VIRTUAL BOX ->> NAVODY

Informácie o software, ankety...
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

VIRTUAL BOX ->> NAVODY

Príspevok od používateľa Adulko1 »

Ahojte, chcel by som vas poprosit o vase nazory, postrehy a skusenosti s tymto programom. Nedavno som sa dozvedel o tomto skvelom programe, ktory dokaze nainstalovat hocijaky OS na PC a potom sa da jednoducho zmazat a nezanecha ziadne stopy. Skvele na tom je, ze ak nieco pokazite, nic sa nedeje, idete znovu a ked nainstalujete nejaky OS, tak o dokonca mozete "plnohodnotne" pouzivat.

Dalsia hlavna otazka, aky PC zvladne tento soft? A hlavne ako to funguje, ked sa vlastne instaluje taky OS?

Proste si stianem nejaku ISO instalacku a spustit ju v BOXE?

Dakujem za infosky.
Denco
King
King

Re: VIRTUAL BOX ->> NAVODY

Príspevok od používateľa Denco »

Môžeš inštalovať buď z ISO súboru, prípadne z CD. Inštalácia prebieha rovnako, ako to poznáš (ak si už niekedy inštaloval nejaký OS).
Čo sa týka výkonu počítača na využívanie tohto softu - samozrejme PC musí byť trošku výkonejší. Pri vytváraní virtuálneho disku pre daný virtuálny OS vyčlenuješ veľkosť RAM, takže musíš počítať s tým, že na tvojej RAM budú bežať 2 operačné systémy. Ak vyčleníš povedzme 512MB a budeš inštalovať virtuálne Vistu, tak to bude celkom pomalé. Tak isto môžeš vyčleniť počet jadier. Neviem si predstaviť, ako by to bežalo na 1-jadrovom procesore. Ja som na tom inštaloval XP a pár distribúcii Linuxu.
Samozrejme je to fajn vec. Môžeš jednoducho zdielať súbory medzi virtuálnym a hostiteľským OS. Treba sa s tým pohrať, zistiť čo to dokáže a hlavne sa toho nebáť ;)
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Super tak sa tesim, len problem je v tom, ze nemam az taky vykonny PC. 1GB Ram, 256 Mb Grafika ... nuz az ked bude lepsi PC asi ... Ale ano uz som instaloval par OS.
Denco
King
King

Príspevok od používateľa Denco »

No 1GB RAM je celkom málo. Podľa toho koľko ti zaberá tvoj OS, ale tomu virtuálnemu potom moc nezostane, takže to bude pomalšie.
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Ojoj, tak to si budem musiet kupit novu masinu :) Aj tak by som ju uz potreboval.
h.olub
King
King

Príspevok od používateľa h.olub »

myslim ze sa da rucne pridelit kolko ram ma zrat OS v boxe......no 1gb je naozaj malo :?
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Ano da sa pridelit kolko RAM ma vyuzivat, len ako pises, je to velmi malo... :cry:
Napísať odpoveď