Navrh webu a zakaznik
Navrh webu a zakaznik
Zdravim, stala sa mi taka vec:
Na moj inzerat ktory som pridal na profesia.sk, mi odpisal jeden pan, ktory mal zaujem o redesign stranky pre obec. Poslal mi vsetky potrebne subory ako napr. mapu stranky a text ktory som mal pouzit/vymenit atd. Takisto mi poslal nejake odkazy na ine stranky o obciach aby mi teda vysvetlil co by tam malo byt, co chcel zmenit a co pridat.
Po tom ako som sa opytat este na nejake detaily, tak som zacal s navrhom toho designu, po 2 dnoch prace som mu teda ten navrh poslal, no uz uplynuli 3 dni a stale nic neodpisal, neviem preco ale mal som taky divny pocit z toho, ze sa to stane..
Aj ked posobil uplne normalne, a stylom akym pisal by som si ho predstavil, ze vie presne co je potreba urobit, a akokeby sa do toho rozumel..
No a potom mi napadlo pozriet sa na google, a pod jeho menom som nasiel firmu a jeho stranku so zameranim takisto na tvorbu webov, designu, tlace atd.
Tak mi doplo, ze asi ma pekne dostal a ten design ktory som mu poslal, pouzije aby on alebo niekto koho pozna tu stranku prerobil a ziskal za to tie peniaze na ktorych sme sa dohodli..
Je mozne nejak to riesit? Ide o to, ze som mu poslal ten design a potom ak by ho prijal, vypytal by som si zalohu 50% a po odoslani by mi poslal zvysok, no kedze to bol design, bolo by nelogicke pytat si peniaze vopred, pred tym ako mu poslem ten navrh..
Jedine dokazy co mam su emaily, ktore mi poslal, je tu nejaka sanca aby som tie peniaze dostal?
Ak nie, ako tomu predist aby sa to v buducnosti neopakovalo? Dakujem.
Na moj inzerat ktory som pridal na profesia.sk, mi odpisal jeden pan, ktory mal zaujem o redesign stranky pre obec. Poslal mi vsetky potrebne subory ako napr. mapu stranky a text ktory som mal pouzit/vymenit atd. Takisto mi poslal nejake odkazy na ine stranky o obciach aby mi teda vysvetlil co by tam malo byt, co chcel zmenit a co pridat.
Po tom ako som sa opytat este na nejake detaily, tak som zacal s navrhom toho designu, po 2 dnoch prace som mu teda ten navrh poslal, no uz uplynuli 3 dni a stale nic neodpisal, neviem preco ale mal som taky divny pocit z toho, ze sa to stane..
Aj ked posobil uplne normalne, a stylom akym pisal by som si ho predstavil, ze vie presne co je potreba urobit, a akokeby sa do toho rozumel..
No a potom mi napadlo pozriet sa na google, a pod jeho menom som nasiel firmu a jeho stranku so zameranim takisto na tvorbu webov, designu, tlace atd.
Tak mi doplo, ze asi ma pekne dostal a ten design ktory som mu poslal, pouzije aby on alebo niekto koho pozna tu stranku prerobil a ziskal za to tie peniaze na ktorych sme sa dohodli..
Je mozne nejak to riesit? Ide o to, ze som mu poslal ten design a potom ak by ho prijal, vypytal by som si zalohu 50% a po odoslani by mi poslal zvysok, no kedze to bol design, bolo by nelogicke pytat si peniaze vopred, pred tym ako mu poslem ten navrh..
Jedine dokazy co mam su emaily, ktore mi poslal, je tu nejaka sanca aby som tie peniaze dostal?
Ak nie, ako tomu predist aby sa to v buducnosti neopakovalo? Dakujem.
-
lekoklatik
VIP
Re: Navrh webu a zakaznik
A neskúšal si sa s ním spojiť telefonicky. Keď si našiel web an firmu v ktorej pracuje, skús tam zavolať. Prípadne má možno len veľa povinností a úplne na teba zabudol (ťažko povedať).
btw už si ten design videl niekde použitý? Okopírovaný?
Moc nerozumiem. V com si robil ten design? Predpokladajme ze v PS, takze si mu poslal kompletne .psd?
Myslim ze ziadne peniaze urcite neuvidis. Ale za to mas cennu skusenost do buducna. Kazdy sa uci na svojich chybach.
Na buduce budes vediet ze nemas posielat cely design ale napr. len obrazok designu popripade cez to hodit este aj nejaky watermark.
