Dióda dobíjania

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
dynamics2
Medium Star
Medium Star

Dióda dobíjania

Príspevok od používateľa dynamics2 »

Ahojte, na notebooku mi v poslednom čase začala svietiť dióda dobíjania batérie, pričom batéria je nabitá na 100%, no stále to svieti. Prečo?
Antonio_Salieri
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Dióda dobíjania

Príspevok od používateľa Antonio_Salieri »

mne na noťasi tiež niekedy zasvieti, pretože ho mám zapojený v sieti...kuk do návodu kedy a čo ti kontrolky signalizuju...tiez som bol prekvapekny ked mi modre svetielka začali svietiť červenou :lol:
dynamics2
Medium Star
Medium Star

no mne to donedávna svietilo iba vtedy, ak sa batéria dobíjala, a teraz aj ked je 100% tak stále to svieti.

//autoeditácia príspevku (22 Sep 2011, 21:29)
a ešte je tu jeden problém, ikonka nabitia batérie ukazuje nabitie maximalne na 92%, viac nie...prečo? :/
schifo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa schifo »

dynamics2 napísal:no mne to donedávna svietilo iba vtedy, ak sa batéria dobíjala, a teraz aj ked je 100% tak stále to svieti.

//autoeditácia príspevku (22 Sep 2011, 21:29)
a ešte je tu jeden problém, ikonka nabitia batérie ukazuje nabitie maximalne na 92%, viac nie...prečo? :/
Neviem aky starý máš boook ...Ale obyčajne ked ostane svietiť indikátor nabíjania, alebo začne blikať na červeno je to HW upozornenie čipu v batérií že životnosť batérie sa blíži ku koncu alebo je batéria už nepoužiteľná. Preto ti može vo Wine ukazovať ikonka nabíjania 92% a ďalej sa nepohne pretože už nemá kapacitu na to aby sa nabila na 100%.
dynamics2
Medium Star
Medium Star

aha, no book nemám ani 2 roky, ešte je asi aj v záruke...len teraz mi ho treba cez školu tak nerád by som ho reklamoval kým sa to vybaví
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

Pokiaľ si dobre pamätám, tak batérie majú záruku len pol roka, takže sa nemusíš obávať toho, že by si ho nechali na vyriešenie reklamácie :)
Napísať odpoveď