Reinstall win

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
detrox
Light Professional
Light Professional

Reinstall win

Príspevok od používateľa detrox »

Takže chcel by som vaše rady atď keď tak dajte linky alebo napíšte to vy :D

1. Mám predinštalovaný windows a potrebujem ho preinštalovať no neviem ako ho dať alebo či sa to vôbec dá dať napr na dvd Vopred Vďaka za rady/odkazy.+možná aj nieake info o preinštalovaní :D

2. Pred reinštaláciou a formátovaním chcem zanechať nieake súbory (hry atď...) nechce sa mi zas všetko stahovať takže napr záloha na ext.hdd alebo novú partíciu alebo dačo také keď tak poradte možná aj nieaký iný nápad :) v pohode aj hodte link na dačo .

Ďakujem vopred :D
A sorry fakt za tie otázky tým ktorým sa zdajú byť debilné
goten
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Reinstall win

Príspevok od používateľa goten »

Podobných tém je tu strašne veľa, takže skús pohľadať na fóre.
1. Keď máš Windows predinštalovaný a nemáš DVD, tak si ho môžeš obnoviť cez skrytú partíciu. Návod ako na to si dostal spolu s PC prip. pozri na stránke výrobcu.
Ak máš Windows DVD, tak ho klasika o vložíš do mechaniky, reštartuješ PC, nastavíš bootovanie z DVD a bingo spustí sa ti inštalácia.
2. Ak si chceš zálohovať nejaké súbory na externý disk, tak to proste urob. Ak sa nemôžeš dostať do windowsu, aby si tú zálohu urobil, tak skús spustiť Windows v núdzovom režime, alebo si stiahni nejaký Linux (napr. UBUNTU), ktorý sa dá nabootovať z CD/DVD a zálohuj si súbory na ext. disk alebo DVD. ALebo ak máš disk rozdelený na partície, tak si na jednu partíciu ulož súbory, čo chceš zachovať a pri inštalácií ju nenaformátuj. Zformátuj len tú s Windows.
detrox
Light Professional
Light Professional

no nemám ho na dvd ako nájdem tú skrytú partíciu kde vôbec je ? :D
// lebo kým to nájdem v návode alebo na stránke výrobcu to bude trvat :D
goten
VIP
VIP

Buď máš recovery disk, ktoré použiješ na obnovu zo skrytej partície alebo cez nejakú aplikáciu výrobcu tvojho PC/NB.
detrox
Light Professional
Light Professional

pozeral som na stránku výrobcu mojho nb (Acer) no nič som tam ani nenašiel nemohol by si dat nieaký návod alebo tak ?? recovery disk som nedostal asi k nb
goten
VIP
VIP

detrox
Light Professional
Light Professional

alt+f10 mam dat pri štarte nb ?
goten
VIP
VIP

áno
detrox
Light Professional
Light Professional

počuj a ktoré mám potom vybrať ked chcem nahrat tu recovery dat napr na dvd a potom cez to dvd nainštalovat znova win ??

1. Restore system to factory default
2. Restore system from user backup
3. Restore system from cd/dvd
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

3. Restore system from cd/dvd
detrox
Light Professional
Light Professional

ale dá mi tie recovery data na to dvd čo budem mat dnu alebo potrebujem dvd s recovery ?
goten
VIP
VIP

Nahrať to môžeš cez program erecovery cez windows. Windows však nanovo inštalovať nebudeš. Len sa ti obnoví pôvodný stav windows pri kúpe NB. Ak chceš čistú inštaláciu windows, tak si niekde stiahni inštalačné dvd a nainštaluj ho na čisto pomocou tvojho product key.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

aký máš OS?
detrox
Light Professional
Light Professional

čize pomocou recovery sa mi všetky data čo mám na C vrátia do stavu po kúpe nb ?? žiadny program hra atd ?? len tie zakladky kere tam trieskaju ? :D :))
goten
VIP
VIP

yoggy-ho ignoruj. Vyjadruje sa k témam na slepo t.j. vie o probléme hovno len spamuje. Keď zvolíš Restore system from cd/dvd tak sa nikde nedostaneš, pretože táto možnosť je na obnovu Z CD/DVD, ktoré ty nemáš. Nie je to voľba na vytvorenie.
//Áno presne tak.
detrox
Light Professional
Light Professional

Goten potešil si ma ja som chcel reinštal win len kvôli tým problémom čo sa po čase na nom vyskitli vieš ale som štasty ze pomocou toho recovery sa mi to dá do toho stavu ako som to kúpil // neostanú s toho nieaké stratené data niekde ešte na hdd ?? vieš pri inštaláci som chcel dat full format tak či nebude ziaden problém alebo dačo či bude uplne všetko ako v den kúpi ( pravdaže okrem kritu :D)
goten
VIP
VIP

Nejaký bordel ti tam zostane. Musíš však rátať s tým, že pri recovery sa ti nahodí všetko od výrobcu t.j. všetok ten nepotrebný reklamný software, staré ovládače atď.. Najlepšia cesta je si nainštalovať čistý Windows, posťahovať si najnovšie ovládače, nainštalovať si programy, ktoré chceš. Pri recovery, budeš musieť aktualizovať ovládače, odinštalovať ten crapware čo sa ti tam od výrobcu nahodilo.
Ak chceš skús si to recovery. Keď nebudeš spokojný, stiahni si inštalačné médium tvojho windows a nainštaluj si ho nanovo.
Osobne som recovery na mojich NB nikdy nepoužil. Skrytú partíciu som zmazal, a windows som inštaloval načisto z DVD.
detrox
Light Professional
Light Professional

počuj takže asi kašlem na to recovery ....... čize ked nemám inštalačné dvd mam stiahnuť win napr z lamiek ?? či ?

len teraz otázka ako zistit key// v evereste ked som pozeral teploty atd tak tam som mal all info o hw/soft a bol tam kod produktu winu proste bolo to ako klasický key je to ono ?
goten
VIP
VIP

Stiahni si ho odkiaľ chceš. Hlavne aby to nebola nejaká upravená predaktivovaná verzia. Musí to byť čistý obraz originálu DVD alebo z MSDN.
detrox
Light Professional
Light Professional

mohol by si mi sem hodit link na nieaký taký čistý ?? mám win 7home premium 64bit(dufam:D) tak keby vieš odkial tak hod sem na lamkách su samé aktivovane ...diki vopred :D
Napísať odpoveď