LCD HD TV - dobra cena + kvalita
-
Ryan Giggs
VIP
Re: LCD HD TV - dobra cena + kvalita
Neviem či predlžovačka niečo vyrieši. Aby to nebolo ešte horšie. Radšej by som volil kabel v celku.
Aký je rozdiel medzi C a D radou od Samsungu? Nejako to neviem nájsť. Konkrétne TV:
http://www.tpd.sk/katalog/tv-a-video/lc ... tail=11227
http://www.tpd.sk/katalog/tv-a-video/lc ... tail=18129
http://www.tpd.sk/katalog/tv-a-video/lc ... tail=11227
http://www.tpd.sk/katalog/tv-a-video/lc ... tail=18129
-
eldorado08
"C" Samsungy sú vlaňajšie modely, "D" sú nové, 2011.
Paráda, dikes.
Iné rozdiely tam nie sú?
Iné rozdiely tam nie sú?
-
Ryan Giggs
VIP
Kedže je to iny ročnik, tak rozdiely samozrejme su takmer vo všetkom.
TV mám od piatku doma a musím povedať, že som si vybral dobre. Myslím že za tú cenu by som lepší TV nekúpil.
TV splnil všetky moje očakávania. Prehráva aj HD Divx z USBcka (.MKVčka nie. neskúšal som, ale myslím že tie neprehrá). No neviem prísť na dve veci, možno že mi pomôžete.
1. Vždy sa mi po čase, alebo po vypnutí a zapnutí TV zmení režim farby. Vždy mi to hodí na Dynamický režim a tam sú tie farby fakt dosť dynamické, až mi to vadí. Ako to nastaviť aby tam ostal môj vybratý režím?
2. Taktiež nastavenie reči v niektorých programoch. Napr. také AXN (aj mnoho iných) mám nastavené automaticky na maďarčinu, ale vtedy zvuk nejde. Keď prepnem na slovenčinu, tak ide ale po zmenení kanála alebo vypnutia a zapnutia TV sa to zas prepne do maďarčiny. Ako to nastaviť na stálo ?
1. Vždy sa mi po čase, alebo po vypnutí a zapnutí TV zmení režim farby. Vždy mi to hodí na Dynamický režim a tam sú tie farby fakt dosť dynamické, až mi to vadí. Ako to nastaviť aby tam ostal môj vybratý režím?
2. Taktiež nastavenie reči v niektorých programoch. Napr. také AXN (aj mnoho iných) mám nastavené automaticky na maďarčinu, ale vtedy zvuk nejde. Keď prepnem na slovenčinu, tak ide ale po zmenení kanála alebo vypnutia a zapnutia TV sa to zas prepne do maďarčiny. Ako to nastaviť na stálo ?
-
Ryan Giggs
VIP
Čo si to nakoniec vybral? G30? Ten vie aj mkv. Aj s DTS. Samozrejme všetky kodeky neprehra (nie je mkv ako mkv), to ale žiaden tv.
1. Tv maš nastaveny na režim predajne. Tam sa po čase nastavenia resetuju. Nastav tam domaci mod. Najdeš v manuali.
2 Ako maš riešeny prijem?
1. Tv maš nastaveny na režim predajne. Tam sa po čase nastavenia resetuju. Nastav tam domaci mod. Najdeš v manuali.
2 Ako maš riešeny prijem?
Nie zobral som ten Samsung D5000
No budem musieť pozrieť ten manuál.
Príjem káblovka. Obraz je celkom dobrý. V pondelok by mi mal prísť ten 10m HDMI kábel, tak som zvedavý ako to pôjde.
EDIT: Zobral som aj tie reproduktory čo si mi odporúčil (Modecom HF40). Mám taký pocit, že moje staré Logitechy Z506 hrajú lepšie. Možno ich treba len rozohrať. Ale aspoň pekne vyzerajú.
Príjem káblovka. Obraz je celkom dobrý. V pondelok by mi mal prísť ten 10m HDMI kábel, tak som zvedavý ako to pôjde.
EDIT: Zobral som aj tie reproduktory čo si mi odporúčil (Modecom HF40). Mám taký pocit, že moje staré Logitechy Z506 hrajú lepšie. Možno ich treba len rozohrať. Ale aspoň pekne vyzerajú.
-
Ryan Giggs
VIP
Aha. V tom pripade si za tu cenu lepšie kupiť určite mohol. To je ale jedno keď si spokojny.
Všetky Samsungy zvladaju mkv aj s DTS.
Možno sa ti zda, že hraju lepšie, ale to bude zrejme tym subwoferom. Si naučeny na ine basy. Na hudbu to ale nie je ono. Tam bude najskôr ta pričina. Navyše ešte nie su rozohrate.
Všetky Samsungy zvladaju mkv aj s DTS.
Možno sa ti zda, že hraju lepšie, ale to bude zrejme tym subwoferom. Si naučeny na ine basy. Na hudbu to ale nie je ono. Tam bude najskôr ta pričina. Navyše ešte nie su rozohrate.
