Skoda fabia 1,2 nechcu svietit zadne svetla pri cúvaní

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
mareko3
Novice
Novice

Skoda fabia 1,2 nechcu svietit zadne svetla pri cúvaní

Príspevok od používateľa mareko3 »

Ahoj, mam problem :( so skodou fabiou 1,2 benzin. Ked cúvam nechce mi svietit zadne svetlo. Cez den je to v pohode, ale v noci je strasne.
Skontroloval som poistky aj ziarovky a vsetko je v poriadku. Poradte co sa s tym da. Dik :)
Mastros
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Skoda fabia 1,2 nechcu svietit zadne svetla pri cúvaní

Príspevok od používateľa Mastros »

Len tak zrazu? Nic rozbite, ziaden naraz?
Zly kontakt, hlodavcom prezraty kabel, precvaknuty alebo inak mechanicky poskodeny.
Ak je to svetlo spustane rychlostnou pakou (pri zaradeni spiatocky), moze byt nieco pohnojene tam (prevodovka + okolie). Moze to byt aj riadiaca jednotka, ktora spracuje zaradenie spiatocky ako signal na zapnutie cuvaciek.

Resume:
Bod A - poistky.
Bod B - ziarovka.
To su dve veci v ktorych sa mozes vrtat bez rizika, ze toho pohnojis viac ako je. Ak mas skusenosti alebo adekvatneho kamarata a garaz, mozes skusit aj zvysok, ktory som vymenoval vyssie (pred bodom A a za nim az po B). Aj diagnostika by mohla pomoct.

P.S.: Ine mi nenapada, sam nie som nijaky svetaskuseny borec v automechanike.

Zvysok sveta a Ratzi Ti budu vediet lepsie povedat. Drzim palce. :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

mastros: dakujem, zahrialo pri srdci, ale na autoelektrotechniku tu mame jimmyho :P

mareko3: ja by som zacal urcite so skusackou a skusal, kam az dojde prud, zacinal by som od zadnych svetiel smerom dopredu, pripadne by sa dalo skontrolovat iba svetla a pri negativnom vysledku vsadit vsetko na jednu kartu a ist hned do servisu so zatecenym olejom v snimaci na prevodovke... mozno si s tym poradis aj sam, len musis zistit, kde ten snimac v htp je a ci bude treba vypustit olej...

// tak vraj olej asi vypustat netreba, dostanes sa k cidlu aj sam, zvrchu ho uvidis, ale dostanes sa k nemu iba zospodu, staci zhodit spodnu lyzu pod motorom a z cela prevodovky by mal ten ten snimac trcat... ide do neho kabel s klasickym 2pin konektorom, moznoze bude aj iba vypojeny...
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

jj, my sme mali presne tento isty problem, vymenili snimac zaradenej spiatocky za par korun a bolo...

Inak udajne dost casty jav na fabcach...
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Vďaka Ratzi :) Chalani ti už vyššie spomenuli čo by si mal urobiť. Chyba môže byť od spínača až po koncové svetlo kdekoľvek. Ja by som najskôr začal čidlom, kedže ako bolo spomenuté, býva to častá závada. Kábel je našpanovaný, praskne izolácia, zatečie voda a kábel odhnije. Pokiaľ chceš pomerať čidlo tak odpoj konektor, merač nastav na pípanie/poprípade meranie odporu a zaraď spiatočku. Pokiaľ nepípa, resp. namerá nekonečný odpor tak je vadný (aspoň tak by to malo vo väčšine prípadov fungovať). Potom si skontroluj aj samotný konektor. Teoreticky, keď ho vyskratuješ, tak by sa pri zapnutom zapaľovaní mali rozsvietiť zadne cúvačky. Keď ani to nepomôže, tak už len premerať kabeláž...
mareko3
Novice
Novice

Príspevok od používateľa mareko3 »

Dakujem pekne, velmi mi to pomohlo.
Zjtra sa pokusim to dat do poriadku.
Napísať odpoveď