hugo:
Nie - vyslovene sa hovorilo ze rad pije sake, ze si kazde rano da za jeden atd...
Ohladom rakoviny je mozne ze mas pravdu, ohladom priameho poskodenia organov alkoholom je urcite lepsie male castejsie davky ako malo a velkych.
//srnec - samozrejme je aj dolezite co clovek pije...
Alkohol - co potom?
Re: Alkohol - co potom?
Nemám rád tento relativizmus - kto si objedná štúdiu atď atď. Nejaké fakty byť musia. Čo sa týka toho, či je alkohol kvalitný alebo nekvalitný, domáci, chemický. Iste, ale ten samotný alkohol je všade rovnaký - a alkohol ako taký, určite prospešný nie je.
-
javatar
Hardcore addict
prave ty by si si mal uvedomovat ze nic (z veci beznej spotreby) nie je cisto prospesne ako ani nic nie je cisto skodlive - rozsirenie ciev a lepsie prekrvenie koncatin ma v beznych podmienkach pozitivne ucinky, negativne spominat netreba
ad samotneho alkoholu (toho co nazyvas ten isty) - uciny metanolu a etanolu a ich rozdiel by ti mohol byt zrejmy
som si prave spomenul na kamosku ktora raz trpela neakou pliagou na crevach, proste ju prehanalo, travila viac krat do dna neprijemne chvile na wc a lieky nezaberali - a jeden poldecak strohu (80% alpsky rum) jej to pomohol okamzite...
ale spat k povodnemu topicu: nikto tu netvrdi ze alkohol neskodi, stale vsak tvrdim ze je lepsie ked je castejsie v malych davkach ako ked je narazovo - ta zataz na organy je ina a istym sposobom ich aj trenujes
na druhej strane uznavam moznost zvysenej pravdepodobnosti vyvoju rakoviny prave takymto pitim - velke mnozstvo bunku zabije, male len poskodi a rakovina sa vyvija prave z poskodenych buniek... pri tomto si ale treba uvedomit ze na to vplyva tiez velke mnozstvo inych faktorov (zivotosprava, sport, prostredie, atd...)
a osobne si myslim ze najlepsie je pit prilezitostne a s mierou, aj ked si viem predstavit presedlat na styl zivota: rano po ranajkach jeden maly (2cl) dobreho destilatu a poobede deci-dva dobreho cerveneho vinka - v praxi sa to ale asi tazko stane
ad samotneho alkoholu (toho co nazyvas ten isty) - uciny metanolu a etanolu a ich rozdiel by ti mohol byt zrejmy
som si prave spomenul na kamosku ktora raz trpela neakou pliagou na crevach, proste ju prehanalo, travila viac krat do dna neprijemne chvile na wc a lieky nezaberali - a jeden poldecak strohu (80% alpsky rum) jej to pomohol okamzite...
ale spat k povodnemu topicu: nikto tu netvrdi ze alkohol neskodi, stale vsak tvrdim ze je lepsie ked je castejsie v malych davkach ako ked je narazovo - ta zataz na organy je ina a istym sposobom ich aj trenujes
na druhej strane uznavam moznost zvysenej pravdepodobnosti vyvoju rakoviny prave takymto pitim - velke mnozstvo bunku zabije, male len poskodi a rakovina sa vyvija prave z poskodenych buniek... pri tomto si ale treba uvedomit ze na to vplyva tiez velke mnozstvo inych faktorov (zivotosprava, sport, prostredie, atd...)
a osobne si myslim ze najlepsie je pit prilezitostne a s mierou, aj ked si viem predstavit presedlat na styl zivota: rano po ranajkach jeden maly (2cl) dobreho destilatu a poobede deci-dva dobreho cerveneho vinka - v praxi sa to ale asi tazko stane
to čo písal javatar o pozitívnom vplyve tvrdého alkoholu na trávenie môžem len potvrdiť - pri tráviacich problémoch stačí jeden frťan vodky (najlepšie s čiernym korením) a človeku je lepšie do pár minút 
Heh, to mi príde pod. argumentácia ako pri tej marihuany. Však predsa má aj nejaké dobré účinky, tak to je ospravedlnenie, preto, že húlim.
Áno, ak má niekto sračku a rúbne si napr. domáce s korením, tam by mu to malo prejsť (odskúšané). Tento prípad ale nijak nemôžem vzťahovať na tú bežnú konzumáciu alkoholu.
Ešte čo sa týka toho jednorázového pitia - zase to nemusí znamenať to, že sa človek spije pod obraz bozí, dogrcá, poserie a poští. Ja si to predstavujem tak, že sa proste trochu opijem a myslím si, že ak sa takto opijem raz za dva mesiace, tak to je určite "zdravšie" ako denne alebo veľmi často konzumovať pivká, vínka či rôzne štamperlíčky.
Áno, ak má niekto sračku a rúbne si napr. domáce s korením, tam by mu to malo prejsť (odskúšané). Tento prípad ale nijak nemôžem vzťahovať na tú bežnú konzumáciu alkoholu.
Ešte čo sa týka toho jednorázového pitia - zase to nemusí znamenať to, že sa človek spije pod obraz bozí, dogrcá, poserie a poští. Ja si to predstavujem tak, že sa proste trochu opijem a myslím si, že ak sa takto opijem raz za dva mesiace, tak to je určite "zdravšie" ako denne alebo veľmi často konzumovať pivká, vínka či rôzne štamperlíčky.
-
javatar
Hardcore addict
Nuz - pripit sa nespada pod definiciu narazoveho pitia. To ze je niekto trosku veselsi (a trosku sa toci hlava) pokladam este za pitie s mierou.
A čo si teda predstavuješ pod pojmom nárazového pitia ? Ak to, že je človek našrot, tak také už praktizujem ma. raz za rok. 
-
javatar
Hardcore addict
Toto. Ak by sme to mali prirovnat k narazu na stenu tak ty sa len o nu opries. A narazove pitie je o roztrieskani sa. Proste to klasicke opitie sa ked sa pije na posledny piatok v tyzdni.