Viac pripojení
Viac pripojení
Je možné na pc používať viac internetových pripojení? Napr. jedno cez kábel a druhé cez wifi? Resp. Aký by to malo efekt? Išiel by internet rýchlosťou spolu tých dvoch pripojení? Prípadne keby boli 2 sťahovania naraz tak by kazde malo rychlosť jedneho pripojenia?
Ďakujem.
Ďakujem.
Re: Viac pripojení
Na PC by to bez akejkolvek rozsirenej konfiguracie pripadne dodatocnych aplikacii nemalo zmysel.
Dovod je jednoduchy - 2 rozne siete by sposobili aj tak len to ze by si mal pripojenie na 2 subnety, no defaultna routa by bola len jedna, resp. 2 ale jedna s nizsou metrikou, a teda cela trafika by bola routovana cez 1 pripojenie.
Bez dodatocnych aplikacii (ak take vobec su, to som neskumal) by si mohol spravit akurat to ze by si routoval nejake konkretne IP cez jedno pripojenie (napr. ak by si vedel IP nejakych ftp serverov a podobne), a zvysok by siel defaultnou routou.
Dalsim riesenim, ak take vobec existuje, by bolo pouzitie nejakych LB aplikacii priamo na PC ktore by to podla nejakych zadefinovanych kriterii routovali rozne, no toto vravim iba teoreticky.
Dovod je jednoduchy - 2 rozne siete by sposobili aj tak len to ze by si mal pripojenie na 2 subnety, no defaultna routa by bola len jedna, resp. 2 ale jedna s nizsou metrikou, a teda cela trafika by bola routovana cez 1 pripojenie.
Bez dodatocnych aplikacii (ak take vobec su, to som neskumal) by si mohol spravit akurat to ze by si routoval nejake konkretne IP cez jedno pripojenie (napr. ak by si vedel IP nejakych ftp serverov a podobne), a zvysok by siel defaultnou routou.
Dalsim riesenim, ak take vobec existuje, by bolo pouzitie nejakych LB aplikacii priamo na PC ktore by to podla nejakych zadefinovanych kriterii routovali rozne, no toto vravim iba teoreticky.
tak ono sa jedna o to iste pripojenie ale dva krat. mam wifi pripojenie, z anteny dotiahnute cez kabel a ked sa cez wifi pripojim do ich siete (je potreba zmenit MAC adresu) a vytvorim PPPOE pripojenie tak internet funguje bez problemov a rychlost je taka ako na pc kde je od anteny net dotiahnuty kablom. (mam to odskušane na notebooku, na pc to chcem spravit cez izbovu wifi antenu).
Takze je ta ista ip aj všetko.
Takto by to mohlo fungovat? Alebo to nema vobec vyznam ani skušat
Takze je ta ista ip aj všetko.
Takto by to mohlo fungovat? Alebo to nema vobec vyznam ani skušat
Rychlost internetu bude dana najpomalsim clankom v celom pripojeni. Teda ak raz do internetu (ci uz je to kablom, wifi) mas pripojenie napr. 10Mbit, bude to 10Mbit, ci sa pripojis cez wifi, cez LAN...v sucte ti to nikdy nepojde rychlejsie.
Je otazka ako to ma obmedzene tvoj ISP, no bolo by rozumne ak by povoloval iba jeden login simultanne a teda prihlasenie iba raz do siete. Avsak plati co som pisal vyssie. Da sa to ciastocne vyuzit, ak clovek vie, co chce a ako na to. Inac je to zbytocne.
Je otazka ako to ma obmedzene tvoj ISP, no bolo by rozumne ak by povoloval iba jeden login simultanne a teda prihlasenie iba raz do siete. Avsak plati co som pisal vyssie. Da sa to ciastocne vyuzit, ak clovek vie, co chce a ako na to. Inac je to zbytocne.
A ako by sa to dalo využiť? A poskytovateľ nema obmedzenie na jeden login sučasne. v pohode ide aj viac krat. obmedzene ma akurat na mac adresy - na modemy dodavane od neho, ale ak zmenim mac adresu wifi na taku aku ma moj modem, tak bez problemov pripoji.
Moment !!!
A čo tak mať napríklad svoj net a potom mať dosah ešte na inu sieť a vedieť k nej prístup prípadne aj na nejakú ešte dalšiu z nejakeho podniku či baru.
To by mal človek v dosahu tri siete nezávislé.
Dá sa nejako to vyriešiť žeby mohol naraz používať všetky kapacity. Trebárs jednu cez kabel dve cez wifi alebo jedno cez internu dalsiu cez externu kartu. Zvlada vobec windows taketo niečo ?
A čo tak mať napríklad svoj net a potom mať dosah ešte na inu sieť a vedieť k nej prístup prípadne aj na nejakú ešte dalšiu z nejakeho podniku či baru.
To by mal človek v dosahu tri siete nezávislé.
Dá sa nejako to vyriešiť žeby mohol naraz používať všetky kapacity. Trebárs jednu cez kabel dve cez wifi alebo jedno cez internu dalsiu cez externu kartu. Zvlada vobec windows taketo niečo ?
http://www.roytanck.com/2009/05/07/how- ... onnection/
ale ci by to fungovalo a spajalo rychlosti to neviem, ale v komentaroch pise ze mu to spojilo aj rychlosti
ale ci by to fungovalo a spajalo rychlosti to neviem, ale v komentaroch pise ze mu to spojilo aj rychlosti
ale tam pise ze máš router špeciálny na dva káble.
Ale čo keď nemáš tie zariadenie medzi a máš len počítač teda ide do neho kabel a dve wifiny dá sa to použiť aj tak ?
Ale čo keď nemáš tie zariadenie medzi a máš len počítač teda ide do neho kabel a dve wifiny dá sa to použiť aj tak ?
kupis ap ktorym sa pripojis na tu wifi a mozes si tahat kabel kludne do dual wanu kazdopadne na spojenie potrebujes ten viac wan router
Inak a to zariadenie už samo vyťažuje tie siete potom a všetko reguluje, aby si mal stále co najlepšie spojenie alebo to musíš ešte nejakým softwareom sam regulovať nejako ci nebodaj prepinat ?
Ale predpokaldam ze to pracuje samo.
A este jedna otazka ak to pracuje samo tak pracuju same aj lacnejsie varianty toho zariadenia? napriklad toto:
http://access-pointy.heureka.sk/cisco-r ... e/#section
Ale predpokaldam ze to pracuje samo.
A este jedna otazka ak to pracuje samo tak pracuju same aj lacnejsie varianty toho zariadenia? napriklad toto:
http://access-pointy.heureka.sk/cisco-r ... e/#section