Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Aka vysoka skola ?

Príspevok od používateľa beardie »

zlin
zeto750
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zeto750 »

Zdravim
Ako je to s ubytovanim na internate na Mladosti cez nedelu? Planoval som prist na intrak az v nedelu ale teraz akosi som si uvedomil ze som neratal s tym ci tam bude niekto kto to vybavi?
dakujem
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

mam pocit, ze na ziadnom STU intraku ta neubytuju cez vikend /dobrovicka,bernolak/
Numline1
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Numline1 »

Neda sa, az v pondelok
zeto750
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Takze tam nebudu ani 2 dni pred nastupom prvakov? Nepaci sa mi to, osobne som tam nemohol ist skor ako v nedelu a takto budem musiet riesit ako sa ubytovat z nedele na pondelok... Je to 100% iste ze tam v nedelu nikto nebude?
Numline1
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Numline1 »

Na fb stranke rus sa to uz niekto pytal, odpoved je, ze bud dnes alebo v pondelok. Mozes niekoho splnomocnit alebo poziadat rodica, inak sa neda. Neboj sa, je nas dost, co budeme s batozinou na uvode :)
zeto750
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

este tam ani niesom a uz mam dost :)
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

niekto kto ide na uk fm manazersku info?alebo keby sa mi ozval kto tam uz studuje nech mi napise do ss
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pishta »

Myslite ze sa da pocas roku prestupit z jednej vysky na druhu ?? Keby sa jednalo o vysky s podobnym zameranim ? Chcel by som prestupit z EUBA - hospodarska informatika na FMUK - manazerska informatika ... Alebo aj externe by som isiel studovat na FMUK ale uz som prepasol termin podania prihlasok ...

Lebo teraz sa mi naskytla robota dobra a vidim to tak ze na tej EUBA - hospodarskej informatike to nema buducnost nechcem to asi ani studovat tam a ani denne nechcem studovat ...

A neviem co mam teraz robit ci to skusit a ked mi to bude moc nevyhovovat tak ukoncit studium a skusit to FMUK buduci rok , alebo skusit nejak prestupit myslite ze by to islo ? Zaujimaju ma vase skusenosti :D
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

musel by si spravit primacky, potom by ti uznali nejake predmety, ale priamy prestup, to nie, maximalne medzi odbormi rovnakej fakulty
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Neviem kam, dám to sem. Chodím na FF UK a predmety si zapisujeme cez internet. Problém je v tom, že v daných tabuľkách sú predmety pridelené k 1., 2 resp. 3 ročníku. Ak si na tento školský rok pozapisujem len predmety pre 1. ročník (povinné, aj povinne voliteľné), tak mi to spraví iba okolo 50 kreditov, čo je málo. Môžem si dať aj predmet napr. pre 2. ročník, samozrejme, ak nie je podmienený absolvovaním iného predmetu (prerekvizita) ?
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

skor hladaj nepovinne predmety, take ako cudzi jazyk alebo telesna...
pripadne sa pozri na pocty kreditov v druhom a tretom rocniku, nikde nie je napisane, ze musis v kazdom semestri ziskat 60 kreditov
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Hughito - podľa môjho názoru si nemôžeš dať druhácke predmety, pretože druhák nie si, a teda si musíš dať iba tie z prvého ročníka, u nás v Bystrici to tak funguje. Keď budeš vo vyššom ročníku, tak si môžeš z tých nižších dať povinne volitelné či výberové predmety.....Pokiaľ ide o to, že je ich "iba" 50 tých kreditov, tak si skús na stránke fakulty pozrieť nejaké info o štúdiu, koľko kreditov sa vyžaduje na postup do 2. ročníka a tak.....Nemáte náhodou okrem elektornického zápisu aj zápis na fakulte ?? tam by Ti mali štúdijne referentky poradiť a tiež nemaj strach z toho, že čo si nahodíš na nete dnes nemôžeš o týždeň, prípadne dva zmeniť....dá sa to kedykoľvek v úvode akademického roka zmeniť na štúdijnom na základe žiadosti :wink:
master23
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa master23 »

