wifi opakovač

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
mato589
Amateur
Amateur

wifi opakovač

Príspevok od používateľa mato589 »

Nazdar.
mam otazku. Wifi opakovač - napr. tento:
http://www.alza.sk/asus-wl-330n3g-d241529.htm

Ak som správne pochopil tak toto zariadenie je na zosílenie signálu wifi siete. Dám ho napr. niekde tam kde je ešte dostatočný signál a ono signál vysiela dalej. takze stačí vlastne aby bol signál danej siete dostupný alebo do tohto zariadenia je potrebné internet priviesť káblom.
A vysiela to presne tú istú wifi sieť, alebo je to vlastne dalšia sieť? Ktorá moze mat vlastne heslo pre pristup, alebo platia všetky nastavenia ako v prvej wifi sieti (názov a heslo).
DjBass
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: wifi opakovač

Príspevok od používateľa DjBass »

Áno, len ho dáš tam, kde je pokrytie signálom a žiadny kábel privádzať nemusíš. Osobne nevidím dôvod na kúpu takéhoto zariadenia, keďže 3G určite potrebovať nebudeš a tým je to predražené. Stačí ti obyčajný AP s funkciou Repeater. A bude to stále tá istá sieť s rovnakými prístupovými údajmi.
skener
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: wifi opakovač

Príspevok od používateľa skener »

Len pozor!!!

Ja sa do toho nejako nerozumiem uplne ale skusal som asi nieco podobne co chces urobit aj ty.

1. odporucam pozriet kvalitu signalu toho co chces opakovat lebo ako som zistil pod 35% to nejde vobec a pod 50 to stale nieje boh vie co, ale od 50 to funguje.

Aspon co ja som skusal cez tplinkove AP a rozne anteny - opakovalo mi to uplne tu istu siet to iste zabezpečenie aj meno aj vsetko neviem ci to ide aby si to zmenil ty pri opakovani, asi nie.

2. Ta antena vykon 2,6dbi mi pride slaba aj ked zariadenie vyzera na obrazku dobre neviem neviem ci ti to bude stacit ak mas slaby signal ktorý chces opakovat.
Napísať odpoveď