RADENIE na YAMAHE
RADENIE na YAMAHE
Zdravím mám Yamaha warrior 350 a neviem či keď chcem preradiť tak musím stláčať spojku ?? lebo som počul že na crosskách sa radí bez spojky a ja napr. keď idem hore na 3 tak už mám problém chytať spojku a dávať 4 keď ma moc trasie.
Ďakujem
Ďakujem
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: RADENIE na YAMAHE
kludne ju tam kopni, nic sa nestane... akurat na chvilu povol plyn...
a keď idem podradiť ?? Hej nič sa nestalo sa mi to pár krát stalo 
-
RATZINGER666
Darca
tam by som uz pre istotu tu spojku pouzil, najma vo vyssich otackach a pripadne predtocil motor, aby si z tej motorky nevyletel...
No jasne dole ma už to tak nebere tam sa da ta spojka použiť ale nestane sa nič hej ?
-
RATZINGER666
Darca
nie, nema sa co, prevodovka si sice namahana o cosi viac, ale je na to dimenzovana a jazdi sa tak bezne...
a tak fajn dobre a ešte mám jeden problém.
Keď sa zohreje motor nemôžem zaradiť neutrál keď je studený tak bez problému ale ako náhle trochu pobehám a postláčam spojku tak už ho tam nemôžem dostať len 1 a 2 a neutrál nikde. Vieš poradiť čo s tým ??
Dík
Keď sa zohreje motor nemôžem zaradiť neutrál keď je studený tak bez problému ale ako náhle trochu pobehám a postláčam spojku tak už ho tam nemôžem dostať len 1 a 2 a neutrál nikde. Vieš poradiť čo s tým ??
Dík
trenuj, musis to s citom ťukať
-
RATZINGER666
Darca
do neutralu musis jemne vyhadzovat, ona ta prevodovka ked sa zohreje, uz nie je taka "surova" a neutral Ti preskakuje, takze sa s tym radenim do neutralu treba trochu hrat 
jáj no sa s tým aj hrám aj tak ho tam nedostanem aj rukou som skúšal a ani do tej 2 to nejde iba tvrdo drmnúť a potom zas dá 1 neviem no
-
RATZINGER666
Darca
musis pomaly tlacit, ona tam zaskoci... pripadne skus ocistit system od necistot a pripadne porozmyslat nad vymenou oleja...
olej bol menený nedávno
A ak sa môžem ešte spýtať aký je rozdiel medzi brzdovou kvapalinou DOT 3 DOT 4 DOT 5 ??
A ak sa môžem ešte spýtať aký je rozdiel medzi brzdovou kvapalinou DOT 3 DOT 4 DOT 5 ??
tiež som skúšal radit na pionierovi bez spojky a po hodinke jazdy sa mi rozpadla prevodovka. Ked som to rozobral tak tie kolieska mali vylámané zuby, ale ja som s tým aj podradoval pretože mi vôbec nešla spojka. No ale ked má tvoja motorka velký tah a musíš držat kormán pevne tak stačí ked použiješ na spojku len dva prsti, vždy je to lepšie ako nič
-
RATZINGER666
Darca
to fakt chces porovnavat pioniera a novu stvorkolku od jamahy?
neviem, aka spojka je na tej jamahe, ale ak je mechanicka, tak ju dvoma prstami stlacis iba s velkou namahou, nie to este ovladat ju tak pol hodiny v kuse... tam Ti ani pristup "lepsie ako nic" nepomoze... btw. to "lepsie ako nic" si myslel tak, ze nech ju stlaci aspon dopoly, kym dvoma prstami vladze?
neviem, aka spojka je na tej jamahe, ale ak je mechanicka, tak ju dvoma prstami stlacis iba s velkou namahou, nie to este ovladat ju tak pol hodiny v kuse... tam Ti ani pristup "lepsie ako nic" nepomoze... btw. to "lepsie ako nic" si myslel tak, ze nech ju stlaci aspon dopoly, kym dvoma prstami vladze?
Ano Ratzi presne tak so myslel to "lepšie ako nič". Samozrejme na motorkách sú väčšinou machanické ale ja spojku na 600-ke stlačím v pohode s dvoma prstami a na 125-ke len ukazovákom. Teda,treba mať silné ruky a vela praxe s motorkami
. Kamošovi som raz požičal moju 125-ku ktorá je staršia a bol tam origo bowden. Chlapec to nevedel stlačit ani celou rukou. No hned čo som vymenil bowden za čisto nový tak s dvomi prstami v pohode 
A ako je to s tou brzdovou kvapalinou ??
-
mato951
Star
RATZI: trošku OT ale našiel som taký posilovač prstov http://www.zeas.sk/fitnes/fit-lopty/mas ... ainer.html ak by niekto mal problémy stačiť spojku na motorke. 
-
RATZINGER666
Darca
maco54: co je s nou? 
mato951: hehe
no to uz radsej klasicke kruzky http://www.sportove-potreby.sk/gumovy-k ... vanie.aspx hento mi pripada tak, ze keby som to chytil do ruky, moc z toho nezostane 
mato951: hehe
maco54: to DOT3/4/5 znamená viskozitu kvapaliny (aspoň tak sa mi zdá) 
Ale k téme, ked máš problém stláčat spojku tak posilňuj prsti tými krúžkami ktoré sem dali títo týpkovia, alebo si kúp skútrik
Ale k téme, ked máš problém stláčat spojku tak posilňuj prsti tými krúžkami ktoré sem dali títo týpkovia, alebo si kúp skútrik
-
RATZINGER666
Darca
jaj aha, tu otazku vyssie som si nevsimol...
DOT je nieco ako americky urad pre normy v tejto oblasti, kazda trieda musi splnat prisne kriteria a kazda sa vyznacuje niecim inym... nelisia sa ani tak viskozitou, ale podstatnejsim udajom - suchym a mokrym bodom varu... dot3 a dot4 mas zaklad, pouzivany do vsetkeho, pricom dot4 sa da oznacit za zavodnejsiu, ale su si navzajom podobne, mozu sa kombinovat... potom je este 5.1, ta sa da oznacit za cisto profesionalnu... dot5 sa uz myslim ani nepouziva vdaka jej nachylnosti na lahke znehodnotenie a nemoznost kombinovat s inymi kvapalinami kvoli jej zlozeniu, kde dominoval najma silikon...
freeman: ked nevies, nepis...
DOT je nieco ako americky urad pre normy v tejto oblasti, kazda trieda musi splnat prisne kriteria a kazda sa vyznacuje niecim inym... nelisia sa ani tak viskozitou, ale podstatnejsim udajom - suchym a mokrym bodom varu... dot3 a dot4 mas zaklad, pouzivany do vsetkeho, pricom dot4 sa da oznacit za zavodnejsiu, ale su si navzajom podobne, mozu sa kombinovat... potom je este 5.1, ta sa da oznacit za cisto profesionalnu... dot5 sa uz myslim ani nepouziva vdaka jej nachylnosti na lahke znehodnotenie a nemoznost kombinovat s inymi kvapalinami kvoli jej zlozeniu, kde dominoval najma silikon...
freeman: ked nevies, nepis...