mirak2: asi tam mas preklep, asi myslis 60 kreditov za 2 semestre, nie za semester ;)
k teme, ja myslim, ze to mam tak, ze si mozem volit hocijake predmety v hociktory semester.
1. semester nam automaticky spravili rozvrh, mozeme si ho upravit, ale neodporucaju to. a potom od druheho semestra si to uz budem davat tak jak ja chcem. mam tam aj vzorovy studijny plan, takze neho sa tak okrajovo budem drzat.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

samozrejme, 30 kreditov semester, 60 kreditov akademicky rok, moja chyba
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

ako tu niekto vravel, urcite si pozri dalsie roky, nemusis sa bat, tie kredity sa budu dat dostat v dalsich rokoch na 100%. ale zapisat predmety z druhaku nie je ziadny problem, ak sa na to citis, tak si mozes spravit aj dva rocniky v jednom :D
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Samozrejme v takej Plzni alebo na Slovensku v Trenčíne je možne vyštudovať 5 ročne denné štúdium aj za polrok....ale to chce nadpriemernú inteligenciu :smt033
lama2d
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lama2d »

Dinnamo13 napísal:
na slovensku môžeš mať žiacky preukaz zadarmo, čo je 50% zlava, alebo ten rail plus čo je myslim 40%, ale stojí okolo 17e, má aj zlavy vo vybraných obchodoch....napr panta rhei máš 10% zlavu na knihy, čže kupiš nejaku drahu knihu a vráti sa ti to. Ja som si vybavil oba tieto preukazy :D . V ČR si zaobstaraj InKartu, kde je poplatok 330 kč a je na 3 roky, tie slovenské sú na rok.
Neviem, ale podľa mňa je ten Rail Plus už teraz hovadina. Slovenské dráhy koncom prázdnin konečne zaviedli zľavu aj pre študentov študujúcich v zahraničí, čiže ušetríš 17€ na vystavení karty + získaš 10% väčšiu zľavu na cestovné. Na zľavy v obchodoch je predsa ISIC, ktorý dostaneš na hádam každej vysokej škole...

Neviem však, ako je to s InKartou. Chcem sa teda opýtať niekoho, kto tú kartu má. Môžem ju dostať aj ako študent s trvalým bydliskom na Slovensku? Prechodné v Čechách samozrejme nemám. Pred rokom, keď som sa bol informovať, tak mi povedali, že na žiadnu zľavu nárok nemám, pokiaľ v Česku nemám aspoň prechodné bydlisko...
Dinnamo13
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Dinnamo13 »

lama2d napísal:Neviem, ale podľa mňa je ten Rail Plus už teraz hovadina. Slovenské dráhy koncom prázdnin konečne zaviedli zľavu aj pre študentov študujúcich v zahraničí, čiže ušetríš 17€ na vystavení karty + získaš 10% väčšiu zľavu na cestovné. Na zľavy v obchodoch je predsa ISIC, ktorý dostaneš na hádam každej vysokej škole...

Neviem však, ako je to s InKartou. Chcem sa teda opýtať niekoho, kto tú kartu má. Môžem ju dostať aj ako študent s trvalým bydliskom na Slovensku? Prechodné v Čechách samozrejme nemám. Pred rokom, keď som sa bol informovať, tak mi povedali, že na žiadnu zľavu nárok nemám, pokiaľ v Česku nemám aspoň prechodné bydlisko...
ja nemám slovenský isic, lebo študujem v ČR, ohladom tej InKarty...blbosť, netreba mať bydlisko, vystavia ti ju, aspoň čo viem, tak v Brne určite :D (zlava je tam 25%)
lama2d
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lama2d »

Dinnamo13 napísal: ja nemám slovenský isic, lebo študujem v ČR, ohladom tej InKarty...blbosť, netreba mať bydlisko, vystavia ti ju, aspoň čo viem, tak v Brne určite :D (zlava je tam 25%)
Tak to ani ja nemám slovenský ISIC, lebo študujem v ČR. A preukaz mi v Panta Rhei platí aj na Slovensku. Zľavy sú medzinárodné (okrem dopravy)...
Napísať odpoveď