Splnomocnenie na jazdu autom
Splnomocnenie na jazdu autom
Viete niečo o tom, či treba splnomocnenie na jazdu autom v rámci SR, ktoré je napísané na inú osobu?
Do zahraničia treba, to viem, ale treba aj na SR?
Do zahraničia treba, to viem, ale treba aj na SR?
-
IceHammer
Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Splnomocnenie na jazdu autom
Ak chces auto niekommu pozicat tak na to nepotrebujes splnomocnenie. Ale vies si ho napisat a potvrdit u notara a berie sa to ako doklad splnomocnenia.
-
Clean_Up
Professional
Ak je auto napísané na firmu, tak splnomocnenie je potrebné, ak na fyzickú osobu, tak nie.
To fakt?? Dobre 3 roky som jazdil autom pisanym na firmu v CR, Polsku, Madarsku, Nemecku, Rakusku a nikdy nic......A kontrolovali ma aj 2x mesacne dajme tomu....
Ide o auto písané na fyzickú osobu, používané viacerými členmi rodiny. Pýtam sa lebo tento článok ma trocha zarazil
http://krimi.joj.sk/ako-to-nespackat/17 ... ebuju.html
-
Clean_Up
Professional
LA > Áno, ak je auto písané na firmu, tak firma ti musí dať splnomocnenie, že to auto môžeš používať + ešte musíš mať aj cestovný príkaz pri použití firemného vozidla. Podla toho sú potom účtované diéty. Niektoré firmy to majú vyriešené tak, že majú kartičky (to je to splnomocnenie) na ktorých je tvoje meno a EČV auta/áut ktoré môžeš používať. 
-
IceHammer
Star
Ak sa jedna o cestovne prikazy tak aj majitel firmy ktory pouziva svoje firemne auto musi mat cestovny prikaz. Ak by ho chytila colna sprava a chceli by ho po...t tak by mohli ak nema jazdny rozkaz.
dobry link na packu
iba manzelia ? to sa mozem zacat bat. 3 roky jazdim na aute, ktore je pisane na frajerku /ine meno, adresa, vsetko 
zastavili ma vela krat, dostal som aj par pokut, nikdy nic
ani slovo 
zastavili ma vela krat, dostal som aj par pokut, nikdy nic
manželia splnomocnenie nepotrebujú a čo deti? Ak si vezmem auto, ktoré je písané na mamu tak by to nemal byť problém nie? (Zatiaľ ma ešte nezastavili tak neviem.)
-
PAuLi3
Darca
Schwollo, ja beham na aute 3 roky, ktore neni na mna pisane, ale je bud na otca, alebo na druhom, ktore je pisane na krstnu mamu( ktora ma uplne ine priezvisko a bydlisko), zastavili ma uz dost krat a nikdy nic nebolo
No toto by aj mňa zaujímalo.
Keď som šiel rodinným autom a zastavili ma policajti, nikdy nepýtali nejaký extra doklad, možno im stačilo rovnaké priezvisko.
Na firemnom aute ma ešte nikdy nezastavili. Vo firme mi povedali, že stačí potvrdená Žiadanka na prepravu.. ale keď idem napr. so šéfom na dlhšiu cestu (aj do zahraničia), stále sa striedame a vtedy nemám žiadny doklad. Či má šéf, neviem.

Na firemnom aute ma ešte nikdy nezastavili. Vo firme mi povedali, že stačí potvrdená Žiadanka na prepravu.. ale keď idem napr. so šéfom na dlhšiu cestu (aj do zahraničia), stále sa striedame a vtedy nemám žiadny doklad. Či má šéf, neviem.
-
aughostino
Medium Professional
s autom rodicov je to tak ze policajt sa iba spyta ze ci na nom jazdim so suhlasom majitela (otca, mamy) presetrovat to nebude - osobna susenost
O ziadnom splnomocneni som v zivote nepocul. Vo firme sme mali 5 aut, vsetky boli napisane na sefa a lietal s nimi ktokolvek. Nikdy nebol ziaden problem ohladom splnomocnenia, policajti ma stopli niekolko krat mesacne, mal som buracku s firemnym autom a ani vtedy to nebolo potrebne tak neviem co vsetci s nejakymi papierami stresujete. Ked mi raz niekto da auto tak mi asi veri a ked mu ho rozbijem ide to na moje triko, co s tym policajti maju co riesit ze auto nie je napisane na vodica...Ci si myslite ze kazdy ma doma pripravene tlaciva v pripade ze chce niekomu pozicat auto aby ho vypisal?
no asi to policajti podla vasich skusenosti nekontroluju. ja musim so sebou nosit karticku koli kontakt. sosovkam, hold, nepytali ani to, ked som im to zo zaciatku daval, kukali jak na vola, tak uz nedavam a nepytaju..
načo zbytočne
Mňa sa maximálne spýtajú, že koho je auto (a asi mi veria) a kam idem (tá otázka ma vyčerpáva, lebo čo koho do toho, kam idem).
Oni si akurat mozu preverit cez vysielacku ci SPZ alebo auto nieje v patrani a kto je majitel auta.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
nikdy som nesiel ziadnym autom, ktore by bolo napisane na mna, nikdy som nedrzal v ruke nic podobne slmnomocneniu pre pouzivanie vozidla a hlavne som s tym nikdy nemal problem - ani v zahranici 
begbeee: toto vytaca aj mna. Raz som len odfrkol: rovno po tejto ceste..
chvalabohu lekarnicka bola nova..
chvalabohu lekarnicka bola nova..
vie mi niekto povedat, ci potrebujem splnomocnenie, ak chcem ist na ukrajinu autom, ktore nie je napisane na moje meno (ale na otcove)? kontroluju nieco take na hranici? ak ano, tak v akom jazyku to musi byt?
ma s tym niekto skusenost?
thx
ma s tym niekto skusenost?
thx