Case Airflow

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
Flowy
Medium Expert
Medium Expert

Case Airflow

Príspevok od používateľa Flowy »

toto je moja case z hora vzadu
//obrázky do prílohyzlava
co som skusal tak jediny pouzivany vychod je cez zdroj

... menil som chladic na cpu ale nebol moc dobre vymysleny a nedalo sa ho otocit na stranu cize teraz smeruje na zdroj ... zostal mi starsi vetrak (ten co bol povodne na chladici cpu)

otazka je kam by som ho mal dat a ktorou stranou aby som ulahcil zdroju a neislo to vsetko hore
(vstup/vystup na stranu pri cpu alebo zozadu)
tiez by ma zaujimalo ked ho zapojim na 3piny ktore su urcene pre chase fan bude sa dat ovladat rychlost? menil som ho pretoze bol moc hlucny
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Case Airflow

Príspevok od používateľa brm »

Dal by som ho vzadu pod zdroj, aby vyfukoval vzduch von..

Dobré riešenie by bolo zalepiť otvory na bočnici (ja ich mám prelepené lepiacou páskou z vnútornej strany), dať jeden ventilátor na vyfukovanie pod zdroj ako som spomínal, presunúť oba disky do tej dolnej klietky a hodiť ešte jeden ventilátor vpravo dolu pred disky na nasávanie vzduchu (tým pádom máš menší windtunel, ktorý Ti ešte aj uchladí disky).
fear100x
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa fear100x »

ten chladic , by som otocil smerom ku zdroju ......
Flowy
Medium Expert
Medium Expert

pridal som ten stary vetrak dozadu a pripojil na chase fan piny ale stale ide naplno ... prave preto som ho vymienal lebo bol hlucny ... navyse nejake vyrazne znizenia teploty core (ktora bude pravdepodobne zdroj) sa nekonaju ... neviete niekto ako to nastavit v speedfan alebo niecom inom? rychlost cpu fan regulovat mozem a tie piny su na doske hned vedla seba

ps: pozeral som v biose a mam tam vetraky v power zalozke a tu su v podstate len statistiky (vzdy sa da zmenit hodnota alebo ignored co velmi nechapem pretoze rychlost sa aj pri ignored meni) ... a je tam aj nejake smart ovladanie ktore ale nefunguje (skusal som ho dat na 4V a nech sa zapne az pri 50 stupnoch a max vykon na 75 ale pri starte winu to islo aj tak vsetko naplno)
fear100x
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa fear100x »

Ked je to 3 pin fan tak sa regulovat neda , ak je 4 pin tak hej ...
Fan nie je problem odhlucnit , pripojit na 5 alebo 7 V alebo tam dat rezistor , len su potrebene mensie upravy ...
Flowy
Medium Expert
Medium Expert

fear100x napísal:Ked je to 3 pin fan tak sa regulovat neda , ak je 4 pin tak hej ...
Fan nie je problem odhlucnit , pripojit na 5 alebo 7 V alebo tam dat rezistor , len su potrebene mensie upravy ...
dalo by sa v biose nejak nastavit aby ta chase fan ktora nema ovladanie bola slabsia?
Sapo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Sapo »

Chladič ma byť otočený ventilátorom v pravo. Teda sprava do lava.
Flowy
Medium Expert
Medium Expert

ak si tu fotku pozorne pozries tak uvidis ze ten nastavec z dosky na ktorom je pripevneny chladic sa neda otocit ... ide mi hlavne o chladenie procesora ktory sa aj tak (pri novom chladici) zahrieva az do 70 co je hranicna hodnota ... je to dost divne pretoze cpu by malo byt chladene dobre cize tu bude asi nejaky iny problem

ps: da sa pripojit viac vetrakov na jeden ten 4pin zo zdroja? alebo si budu delit energiu a tocit sa len polovicnou rychlostou ako by som chcel?
... problemom tiez je ze neviem ake teploty tam boli doteraz so zakladnym chladicom cize ani neviem ci som si prilepsil (menil som to kvoli hluku ale na teploty sa to nikdy nestazovalo)

... ak budem takto externe zahrievat zdroj tak ten zdroj bude stale produkovat vlastne teplo a teda neprekroci moju hranicu alebo sa to bude nejak scitavat?

//autoeditácia príspevku (13 Sep 2011, 12:07)
zistil som ze tam bolo nieco zle ... bud to bola pasta alebo to bolo moc na volno ... ked som ho vybral (tesne predtym to islo na 70 a viac) a dal spet (trochu som ohol spoje aby to viac tlacilo na cpu ale pastu som nemenil ... ale kontakt to s cpu malo aj predtym pretoze pasta bola trochu znicena a odpojovat som to musel silou pretoze to bolo prilepene) tak uz to islo asi tak do 50 ... teraz som pridal 9 lopatkovy 2k rpm vetrak na zadnu stenu smerom von a cpu aj zdroj nejdu nad 40 pri strednom vytazeni

(toto je akoze uzavretie topicu ak by ho niekto niekedy nasiel)
Napísať odpoveď