Myslim ze ziadne peniaze urcite neuvidis. Ale za to mas cennu skusenost do buducna. Kazdy sa uci na svojich chybach.
Na buduce budes vediet ze nemas posielat cely design ale napr. len obrazok designu popripade cez to hodit este aj nejaky watermark.
-
lekoklatik
VIP
forfun. Kludne staci ak poslal nahlad, obrazok. Odkuknut vie kazdy. Pri tvorbe ide predsa o to, ako kde co umiestnis, co pouzijes na zvyraznenie textov, farebnost, pripadne pouzity font a bla bla bla... Hotovo.
S tym ze peniaze neuvidi je podla mna skoro hovorit.
S tym ze peniaze neuvidi je podla mna skoro hovorit.
Mňa by zaujímalo, koľko eur má hodnotu práca, ktorú si vykonal.....ja nie som v tejto problematike (vytvárania stránok, dizajnu a tak) odborník, a preto ma to zaujíma, o akej sume sa tu približne bavíme
Samozrejme, riešiť sa to dá
v oblasti duševného vlastníctva.
Samozrejme, riešiť sa to dá
cisto teoreticky:
5 eur na hodinu * 8 hodin denne * 2 dni = 80 euro
5 eur na hodinu * 8 hodin denne * 2 dni = 80 euro
JJ cez photoshop, poslal som mu len obrazok, nie PSd..forfun napísal:Moc nerozumiem. V com si robil ten design? Predpokladajme ze v PS, takze si mu poslal kompletne .psd?
A dal som tam aj watermark, cez cely obrazok, svoje meno a adresu stranky, znizil som len priehladnost aby to nebolo velmi vidno, a potom som mu to poslal..
//autoeditácia príspevku (10 Sep 2011, 16:52)
Rozmyslas som, ze este pockam alebo mu napisem email ci mu prisiel a ak neodpovie, ze sa pokusim najst nejaky kontakt na neho, alebo potom na stranke tej obce najst kontakt, a opytat sa ci ho poznaju, alebo napr. mozno prave on mal pre nich robit ten design, ale nechcelo sa mu tak si "nasiel" niekoho ineho..lekoklatik napísal:A neskúšal si sa s ním spojiť telefonicky. Keď si našiel web an firmu v ktorej pracuje, skús tam zavolať. Prípadne má možno len veľa povinností a úplne na teba zabudol (ťažko povedať).
A nie, nevidel som ho nikde, ide o to ze ten design bol urceny presne pre tu obec, a zatial je ten design na ich stranke nezmeneni.. Poziadal ma vlastne o redesign, takze tak..
//autoeditácia príspevku (10 Sep 2011, 16:55)
Dohodli sme sa na 50€, ide o to ze to bol len design jednej stranky, ktorej sa bude menit len obsah cez CMS, preto to nebola praca na velmi dlho, a tiez ta suma je tomu adekvatna..J.O.S.E napísal:Mňa by zaujímalo, koľko eur má hodnotu práca, ktorú si vykonal.....ja nie som v tejto problematike (vytvárania stránok, dizajnu a tak) odborník, a preto ma to zaujíma, o akej sume sa tu približne bavíme![]()
Samozrejme, riešiť sa to dáv oblasti duševného vlastníctva.
Môže to byť aj tak, že chlapík má firmu, robí weby, nestíha/nechce sa mu/designy robiť nevie (je koder, programator) a z tohto dôvodu si najal teba a možno spolu s tebou x ďalších aby si vybral.
3 dni ešte neznamená, že na teba sere. Ja keď som zaneprázdnený, tak na niektoré maily neodpoviem aj 5 dní, stáva sa mi občas, že ma ľudia pourgujú ďalším mailom, na ktorý hneď reagujem.
Napíš mu mail, ako stojí vec, ak bude stále ticho, tak mu skús zavolať, na nete ma určite niekde číslo.
3 dni ešte neznamená, že na teba sere. Ja keď som zaneprázdnený, tak na niektoré maily neodpoviem aj 5 dní, stáva sa mi občas, že ma ľudia pourgujú ďalším mailom, na ktorý hneď reagujem.
Napíš mu mail, ako stojí vec, ak bude stále ticho, tak mu skús zavolať, na nete ma určite niekde číslo.
Ok tak napisal som mu, uvidim ci odpise.. Ak nie tak skusim zavolat na to cislo ktore tam ma uvedene, ak by bolo nieco nove tak dam vediet,zatial diki