zapnutie programu trva aj 5 - 10 minut - prblem s diskom?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
TheMEMBER
Medium Star
Medium Star

zapnutie programu trva aj 5 - 10 minut - prblem s diskom?

Príspevok od používateľa TheMEMBER »

Nainstaloval som si prave kupeny program, hudobny, instalacia trvala strasne dlho koli zvukovej banke ktoru obsahuje. Ked spustim program tak sa zapina 10minut nechapem.. ma to spolocne nieco s diskom? Po zapnuti mi beha program normalne, jedine co mu dlho trva je, ked vzdy prepnem na vybratie instrumentov. Doporucene poiadavky mam a program som dokonca testoval aj na notebooku tam bezal ako blesk.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: zapnutie programu trva aj 5 - 10 minut - prblem s diskom

Príspevok od používateľa hojko »

Aky mas Win na PC a aky na notebooku??? Aku mas zostavu PC a notebooku, teda najma procesor, ram a disk??? Skusal si, ci program nema nejaku aktualizaciu???
TheMEMBER
Medium Star
Medium Star

PC - XP v doporucenych poziadavkach ten program podporuje aj XP, inac davnejsie som ten program mal nainstalovany ako demoverziu a bezal v poriadku myslim. Bolo to davno. Mozno sa nacival dlho ale urcite nie tak dlho.
Ja mam AMD 3000 Ghz pretaktovany na 3400, 2 GB ram a 120GB disk 7200 otackovy, Win XP 32bit.
Notebook - W7 neviem ci tam nebolo 64bit, 320GB - 6400 otackovy disk, Intel Core 2 Duo tusim - 2.4Ghz laebo 1.4Ghz teraz neviem, 2GB ram.
Program samotny je tusim s velkou pravdepodobnostou len 32bit

Program aktualizaciu ma, ale kedze mam teraz problemi s aktivaciou koli tomu dlhemu spustaniu programu, tak po aplikovani aktualizacie ho neviem spustit.

A este chcem upresnit to pomale spustanie, ono ked to spustim, pocut disk ako zahrkoce a potom dlho nic, asi 4minuty, ked pozrem do TaskManagera tak procesor je na 100% a ramka sa vyuziva cca 750MB. Po tych 4minutach alebo 3och sa spusti konecne taka tabulka (loading audio engine alebo take nieco) ze to konecne ten program nacitava, pocut tiez hrkanie disku ale dlhsie, to robi asi 3 alebo az 5minut, potom program konecne nabehne.
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

disk by potom nemal byt problem, mozes ho skusit defragmentovat, problem bude asi ten procesor, máš ho zrejme 1-jadrový a nestíha, prípadne máš spustené nejaké iné programy čo ti žerú cpu alebo to môže byť spôsobené pretaktovaním na 3400GHz :) nepriehrieva sa ti?
TheMEMBER
Medium Star
Medium Star

ano, zabudol som napisat ze moj procesor je 1jadrovy.. praveze nemal som nic zapnute okrem opery, ta hadam nezere viac nez program. ALe skusal som aj bez opery a doba zapnutia bola priblizne rovnako zdlhava. Ci sa mi prehrieva procesor to neviem, neviem ako to zistim.. Ale keby tomu tak bolo, tak ho asi pretaktujem spat na 3000 ghz.

EDIT: teraz som len tak narychlo pozrel na pretaktovanie procesora a tam bolo pisane ze k AMD athlon 3000+ alebo boli aj rozne ine oznacenia ze pretaktovali napr. na 2.2 alebo ine Ghz, ja som myslel ze oznacenie 3000 je 3Ghz. A teraz pozeram, ked dam na tento pocitac > vlastnosti - tak tam mam oznacenie procesora a za tym 3000+ je 2.01Ghz.. hmm takze mam 2.01ghz?
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

Takže príčina je 1 jadrové 2GHz cpu. Vážne si ho taktoval?
TheMEMBER
Medium Star
Medium Star

ano, ale to bolo davno a nie ja som ho taktoval ale dal som si to spravit. Navyse odvtedy som tusim uz preinstaloval WinXP a neviem ci mi to pretaktovanie ostalo... zrejme asi nie.

Takze teraz nastava otazka, ak pretaktujem CPU napr na 2.6 Ghz, program by sa mal spustit normalne?

//hojko to ze nemam o tom paru, mas pravdu.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Podla mna s tym taktovanie nema nic spolocne a podla toho co pises, tak mi to pride tak, ze o taktovani nemas ani paru.
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

skus preveriť s HD tune či tam niesu nahdou chybne sektory,,alebo skus preveriť antivirusom či tam nemaš nahodou virus
TheMEMBER
Medium Star
Medium Star

virus tam nemam, to som si na 90% isty. Ale skusim ked budem mat cas, potom dam vediet. Pravdepodobnejsie to bude tym procesorom.
lokkju
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa lokkju »

pokiaľ si dobre pamôtám, proc sa taktuje v bios. takže preinštalácia opsys na toto nemá vplyv.
AMD Athlon 3000+ (core Barton) mne pred rokmi bežal na default frekvencii 2167MHz, FSB 100MHz.
Multiplier x21.
Pokiaľ sa bavíme o socketA 462 pin.
ak si ho omylom taktoval na 3400MHz, mohol spadnúť na podlimitnú frekveciu - možno máš z neho v tomto okamihu len nejaký zlomok - príklad 266MHz.
- reset bios do default hodnot.
j@ro
Star
Star

Príspevok od používateľa j@ro »

Hod sem screen z cpu-z, nech vieme o aky procesor sa jedna.

Preventivne odporucam reset biosu do defaultnych nastaveni.

Aku velkost RAM ti ukazuje na spominanej karte vlastnosti?
TheMEMBER
Medium Star
Medium Star

aj by som to vyskusal, lenze teraz sa mi pokazil monitor, takze na nejaku dobu budem bez PC, nastastie ale uz mam notebook kde mi tento program bezi ako blesk = nacitavaci cas je zhruba 1 - 3 sekund. Ale chcel by som to vyriesit aj na PC pretoze k nemu si viem pripojit aj klavesy k notebooku nie. Takze ak opravim monitor, urobim podla vasich rad a dam to sem vediet, zatial vam dakujem za ochotu.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Keby aj slo o procesor s jednym jadrom a taktom napr. 1GHz, pri notebook o stvorjadro s taktom milion, tak stale nemoze byt rozdiel v nacitani, ze na notebooku to nacita za 3 sekundy a na PC za 5 minut. Keby to na PC nacitavalo 25 sekund, tak v pohode, ale tu by som videl problem niekde inde.
lokkju
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa lokkju »

hojko - fakt, toto mi nedoplo. je pravda že aj na P166 by boli tie loadovacie doby príliš, príliš.
Napísať odpoveď