Legálna alternatíva marihuany - zmes "Ethno-Buzz"

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
silmarill
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Legálna alternatíva marihuany - zmes "Ethno-Buzz"

Príspevok od používateľa silmarill »

je rozdiel či je niečo čo si naše telo pýta lebo to potrebuje - alebo preto že má od toho absťák.

...lebo potom je kyslík extrémne návyková látka ;)
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

Javatar takze podla tvojich definicii, nikotin vlastne nie je droga alebo navykova latka pretoze nemeni psychiku cloveka, ani jeho chovanie, ani nic co si z toho napisal, ale pritom ma abstaky zrovnatelne s heroinom. Zaujimave nazory na drogy mas.
A co sa tyka tej fyziologickej zavislosti ved marihuana napr. ju tiez nema tam je len psychologicka zavislost, presne ako tvoj cukor a cokolada a pritom jedno je oficialne definovane ako droga a druhe nie, pricom ani pri jednom z toho nemozeme hovorit ze by vyvolavaloo fyzicku zavislost. Nie je to trocha potiahnute za vlasy?
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MIRV »

Nikotín mení psychiku človeka.

// http://lmgtfy.com/?q=nicotine+psychoactive+effects

otázka
tak mi konkretne povedz ako meni tu psychiku?
odpoveď
jedine co pri nikotine viem ze sa meni, je lepsia pamat a koncentracia a aj to iba pri malom mnozstve
ty rád vedieš monológy so sebou? napr. "Ahoj Korag, ako sa mám?" "Dobre...a ty?" atď.
Korag
Professional
Professional

Ano a povedz mi prosim ta ako, ked si zapalis citis sa ze si v inom stave? Alebo si v inom svete? Kebyze je to tak tak pod vplyvom nikotinu by si nemohol ani soferovat auto ked to meni psychiku cloveka, jedine co pri nikotine viem ze sa meni, je lepsia pamat a koncentracia a aj to iba pri malom mnozstve, tak mi konkretne povedz ako meni tu psychiku?
Korag
Professional
Professional

Silmarill tie urazky na moju stranu a to zvyraznovanie si mozes odpustit, ja som nikdy nepovedal ze marihuana nie je droga, iba som zrovnaval psychicku zavislost roznych latok a ich porovnavanie, co tu uz boli uvedene.
Ty nie si vobec liberalny, po tomto co si napisal, urazis sa za blbost a nevies protiargumentovat ked sa to od teba najviac caka.
popieranie že je to droga, dávanie na jednu úroveň s čokoládou, démonizácia alkoholu oproti drogám, akože-boj za presadzovanie marihuany ako lieku a demagogické kecy v ktorých sa zamieňa priemyselné konope s marihuanou
A uz basnis, zas si trepes svoje, vyplody tvojej fantazie,ktore som nikdy nespomenul, ja to vobec nedavam na uroven s cokoladou, co je to za bullshit? 30 rocny muz sa mi ide vyburit do karmy, tak toto bolo od teba uplne najubohejsie. Caw
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Na tom cukre niečo bude, ja sa ho snažím napr. úplne obmedzovať, aj ohľadom špeciálnej diéty atď., ale často ma chytali pokušenia a aspoň jednu tabličku čokolády som si musel dať. Čistá závislosť, lebo od decka som žral sladkosti na kilá, všetci mi kupovali (babky, tetky, rodičia) -už tu nastáva chyba.

Kdesi som čítal (okrajovo), že máme preto cukor tak radi, lebo je evolučne výhodný. Vie k tomu niekto viac ? Mňa teraz napadá len to, že cukor, ak telo musí, tak premenia na energiu, čo je dosť dôležité. Teda, ak napr. človek vôbec neje, ale chce prežiť, dôležité je preňho prijať nejaký cukor/sacharid (rôzne extrémne situácie, gulag, kontretrák). Čiže možno aj z tohto dôvodu máme takú predispozíciu na to, že máme tak radi sladké. :)
Korag
Professional
Professional

MIRV napísal:Nikotín mení psychiku človeka.

otázka
odpoveď

ty rád vedieš monológy so sebou? napr. "Ahoj Korag, ako sa mám?" "Dobre...a ty?" atď.
pytal som sa teba a nie googla a myslel som to uplne inac
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

hugo - rychly sacharid je proste rychle dodanie energie a telu dava pocit ze ma co potrebuje (a potom ked si "nabity energiou" tak aj endorfiny vylucujes vdacnejsie)
bez sacharidov ako takych vlastne zit nemozes (ci?)
no a dost z tych sacharidov spotrebuvava prave mozog tak sa rad odvdacuje

korag - nikotin je psychoaktivna latka, rovnako ako THC - nikotin je v sucastnosti povazovany za najnavykovejsiu drogu
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MIRV »

