Oprava serva -> Chyba airbagu

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
ultimate222
Light Star
Light Star

Oprava serva -> Chyba airbagu

Príspevok od používateľa ultimate222 »

Mam taky problem, jeden mechanik mi menil servo v aute (Golf IV) a ako som od neho odisiel tak asi po 3 kilometroch mi zacala svietit kontrolka airbagu.

Kamarat mi hovoril, ze on ma VAG-COM na diagnostiku, tak ze mi vymaze tu chybu, lenze neslo to, stale ked ju zmazal, potom pootocil klucom tak ta kontrolka airbagu neshasla. Tak som volal tomu mechanikovi, on ze mam prist ze nejaky zas jeho kamarat to pozre, ze ktovie co ten moj kamos robil. Tak pozrel a tiez to neslo zmazat. No cely cas hovoril, ze on s airbagmi nic nerobil (pritom ked som u mojho kamarata pozrel tu chybu, ze co to je tak tam bolo nieco s riadenim ... a ten mechanik robil s riadenim kedze menil servo, no stale tvrdil, ze s airbagmi nic nerobil).

Na aute trebalo este nastavit geometriu, lebo to nevedel, kedze nema nato nejake veci, tak mi povedal, ze to asi preto nejde zmazat tu chybu lebo nie je nastavena geometria (volant nebol rovno ked boli kolesa rovno ... a o dost bol krivo).

Bol som teda na geometrii a skocil som zas najskor za mojim kamosom a zas to iste, nedala sa chyba vymazat.

Takze predpokladam, ze ani oni ju nebudu vediet vymazat ... takze ked sa neda vymazat asi s tym musel on nieco spravit, nie ? Ked menil to servo ... no stale hovoril ze on s airbagmi nic nerobil, no su tam nejake senzory pri riadeni nie ? ... obavam sa ze zas bude tvrdit ze on s tym nic nerobil tak to nebude chciet opravit zadarmo .... co mu mam povedat ... mohol nieco posrat s airbagom ked robil s riadenim ?
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Oprava serva -> Chyba airbagu

Príspevok od používateľa CheZteR »

ked sa neda vymazat asi je nieco nedobre
odpoj baterku a skontroluj kabliky a konektory pod vodicovym sedadlom
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

ty to auto viacej opravujes ako pouzivas.. ale ked vsetci radime ze nekupovat auta typu Golf a pod. nik nepocuva (cest vynimkam).. ale to je len tak OT.. (nic si s toho nerob aj horsie auta su)..

ak ti to predtym nerobilo a zacalo hned po vymene serva tak chyba nastala urcite tam a sposobit ju mohol len ten co to servo menil.. osobne by som popozeral vsetky kable ci nieje niekde nieco odpojene to by vysvetlovalo ze nejde chybu zmazat..
ultimate222
Light Star
Light Star

nabuduce si asi necham poradit ... ale ked kazdy hovori nieco ine... no to je uz jedno

Ten mechanik co robil servo tvrdi, ze on ked to dokoncil tak nesvietila ta kontrolka, ze zhasla ... ja ked som sa od neho pohynal som si to nevsimol, takze neviem ci svietila uz tam unho ale ked som presiel trosku tak to piplo a vypisalo ze zavada airbagu tak vtedy som si to vsimol.

Skusim pozriet tie kable, len keby som vedel ze ktore su od airbagu.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

ultimate222
Light Star
Light Star

a je to tam nejak dobre pristupne alebo je to velmi zapratane ze tazko sa k tomu dostat ?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

no ked cupnes vonku na kolena ku autu a vopchas hlavu pod sedadlo, prip. posvietis baterkou tak to uvidis, alebo odskrutkuj predne 2 sruby sedadla na kolajnickach a prehni sedadlo na zadnych 2 prisrubovanych dozadu pre lepsi pristup
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ked chyba cez Vag nejde zmazat, tak je stala. Vymazat idu len docastne chyby. Daj sem cislo chyby co pise vo Vagu, pozrieme to. Odpojenie baterky nepomoze ako ti tu radil daky expert.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

prepac, ale vacsinou ked sa idem hrat s kablikmi tak si odpajam baterku, nepisal som ze odpoj baterku, kontrolka zhasne, nevytrhuj z kontextu moje slova
ultimate222
Light Star
Light Star

co znamena stala chyba ?