No nemyslím si, že za 480€ by som kúpil lepśí TV. Možno S30 za menší príplatok by mal o niečo lepší obraz, ale toto mi úplne vyhovuje. Navyše ten TV má okolo 50-60w spotrebu.
Paráda. Idem vyskúšať to .mkvčko a dám vedieť.
Čo sa týka tých reprákov, tak zo začiatku sa mi zdalo že to nejako divne duní, pritom basy nemám ani na polovici. V Realteku mám ekvalizér na párty. Ale už to veľmi nepočujem.
//autoeditácia príspevku (11 Sep 2011, 13:47)
Fakt to prehráva tie .mkvčka
Len škoda, že FAT32 neberie väčší súbor ako 4GB a rozdelovať sa mi to veru nechce.
Nevadí, veď na prehrávanie mám PC. 
Čo sa týka tých reprákov, tak zo začiatku sa mi zdalo že to nejako divne duní, pritom basy nemám ani na polovici. V Realteku mám ekvalizér na párty. Ale už to veľmi nepočujem.
//autoeditácia príspevku (11 Sep 2011, 13:47)
Fakt to prehráva tie .mkvčka
Len škoda, že FAT32 neberie väčší súbor ako 4GB a rozdelovať sa mi to veru nechce.
tak preco si ho neformatnejs na ntfs? samsung to v pohode cita
btw, samsung toho prehra daleko najviac zo vsetkych tv. hdmi ani usb neriesim, vsetko prehravam cez dlna. je to maximalne komfortne.
btw, samsung toho prehra daleko najviac zo vsetkych tv. hdmi ani usb neriesim, vsetko prehravam cez dlna. je to maximalne komfortne.
Kurnik to berie aj NTFS? DLNA ešte vyskúšane nemám, nakoľko nemám dotiahnutý LAN kábel pri TV. Ale aj to bude časom, len musím kúpiť switch.
A z PC to chcem prehrávať kvôli 6ch zvuku. Na TV by som mal iba stereo, ale dobre vedieť, že berie aj NTFS filesystem.
Z USBčka prehrávam iba seriály, tam mi stačí FAT32 a stereo zvuk.
A z PC to chcem prehrávať kvôli 6ch zvuku. Na TV by som mal iba stereo, ale dobre vedieť, že berie aj NTFS filesystem.
Z USBčka prehrávam iba seriály, tam mi stačí FAT32 a stereo zvuk.
samozrejme 
-
Ryan Giggs
VIP
Prečo iba stereo? Ma to opticky vystup, 6 kanalovy zvuk z toho vieš v pohode vytiahnuť. Každopadne prehravať z PC je aj tak najlepšie riešenie. PC prehra uplne všetko, televizor nie.Sapo napísal: A z PC to chcem prehrávať kvôli 6ch zvuku. Na TV by som mal iba stereo
Lebo na reprákoch mám iba analog a 2x cinch stereo
Keby mám aj digital, tak neriešim. Sú to Logicrap Z506.
Inak nejaké domáce kino by nebolo dobré? Ako to hra?
Napr.
http://www.tpd.sk/katalog/tv-a-video/do ... tail=12233
alebo
http://www.tpd.sk/katalog/tv-a-video/do ... tail=20037
Alebo som rozmášlal nad Logicrap Z-5500, ale mám z toho obavy.
Inak nejaké domáce kino by nebolo dobré? Ako to hra?
Napr.
http://www.tpd.sk/katalog/tv-a-video/do ... tail=12233
alebo
http://www.tpd.sk/katalog/tv-a-video/do ... tail=20037
Alebo som rozmášlal nad Logicrap Z-5500, ale mám z toho obavy.
-
Ryan Giggs
VIP
Tieto Samsungy, LG atd. nebudu hrať o nič lepšie ako Logitechy. Navyše platiš zbytočne za prehravač, ktory ti je na 2 veci. Ak už vyberať nejake kino, tak s "dospelym" receiverom, kde sa po čase da urobiť upgrade repro a aby to aj hralo. Napr. nejaky set od Onkya. Tam je ale cena samozrejme vyššie.
Teoreticky mne by stačili len nejaké slabšie 5.1 repro, ale aby mali optiku. S tými Logicrapmi čo mám som celkom spokojný, len ta optika mi tam veľmi chýba. Nenašli by sa nejaké lacnejšie reproduktory s optikou ?
-
peter frana
Novice
zdravím chcem si domov kupit 3d telku lg 42lw4500 uhlopriečka 107 vie my niekto povedat či je to dobra kupa,alebo kúpiť niečo ine cena je tam niečo okolo 800€ ďakujem
-
Ryan Giggs
VIP
LW4500 za 800€ je riadne predražene. Je to zakladny 3D model, za tu cenu kupiš ďaleko lepši tv. Na 3D je lepšia plazma.
OT: Dneska mi došiel ten 10 metrový HDMI kábel. Skúšal som aj Blurayko prehrať cez PC a bolo to pekné plynule. Žiadne chyby ani nič podobné.