Ako začať - WebHost

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
yoggy

Ako začať - WebHost

Príspevok od používateľa yoggy »

Zdravím,
chcel by som začat poskytovať hosting, a potreboval by som nejaké rady na začiatok, aký OS použiť atď.

uprednostňoval by som niečo ako Autohost tzv. že automaticky vytvorí priestor pre usera atď. plne automatizované a ešte by som chcel poradiť aký AutoHost použiť pozeral som po jednom ktorý stál 200$ čo je na začiatok dost veľa, ak by sa to náhodou nepodarilo.

Ďakujem za každé rady :)
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Ako začať - WebHost

Príspevok od používateľa 94jakub »

Ak ti je veľa dať 200$ tak do niečoho takého radšej ani nechoď.
Máš aspoň server? Stabilnú a rýchlu linku?
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa masterdead »

Tych rad budes potrebovat velmi vela. Ak nevies aky system chces na hosting zvolit, tym padom ho nevies ani nakonfigurovat. A tu je zaciatok problemu, kedze bez servra (ci uz fyzickeho alebo virtualneho) to nejde. Treba si pripravit na zaciatok dost velky budget co sa tyka bud prenajatia/kupy masiny a platit zan mesacne poplatky (konektivita/prenajom). Kedze predpokladam ze chces dat co najmenej, musis zvolit niektory z free operacnych systemov na baze linuxu/unixu. Windows licencie su troska ine palky :)

Tato SW cast nie je az tak zlozita, pretoze si mozes zaplatit za nakonfigurovanie a potom pouzivat niektory z panelov na ovladanie servera. Horsia cast nastava ak si aktivnejsi clovek. Ak chces nalakat a udrzat si klientelu, musis obetovat takmer vsetku zabavu. Mozno to niektorym pride absurdne, ale dovolat sa podpore hostingu ktora bude opita alebo v danom momente nedviha telefon lebo hra futbal je pre mna maximalne nedoverihodne.

Cize ak chces obetovat vela penazi a skutocne velmi vela casu nad studovanim bezpecnosti, konfiguraciami, serverovymi technologiami tak smelo do toho :)

Prevadzokovat server/hosting, nie je jednoducha cinnost (vlastna skusenost). Je to ako si spravit dieta :D
yoggy

Rozmýšlam že zoberem dedik. od Forpsi, 200$ je niečo cez 130€ a keby sa niečo nepodarilo tak škoda penazí a pre obyčajného človeka je to dosť veľa :lol: Slovensko je Slovensko

Študoval som niečo, nebudem to robiť sám tak by nemal byť problém. Asi pôjdem do centos 5.6,

a nájdem nejaký dobrý free Control Panel, a ak budu financie tak to samozrejme vylepším.

Začať plánujem na budúci rok cca v Marci.
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Lacnejsi zaciatok v tomto pripade pre teba bude virtual od websupportu s ich managed panelom, co vychadza aj za 60€ mesacne. Popripade ich dedikac so server managerom co vychadza na 119€. Potom uz len klientelu :)
yoggy

https://www.forpsi.com/server/dedicated/standard-I.html nieje to lepšie ako VPS? od supportu :sly:
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Nie je tam uvedena pevna cena. Zacina "od", co moze znamenat aj 5nasobok. Cize najprv sa informuj o cene. Najlepsie je zacat na virtuale, potom prechadzat na vyssie riesenia.
arnie
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa arnie »

...
yoggy

ako som už povedal tak začat by som chcel v marci, čo je ešte ďaleko

nejaké "extra" zisky nečakám stačí ak bude pomer 1:1 zysky a výdavky

mimochodom každý nejako začínal :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

vysoke zisky ocakavas :)
len tak pre info, marze napriklad kamennych predajcov pocitacov sa pohybuju okolo 5-10 %, ty planujes mat 100 % ;-)
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

On myslel príjmy:výdavky...

Prepáč, ale dovolím si povedať to polopate: za momentálych podmienok nemáš šancu. Nielen, že o hostingu, serveroch a technológiách nič nevieš, ale nemáš na to ani financie a skúsenosti (komunikácia atď.)...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ak myslel prijmy:vydavky 1:1, cize zisk nula, tak to by tiez nesedelo, pretoze minimalne prve mesiace bude mat straty z dovodu, ze musi nakupit konektivitu, servre, soft (pripadne ten nie, ak bude free) a este nebude mat tolko zakaznikov aby sa mu to vratilo, v kratkej dobe moze byt kludne v minuse, v strednedlhej dobe by bolo vhodne ist aspon mierne nad nulu
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

V prvom roku podnikania pocitaj najprv zo stratou. Minimalne prve tri mesiace byva strata takmer 80%.
Mas cas este studovat. Pred zacatim ale treba skutocne ovladat marketingovu cast aspon na pokrocilej urovni a technicke riesenia minimalne na profesionalnej urovni. Aby ta totiz zakaznik neprekvapil poziadavkou na konfiguraciu ktoru nebudes vediet ani nastavit. Google je sice dobrý pomocnik, ale ked nebudes vediet ani co hladat :)
Ides do toho sam alebo planujete ist viaceri? Ide o to, ze ak ides sam tak musis ovladat minimalne na zakladnej urovni PHP/perl/python (najpouzivanejsie programovacie jazyky), aby si neobvinil zakaznika ze ma zly skript a pritom to bude zla konfiguracia tvojho servera (uz som zazil takehoto poskytovatela). V neposlednom rade si davaj ale fakt bacha na bezpenost. Zle zabezpecenie a mas tazke problemy.

Poviem moj nazor, ze ak nemas znamosti hlavne co sa tyka grafikov a programatorov, tak do toho moc nechod. Kazdy vyvojar ma uz vacsinou zmluvu s poskytovatelom a dohadzuje im zakazky. Toto su klucove veci ktore ta mozu uzivit. Tym ze vytvoris stranku kde bude napisane - "Lacny a kvalitny webhosting" - nic nezarobis. Ak chces skutocne podnikat v oblasti webhostingu, stan sa radsej resellerom niektoreho z velkych poskytovatelov, na tom nemas co prerobit a nemas potrebu ovladat technicke znalosti :)
yoggy

ideme do toho dvaja,

*zisky

a viem že budem v prvých mesiacoch trochu stratový ale čo už :)

preto do toho nechcem dať veľa financií

ďakujem za každé príspevky a rady:)
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Trochu stratovy? Pocitaj ze prvy rok na tom prerobis minimalne cez 1000€
Napísať odpoveď