Tazsie sa preraduje

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
ultimate222
Light Star
Light Star

Tazsie sa preraduje

Príspevok od používateľa ultimate222 »

Caute,

mam taky problem, ze obcas mi tazsie ide zaradit niektory prevodovy stupen. Nerobi to vzdy, mozno z 10 zaradeni jedno ide tazsie. Vacsinou som si to vsimol pri dvojke alebo trojke, ale obcas aj pri inych stupnoch.

Co to sposobuje ? Spojka ? Ci prevodovka ? Co by tam mohlo byt zle ?

Ide o Golf IV, 1999, 1.4
Shrekzv
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Tazsie sa preraduje

Príspevok od používateľa Shrekzv »

2 a 3 sa radi dost casto takze synchron teoreticky...ale zacal by som tym ci je v prevodovke dost oleja
ultimate222
Light Star
Light Star

hm, mozno blba otazka ... ale kde sa kontroluje ten olej ?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

nemas na to ziadnu nadobku, kontroluje sa v prevodovke, zdola sa vypusti a cez otvor v prevodovke sa naplni, az uplne po okraj
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

ultimate222: nikde :) podla charakteru tej otazky si ho vsak este nemenil, tak ho daj hned preventivne vymenit a uvidis... k ostatnej diagnostike sa dostaneme potom... ano, moze to sposobovat viac veci, spomenute synchrony a stary olej v prevodovke, resp. nedostatok oleja, dalej aj hydraulika spojky, cize nejaka netesnost ci uz na hlavnom alebo pomocnom valci, zavzdusneny system, stara kvapalina, nedostatok kvapaliny, ohnuta alebo prasknuta spojkova vidlica, apod...

kolko mas na tom nalietane?
ultimate222
Light Star
Light Star

vela mam uz nalietane, cez 220k ... ale nemam to auto dlho takze neviem ci ten olej bol niekedy meneny.

A aky olej by som tam mal dat? To asi nezistim ze aky tam je teraz zeby som dal rovnaky.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

na GIV 1,4i najlespie povodny Shell Getriebeol EP SAE 75W-90 API GL-4, VW 501.50, dva litre Ti budu stacit...

http://www.najolej.sk/katalog/product/3 ... EP-75W-90/
http://obchod.damoslovakia.sk/katalog/o ... 75w-90-1l/
Shrekzv
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shrekzv »

zistit sa da olej na rozbor niekam.....ale tak treba zistit co odporuca vyrobca..a v kazdej dobrej predajni ti budu vediet povedat ze aky tam ma ist, takze ani nemusis zistovat
ultimate222
Light Star
Light Star

ok, diky chalani ... asi ho skusim teda vymenit, dnes som sice isiel do mesta a naspät a preradovalo sa dobre, nestalo sa mi ani raz ze by to slo tazsie, ale myslim, ze tym nic nepokazim ked ten olej vymenim
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

brat mal to isté, čo popisuješ aj ty. nakoniec nemohol zaradiť niektoré prevodové stupne. tiež má VW Golf 4 a problém bol v tom, že nemal v prevodovke olej. niečo sa mu tam aj posralo a oprava ho vyšla na cca 200€ (materiál + robota).
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

ultimate222 napísal:vela mam uz nalietane, cez 220k ... ale nemam to auto dlho takze neviem ci ten olej bol niekedy meneny.

A aky olej by som tam mal dat? To asi nezistim ze aky tam je teraz zeby som dal rovnaky.
No neviem to na 100% ale spojka je robená na 200 000 km potom je najlepšia výmena lebo olej v nej je syntetika ktorá tak často výmenu nepotrebuje.
Ja som mal rovnaký problém a olej som tiež vymenil a nepomohlo to. Nakoniec som musel vymeniť celú spojku (set) a už to ide (aj keď znovu začína zadrhávať no pred tým by si nedal dvojku ani kladivom) a to som mal len 185 000 KM.

