Zásielka z Číny - problém?
Zásielka z Číny - problém?
Ahojte,
prišla mi zásielka z číny (ďalšia....), všetky doposial v pohode.
Podla tracking čísla je balík už od 18. augusta na slovensku, no zastial mi nebol doručený
Vzdy mi balik prisiel do par dní, čo bol evidovaný na slovensku.
Je možné nejakým sposobom kontaktovat postu / colny urad ... a pytat sa na moju zasielku?
Dik
prišla mi zásielka z číny (ďalšia....), všetky doposial v pohode.
Podla tracking čísla je balík už od 18. augusta na slovensku, no zastial mi nebol doručený
Vzdy mi balik prisiel do par dní, čo bol evidovaný na slovensku.
Je možné nejakým sposobom kontaktovat postu / colny urad ... a pytat sa na moju zasielku?
Dik
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zásielka z Číny - problém?
Tú zásielku si bral z toho istého webu, z ktorého si bral aj tie, ktoré ti predtým prišli? Akou službou to bolo doručené a prečo si ešte nevolal do skladu, či to tam majú?
bravam z viacerych zdrojov..nebol problem... ide to cez Air Mail.
a v trackingu je uz pisane,..ze balik je na Slovensku..fyzicky...
ale neviem kam sa mám s tým obrátiť..či na slovenskú poštu..alebo nejaký colný úrad ak sa čaká na nejaké kontoly balíkov...
a v trackingu je uz pisane,..ze balik je na Slovensku..fyzicky...
ale neviem kam sa mám s tým obrátiť..či na slovenskú poštu..alebo nejaký colný úrad ak sa čaká na nejaké kontoly balíkov...
-
seth82
Darca
Cháp ma - pýtal som sa na to, či si z tohto obchodu už kupoval, alebo nie a či ti od nich niečo predtým došlo. A ak môžeš, pošli sem odkaz na ten shop, pretože ja mám pocit, že tento krát si sa nalákal na Scam, keďže takéto finty s trackingom sa robia úplne bežne a nebol by si prvý na tomto fóre, kto by naletel. To, že niektoré shopy z Číny ti pošlú, neznamená, že tak budú konať aj iné.
Ďalej by bolo pekné napísať, že ako si platil, či to bolo kartou, alebo cez PayPal. A samozrejme - Air Mail je čo? Išlo to obyčajnou poštou? Lebo pokiaľ viem, tak obyčajná pošta sa takto trackovať nedá - nešlo o DHL, FedEx alebo niečo podobné?
Ďalej by bolo pekné napísať, že ako si platil, či to bolo kartou, alebo cez PayPal. A samozrejme - Air Mail je čo? Išlo to obyčajnou poštou? Lebo pokiaľ viem, tak obyčajná pošta sa takto trackovať nedá - nešlo o DHL, FedEx alebo niečo podobné?
-
hojko
Site Admin
seth82: Tusim Dealextreme posiela zasielku beznou triedou a kedze ide o zahranicnu zasielku, tak sa da trackovat aj na stranke Slovenskej posty.
Lubenečko: Pokial mas podacie cislo a tracking robis cez Slovensku postu, tak nie je nic jednoduchsie ako ist na postu a pri informaciach im opisat problem a uviest podacie cislo zasielky.
Lubenečko: Pokial mas podacie cislo a tracking robis cez Slovensku postu, tak nie je nic jednoduchsie ako ist na postu a pri informaciach im opisat problem a uviest podacie cislo zasielky.
-
Soviet
Darca
Nebral si tu zasielku vacsej hodnoty? Ze by ti ju na colnici zastavili a poslali cochvilka postou oznamenie o zadrzani?
-
seth82
Darca
Vzhľadom na to, že to bolo na Slovensku podľa jeho údajov už 18. augusta, tak by to už asi od colníkov doma mal...Pes bude podľa mňa zakopaný inde
Už tu bola téma, v ktorej si nejaký nešťastník kúpil Nike botasky za kilečko a nakoniec zistil, že tá stránka nebola pravá a to mal aj tracking code a dalo sa to akože aj trackovať...
no, vrátil som sa z dovolenky... týždeň som tu nebol. Ale zásielky prišli v pohode, bez dalsich mojich zasahov... (žiadne scamy - brávam z "overených" stránok).
zarazilo ma len to, že to tak dlho bolo na slovensku a nevedel som, ci sa jedna o nejaky zadrhel napriklad kvoli CLU.
zarazilo ma len to, že to tak dlho bolo na slovensku a nevedel som, ci sa jedna o nejaky zadrhel napriklad kvoli CLU.
Nie, to je proste slovensko...
Ono sa to zrejme naozaj zaseklo na colnici, ale cez kontrolu balik presiel s tym, ze za neho netreba platit ani dph ani clo. Problemom bolo iba cakanie kym sa dostane na rad a skontroluju ho.
Kvoli tymto cakacim dobam uz napriklad niektori predajcovia z ebay-u neposielaju baliky do Talianska, tam sa balik zdrzi na colnici aj mesiac. V CR sa medzicasom tiez zmenili pomery (klesla hranica na platenie dph) a cakacie doby na colnici sa tiez vyrazne predlzili aj ked sa nic neplatilo.
Kvoli tymto cakacim dobam uz napriklad niektori predajcovia z ebay-u neposielaju baliky do Talianska, tam sa balik zdrzi na colnici aj mesiac. V CR sa medzicasom tiez zmenili pomery (klesla hranica na platenie dph) a cakacie doby na colnici sa tiez vyrazne predlzili aj ked sa nic neplatilo.