wifi router - dns server nedostupny

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
yoshimitzu17
Novice
Novice

wifi router - dns server nedostupny

Príspevok od používateľa yoshimitzu17 »

takze mam problem ze raz mi ide internet a raz nie , to co som mal na nom nakonfigurovane od poskytovatela lombard sa mi vymazalo ked som ho restartoval a pripojil sa cez wan na konfiguraciu , prosim radu co mam kde nakonfigurovat aby to bezalo ,lebo naposledy ked mi to robili oni tak hovorili nieco o podsietach a maskach ze krabicka na strechce sa nedorozumieva s wifi routerom co mam vo vnutri ,ze spolu nevedia komunikovat ,len nachvilu ked vypojim a zapojim kabel a trafim spravne adresy ,proste ze nevie siet urcit ci ma posielat packety do jednej alebo druhej krabicky ... konfiguraciu viem len cem vediet kde co napisem aby to slapalo a neobjavoval sa zlty vykricnik ..

//autoeditácia príspevku (08 Sep 2011, 18:05)
router mam znacky tp-link tl-wr542g
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: wifi router - dns server nedostupny

Príspevok od používateľa hojko »

Kedze nepozname IP adresy, tak ti nemame ako poradit. Preto si nastav IP zariadenia, masku a branu, tieto udaje by si mal mat pri zmluve alebo v inych informaciach od poskytovatela. DNS server si mozes nastavit Google DNS, teda s IP adresou 8.8.8.8, mozes to zadat do routra alebo kludne aj v PC v nastaveni sietovej karty.
Napísať odpoveď