Romovia na Slovensku
Re: Romovia na Slovensku
nie je to pravda, uz som to tu niekde raz spochybnil, ti co nepracuju, dostavaju zivotne minimum
http://spravy.pravda.sk/varnsdorf-zovre ... k_svet_p23
Je vidiet, ze coraz viac ludi uz nechce znasat beztrestnost romov. Len dufam, ze podobne protesty sa zacnu rozsirovat az kym politici nepochopia, ze posielaju policajtov proti nespravnym ludom.
Je vidiet, ze coraz viac ludi uz nechce znasat beztrestnost romov. Len dufam, ze podobne protesty sa zacnu rozsirovat az kym politici nepochopia, ze posielaju policajtov proti nespravnym ludom.
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Imho Varnsdorf je len slaby odvar toho co sa za par rokov bude v CR/SR diat ak kompetenti razantnym sposobom nezasiahnu.
-
Soviet
Darca
3mil len tak minut opatovne kvoli ciganom. Huste..GothaR napísal:http://spravy.pravda.sk/varnsdorf-zovre ... k_svet_p23
A samozrejme, aby to nechybalo, tak aj v tomto clanku je to klasicke:
"Naopak, Rómovia zdôrazňujú, že nemôžu za farbu svojej pleti a sťažujú sa, že rastie rasizmus."
No všetci tu nadšene podporujete tieto protesty a najradšej by ste ich mali aj doma pod oknami. Ale treba sa to pozerať aj trochu racionálne, odporúčam tento článok a diskusiu k nemu (je to o českom probléme, ktorý je iný, ako na SK, ale určite to je k téme).
http://www.denikreferendum.cz/clanek/11 ... ebe-sameho
http://www.denikreferendum.cz/clanek/11 ... ebe-sameho
ked sa na to pozriem racionalne, tak zistujem, ze jedina paka na to aby sa ty sraci hore pohli su protesty v uliciach a prave to ludia robia. s protestmi sa vezie par negativnych veci, ale podla mna sam vies, ze ine moznosti nemaju.
-
Stoporko
VIP
Hughito - čo by teda podľa teba mali spraviť občania, ktorí sú nespokojní so súčasným (desaťročia nemenným) prístupom politikov k cigáňom? Daj sem prosím nejaký konkrétny postup, čo by mali ľudia spraviť, aby či už politikov niečo spraviť donútili, alebo aspoň v nich prejavili vôľu niečo robiť. Vďaka 
No vyprodukovali ste tu akési chybné asociácie, treba lepšie čítať nabudúce.
Prečítal niekto ten článok, či tldr ?
Ale tak vyjadrím sa aj k týmto výčitkám: oveľa sympatickejší by mi bol protest vedený neutrálne za "vec", resp. proti politikom, bolo by dobre doňho medzi rečníkov aj "slušných" kompetentných cigánov. Tieto polopogromy mi nie sú vôbec sympatické.
Prečítal niekto ten článok, či tldr ?
Ale tak vyjadrím sa aj k týmto výčitkám: oveľa sympatickejší by mi bol protest vedený neutrálne za "vec", resp. proti politikom, bolo by dobre doňho medzi rečníkov aj "slušných" kompetentných cigánov. Tieto polopogromy mi nie sú vôbec sympatické.
hughito,
ten Tvoj článok síce prezentuješ ako racionálny, ale ja v ňom vidím akurát tú pseudohumanisticko/liberálnu nenávisť voči konzervatívcom (a ľuďom ktorí sa neboja pomenovať veci pravými názvami), ktorí pomaly začínajú získavať pozície v českom establishmente....
ten Tvoj článok síce prezentuješ ako racionálny, ale ja v ňom vidím akurát tú pseudohumanisticko/liberálnu nenávisť voči konzervatívcom (a ľuďom ktorí sa neboja pomenovať veci pravými názvami), ktorí pomaly začínajú získavať pozície v českom establishmente....
"Božechráň" nech sa takí ľudia, čo "nazývajú veci pravým menom," začnú objavovať a hlavne presadzovať v slovenskom politickom establishmente.
Zatiaľ nič takého pozorovaného nie je, máme tu len primitívnu agendu od ĽS-NS.
Článok o Jochovi, OT ale vhodný na širší kontext.
Zatiaľ nič takého pozorovaného nie je, máme tu len primitívnu agendu od ĽS-NS.
Článok o Jochovi, OT ale vhodný na širší kontext.
-
javatar
Hardcore addict
ja myslim ze len naozaj zanedbatelnej casti bielej populacie vadia romovia - su teda skutocne rasisti
myslim ze budem s vacsinou ak poviem: "vadia mi neprisposobivi"
myslim ze budem s vacsinou ak poviem: "vadia mi neprisposobivi"
A myslíš tým cigánov.
Ľuďom vadia cigáni, netreba to zastierať (i keď každý má formulku, že tí slušní mu nevadia). Dával som sem to video, kde mašírovali "slušní lidé" - tie ich prejavy boli takisto "slušné" a žiadny rasizmus som tam nevidel - ani náznakom.
Neviem čo sa tu tak bránite tomu, že holt väčšina má pri menšine tendenciu zovšeobecnievať a stereotypizovať. Ak zrovna ty a pár ľudí tu ďaľších nie - v pohode, ale čo sa týka väčšinovej spoločnosti, moje empirické skúsenosti ma o tom vôbec, ale vôbec nepresvedčujú (i keď hore spomínanú formulku používajú takmer všetci, ale to je len póza).
Ľuďom vadia cigáni, netreba to zastierať (i keď každý má formulku, že tí slušní mu nevadia). Dával som sem to video, kde mašírovali "slušní lidé" - tie ich prejavy boli takisto "slušné" a žiadny rasizmus som tam nevidel - ani náznakom.
Neviem čo sa tu tak bránite tomu, že holt väčšina má pri menšine tendenciu zovšeobecnievať a stereotypizovať. Ak zrovna ty a pár ľudí tu ďaľších nie - v pohode, ale čo sa týka väčšinovej spoločnosti, moje empirické skúsenosti ma o tom vôbec, ale vôbec nepresvedčujú (i keď hore spomínanú formulku používajú takmer všetci, ale to je len póza).
-
javatar
Hardcore addict
Ano aj nie - myslim tym vela ciganov ale aj istu cast bielych - bielym sice nestaci len byt romom aby mohli zneuzivat system ale par jedincov ho dokaze zneuzivat aj tak...
Takže bieli nedostávajú sociálne byty a prídavky na veľa detí ?
-
javatar
Hardcore addict
Uprimne? Biely ktory si znici vlasntny socialny byt a zije s nim s dalsimi 20 ludmi sa stava bezdomovcom - mestu totiz nehrozi obvinenie z rasizmu...
Ako jedinec zrejme určite, keby však mal 8 detí tak by som bol zvedavý, čo by sa stalo.
-
javatar
Hardcore addict
Netusim... asi by bolo treba najst neaky priklad - aj ked o existencii takeho jednoducho neviem (co moze byt aj vinou medii).