chyba je 00588 - nasiel som na nete, ze je to chyba odpalovaca airbagu (ridic)

TOTO
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Nedemontoval ten expert keď robil to riadenie aj celý volant s airbagom? A zabudol zapojiť konektor...
ultimate222
Light Star
Light Star

neviem, nieco robil s riadenim spominal nejaku srobu, ze tam bola sestka a nemala tam byt tak ze nieco tam bolo povolene

ale potom hovoril stale, ze s airbagom nerobil nic
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

nieco ti tam pobabrat musel.. a zrejme RJ nedostava ziadny signal teda ja by som to videl na nejake kable.. ci uz odpojene alebo nejako poskodene..
ultimate222
Light Star
Light Star

ta skusim mu to nejak normalne povedat, ze by si mal uvedomit ze mohol aj omylom nieco pokazit, nejake kable a mal by to napravit kedze som mu zaplatil

//autoeditácia príspevku (08 Sep 2011, 16:48)
tak ten mechanik asi teraz nema cas lebo mi nevolal ze mozem prist, tak som sa skusim pozriet okolo volantu, dal som dolu plasty ze sa pozriem na kable, ale neviem ktore su od airbagu, niekto neporadi ?

Fotky:
Volant zboku: http://www.imagebam.com/image/669fd3148588281
Z dola, pod volantom: http://www.imagebam.com/image/42a044148588300
Zhora: http://www.imagebam.com/image/31e6c9148588329
Zdola: http://www.imagebam.com/image/4b7767148588350

Ktore z tych kablov idu k airbagu ?

+ som si vsimol, ze nejde truba

//autoeditácia príspevku (08 Sep 2011, 17:41)
po studovani po nete som dospel k otmu, ze to bude asi ten zlty pod volantom na obrazku ho mozete vidiet .. ale co teraz ? Ako skontrolovat ci s tym nieco je ?

//autoeditácia príspevku (08 Sep 2011, 18:52)
a na inom fore mi napisali, ze to moze byt ten kruzok pod volantom, do ktoreho ide aj ten konektor ... ael ako zistim ci je zly ?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

je to cele nejake divne, dal si mu spravit auto, nieco opravil, nieco zrejme pobabral, chces aby to opravil ale uz nedvyha telefon, skus si zohnat iny kruzok a vymenit ho, ale mal by to robit on, v ramci reklamacie sluzby a nie ze ty budes behat po meste hore dole vybavovat a zhanat si to :?
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Normálne si ma na včas rána rozhneval. Ako nie osobne ty, ale ten mechanik. Pi*i, kebyže mne toto spravil tak zbehnem do servisu za ním a za ucho ho pritiahnem ku autu a opravuj. Kebyže odmietal, tak asi by som mu skočil do úsmevu natoľko, že viac by už s tými rukami do konca života ani jednu šrubu nepovolil...
ultimate222
Light Star
Light Star

kebyze viem na 100% ze to on pokazil, tak mu nieco pekne poriadne poviem ... no neviem to naisto, niekto mi pisal, ze mohol byt ten kruzok uz nacaty a on ho lne dorazil tym ako prevzdusnoval servo, no to by som ho potom dorazil aj ja ked by som jazdil a vela by som vytacal volant na mieste, ked auto stoji
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

ak Ti vypadla aj ta truba, bude to ten prstenec... ak Ti menili servo a pri tom demontovali volantovu tyc (otazne je, co menili), mohli tam nieco nacat a ty si to uz len dorazil...
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

pozri ono je uz aj zbitocne riesit ze kto a ako to spravil.. moc dokazov ze to spravil nemas a on sa urcite len tak neprizna.. nic ine ti nezostava len si to spravit resp. dat opravit.. a ja to typujem teiz na ten prstenec uz niekto nieco podobne riesil s kamosov tusim na superb..
Acer01
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Acer01 »

Neviem ci uz si na to prisiel ale kludne ti mohol odtrhnut cievku airbagu,... napr odpojil valantovu tyc, mozno nechtiac potocil volantom viac ako mal... (normalne 2 a pol otacky) on mozno potocil 3 a odtrhol kabliky z cievky,.. treba dat dole airbag z volantu a sa na to pozriet.... jedine vo volante bude problem....
Napísať odpoveď