Nuž, Korag, keby si sa najprv opýtal Googlu, nemusel by si sa pýtať mňa. :googluj:
hughito
Redeemer
Redeemer

javatar napísal:hugo - rychly sacharid je proste rychle dodanie energie a telu dava pocit ze ma co potrebuje (a potom ked si "nabity energiou" tak aj endorfiny vylucujes vdacnejsie)
bez sacharidov ako takych vlastne zit nemozes (ci?)
no a dost z tych sacharidov spotrebuvava prave mozog tak sa rad odvdacuje

korag - nikotin je psychoaktivna latka, rovnako ako THC - nikotin je v sucastnosti povazovany za najnavykovejsiu drogu
Však samozrejme, ale skús si sypať glukózu do čaju pred spaním a uvidíme, koľko energie budeš mať. Sacharidy sa premenia na tuk a porastie ti akurát tak brucho. :wink:
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

samozrejme vsetko s mierou - nik si neleje caj do cukru ;-)

skor mi slo o to ze sacharidy su pre tvoj zivot nutne, tym padom si ich zdroj oblubis lahsie....
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

aj vitaminy a mineraly su pre nas zivot extremne potrebne, ale pochybujem ze je nejaka brokolica rovnako oblubena ako cokoladova torta s marcipanom :D
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

myslim ze to ma nieco s tymi endorfinmy, zvysena hladina energie zrejme podporuje ich vylucovanie
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

lebo nie je sladka :D (aj ked aj horka cokolada sa tesi oblube)
pokojne sa toho chyt a patraj preco to tak je a preco nie - preco je sladke proste oblubenejsie ako nesladke? preco daju ludia pradnost bananu pred kalerabom, pomarancu pred paprikou atd... faktom ostava, ze bez zdroju sacharidov zit nedokazes (bez vitaminov vydrzis dlhsie) a rafinovany cukor je pre telo velmi lahky zdroj energie (lahko sa rozklada)

na druhej strane som si momentalne uvedomil ze tym padom by sa najvacsej oblube mal tesit med - a to vobec nie je pravda (poznam kopec ludi co nemaju med radi a pritom je energeticky a vyzivovo na tom omnoho lepsie ako cukor), takze v tom bude aj nieco ine... ale kym nezazijem "cukrovy abstak" tak ma velmi tazko presvedcis o navykovosti prave cukru
Korag
Professional
Professional

Nahodou med nielen energeticky a vyzivovo ale aj liecebne velmi vyuzitelny a mam ho aj rad.
http://www.harmonia.cz/index.php?goto=t ... KhE&lng=cz
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Premazane :)
hughito
Redeemer
Redeemer

javatar napísal:samozrejme vsetko s mierou - nik si neleje caj do cukru ;-)

skor mi slo o to ze sacharidy su pre tvoj zivot nutne, tym padom si ich zdroj oblubis lahsie....
No dobre, ale pre život sú takisto potrebné bielkoviny a tuky. Teraz som to niekde zachytil, že cukor, resp. sladké máme preto tak radi, lebo je to evolučne výhodné, ale akosi sa mi nedarí dopátrať po nejakú relevantne informáciu (okrem teda mojej hypotézy). :D
Korag
Professional
Professional

MIRV napísal:Nikotín mení psychiku človeka.

otázka
odpoveď

http://www.ehow-can.com/chocolate/chocolate.pdf
Cokolada tiez teda meni psychiku, myslel som to trochu inac u toho nikotinu, faktom ale ostava ze aj cokolada je potom droga.
/// ftp://rskonline.com/food/old2006/JADA%20article(3).pdf/
Zaujimave ze cokolada ma taktiez kanabinoidy ako marihuana hm
http://www.vesmir.cz/clanek/mozkove-kan ... v-cokolade
Asi budem castejsie jest cokoladku :cookies:

//autoeditácia príspevku (06 Sep 2011, 23:49)
http://zena.centrum.cz/zdravi/clanek.ph ... buje-smrt/
FDA (Federal Drug Administration, agentura, která v Americe bdí nad léčivy a potravinami) se, po protestech veřejnosti, rozhodla setrvat na svém původním stanovisku, které nepřipouští název čokoláda u produktů obsahujících žádné z uvedených složek.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

hughito napísal: No dobre, ale pre život sú takisto potrebné bielkoviny a tuky...
Ako si si iste vsimol uz som si vlastnu hypotezu napadol tym argumentom s medom. Takze som mierne v prdeli. Ale diskusiu o tom mozes najst tu. Ja som ju necital celu (nemam cas) ak ho mas a najdes nieco zaujmave mozes postnut ;-)
hughito
Redeemer
Redeemer

No dobre, med je síce sladký, ale to ešte neznamená, že ho všetci musia obľubovať. Takisto sú sladké veci, ktoré nemusím (práve ten med, alebo už spomínaná marcipán) - zase neznamená, že všetko, čo je sladké, musíme zbožňovať. Ale sladké ako také mi chutí, akurát v inej forme.
Napísať odpoveď