navigáciu nadstaviť. Niečo som užo tom čítal na fórach ale nikdy mi ešte ovi neurčila moju polohu (skúšal som aj v aute). Nikdy nevie nájsť signál. Mám nokiu C5-00, rovnaký problém má aj moj ujo (nokia E71).
Za pomoc vopred ďakujem.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: gps mi nefunguje
Pokial viem, netreba tam nic nastavovat. Treba zapnut GPS a pustit program, ci je to Google Maps, Sygic, Ovi Maps...
Mas stiahnute mapy v mobile??? V pripade Google Maps mas zapnuty prenos dat???
Mas stiahnute mapy v mobile??? V pripade Google Maps mas zapnuty prenos dat???
Sa pozri v nastaveniach mobilu - určenie polohy - čí máš zapnuté integrované GPS, asistované GPS.. (toto mám v E52ke, Ty môžeš mať niečo iné).. a tiež ak používaš externý program na GPS, tak v nastaveniach si pozri, ktoré GPS máš nastavené na zisťovanie polohy. V OVI maps by si mal mať všetko OK. Samozrejme nezabudni mobil vystrčiť von z okna.. ak nemáš asistované GPS, tak radšej vybehni von pred dom...
Áno mapy v mobile stiahnuté mám, v nadstaveniach určenia polohy mám všetko ako má byť (A-GPS - vypnuté), a ako som už povedal skúšal som to na viacerých miestach ale nič to nespravilo proste akoby nechytal signál
idem sa pozrieť čo je zač ten sygic, ak mi to s tým pojde tak napíšem.
Za rady ďakujem.
Za rady ďakujem.
A-GPS si zapni.. rýchlejšie chytí signál...
na A-GPS potrebuje internet nie ?
ani mne nejde gps na se elm neda sa dako hacknuť wisepilot ?
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
A-GPS je Assisted GPS, ktoré používa dostupné siete, informácie z nich a vysielače na trianguláciu tvojej pozície a tým pádom zrýchlenie zamerania presnej polohy. Nepotrebuje na to Internet, stačí lokálna sieť. Ako som tak čítal, tak tá Nokia má dosť nešťastný GPS modul, ktorý vraj bez zapnutého A-GPS dokáže hľadať presnú polohu až 20 minút a v priemere mu to vraj trvá až 5 minút do locku. Takže skús to A-GPS zapnúť a postav sa niekde na otvorené priestranstvo a uvidíš, plus, dĺžka locku závisí aj na počasí a vzhľadom na diskusie vlastníkov tvojho telefónu by som povedal, že GPS v ňom nebude veľmi praktickým riešením...
"Wait till you get the Lock.. With Integrated GPS.. you must be in an area open to sky. Launch OVI Maps and wait. Depending upon the surroundings and weather the GPS Lock takes anything between 5 and 25 minutes.. Area having tall trees and highrise buildings and /or cloudy / rainy weather will result in considerably longer time to get your EXACT Location..."
"Wait till you get the Lock.. With Integrated GPS.. you must be in an area open to sky. Launch OVI Maps and wait. Depending upon the surroundings and weather the GPS Lock takes anything between 5 and 25 minutes.. Area having tall trees and highrise buildings and /or cloudy / rainy weather will result in considerably longer time to get your EXACT Location..."
hmm znie to rozumne, vyskúšam
ďakujem
ja mam na nokii vypnute Agps kedze som nevedel co to je a prvy krat hladalo signal 40minut! teraz pri studenom starte asi 10-15 min v klude skusim to AGPS
//autoeditácia príspevku (02 Sep 2011, 20:07)
skusal som AGPS, urcilo si podla neho polohu asi za 5 minut (co je nic moc oproti 10 bez neho) a stiahlo asi 30kb. a kym sa neustalilo tak stale pri pozreti na mapu vyziadalo pristup na net a aktualizaciu pozicie, koniec koncov 110kb na asi 4km
//autoeditácia príspevku (02 Sep 2011, 20:07)
skusal som AGPS, urcilo si podla neho polohu asi za 5 minut (co je nic moc oproti 10 bez neho) a stiahlo asi 30kb. a kym sa neustalilo tak stale pri pozreti na mapu vyziadalo pristup na net a aktualizaciu pozicie, koniec koncov 110kb na asi 4km