//Opravene. Sorry za preklep ;)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Michaelo: ktora prevodovka je robena na 200k km?
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Setky. Teda tak to bolo mne povedane mechanikom ze manualy su robene na 200k KM. A overene to je. Ocovi sa to stalo uz na dvoch autach a vzdy to bolo opotrebovanim spojky tak ako aj u mna na octavii ;)
Mozno sa mylim, ale tam to bolo povedane mne ;)

//Opravene. Sorry za preklep ;)
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

Michaelo napísal:Setky. Teda tak to bolo mne povedane mechanikom ze manualy su robene na 200k KM. A overene to je. Ocovi sa to stalo uz na dvoch autach a vzdy to bolo opotrebovanim prevodovky tak ako aj u mna na octavii ;)
zaujimave, ze mame sluzobaky VW T4, jeden ma vyse 750 000 km a druhy mal nieco cez 600 000 km ked sa musel vyradit kvoli motoru a nie prevodovke. a ostatne auta to ani nehovorim. opotrebenie prevodovky najviac zalezi od toho skurv*neho medzikusu medzi sedakom a volantom.

ja som tiez asi tyzden dozadu menil olej v prevodovke aj v pridavnej prevodovke na Mitsubishi Pajero sport 2001, v pridavnej bol olej este ako tak v pohode, ale v prevodovke uz bol ako hrdzava voda. problem som mal priblizne rovnaky, ale len za studena. 1 a 2 sa tazko radili a ked sa auto zohrialo, tak bez problemov. vymenou oleja sa to zlepsilo, ale neodstranilo. pravdepodobne synchrony...

ja som pouzil olej Castrol Syntrans Transaxle 75W-90 .. ja som kupil 5 litrov za 50€ ale az neskor som nasiel predajnu, kde by mi spravil cenu na 7€ za liter.. tazko povedat ci je lepsi Castrol alebo Shell alebo ostatne oleje ale ja som za Castrol...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ja som len povedal to co mi polo povedane. Ale mas pravdu, ak jazdis jak blazon a rypes prevodove stupne bez poriadneho stlacenia spojkty tak synchrony idu do *****
Ale ako hovorim, mne vymena oleja nepomohla, az celej prevodovky. Stalo ma to okolo 180 € aj s robotou (+ mi menili ventilator na chladeni a automaticke svietenie) takze cca 120€ s pracou.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Michaelo napísal:Setky. Teda tak to bolo mne povedane mechanikom ze manualy su robene na 200k KM. A overene to je. Ocovi sa to stalo uz na dvoch autach a vzdy to bolo opotrebovanim prevodovky tak ako aj u mna na octavii ;)
blbosť. ak jazdíš autom dlhé trasy a tých 200 000km spravíš za 3-4 roky tak ako sa pokazí prevodovka? mimochodom toho tvojho mechanika pozdravuj. takému by som ani žiarovku nedal vymeniť. vôbec nezáleží na tom, ako veľa najazdíš na aute. skôr by sa dalo uvažovať nad tým, že prevodovka pri 200 000km by bola súca na výmenu ak by si s autom jazdil v meste, a tým pádom by si stále preraďoval rýchlosti. tak ako ti povedal Fuxxo to aj platí. chyba je medzi volantom a sedadlom a nie v tom, že auto má najazdených 200 000km.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Aj kulisa v prevodovke... a dá sa vymeniť.
Eru
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eru »

hmm ja mam podobny problem, väcsinou sa tazko zaraduje 1. ale moje auto ma len 85 000, a cely svoj zivot je u nas v rodine takze nejake sialene jazdenie predosleho majitela neprichadza do uvahy. problem je ale väcsinou (neviem co to ma s tym spolocne) len dokym sa nezahreje motor.
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny541 »

Fuxxo ti na to z časti aj odpovedal.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Eru: chces povedat pokial sa nezohreje prevodovka :) skus pred zaradenim 1q vyhodit do neutralu, pustit spojku, znova ju stlacit a skusit zaradit tu 1q... ide to lahsie? robi to aj ked uplne stojis? s inymi rychlostami problem nemas?
Napísať odpoveď