2,4Ghz vs 5Ghz siet

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
skorec1
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Re: 2,4Ghz vs 5Ghz siet

Príspevok od používateľa skorec1 »

jeden lepsiu Xujovinu nez druhy pre klientov, potom to tak vsade vypada ze je zasrate uz aj 5GHz ked pride niekde pofiderny provider a nema ani sajnu co pouzit...
tie mini budky NanoStation M5 LOCO, StationBox Mikro atd. sa chovaju ako vsesmerovky nie len ze zarusis seba ale aj inych...
minimalne ti odporucim tento model
http://www.i4wifi.cz/airgrid-m5-hp-airm ... d2195.html
my nakupujeme za 40€ bez dph mas ovela vysiu smerovost nezarusis okolie a nebudes ruseny ani ty...
ako som spominal, vsesmerovku mozes pouzit jedine ak mas v rovine klientov, proste je blbost strielat ponad klientov s antenou ktora ma 5° vyzarovanie... to je ako keby si mal dve smerove anteny a nenastavil by si ich presne na seba...
odporucim ti pouzit antenu 2x antenu 180° jednu das z boka balkonu a druhu das z predu balkonu, a pekne ju naklonis na klientov...
mozem ti odporucit tuto antenu, zaklad je horizontal lebo amateri pouzivaju vsesmerovky vertikal takze to bude viac vyuzite...
http://www.ipmedia.cz/?cls=stoitem&stiid=1557
dalej vyhoda oprosi vsesmerovke si rozlozis vahu klientov ak bude ich mat viac...
ma velmi nizke psv a uhol 12° mensi uhol by som ti ani neodporucal
sietovky R52n-M alebo UBIQUITI: UB5

RB 433AH cca 40Mbit pre cca 40 klientov by som nizsi procak nedaval...
ked nemas prasule skus UBIQUITI: WispStation board alebo UBIQUITI ROUTERSTATION
nezabudni ze budes potrebovat shapovat rychlosti a firewal takze to procak budes urcite potrebovat dost vykonny...
attiii
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa attiii »

diky za normalnu radu. ten stationbox mikro nadcim som rozmyslal ma vyzarovacie uhly 28/30 dual polarization, podla teba by to neslo s tym?
presne som rozmyslal nad wispstationom, predsa je to lacnejsie jak nejaky mikrotik s 2 minipci slotmi.
inak nasiel som -5ghz-antena-vsesmerova-10dbi-msa5-010.html]tuto antenu
ktora ma vertikalny vyzarovaci uhol 20 stupnov, podla teba by ani to nestacilo?
mulo
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mulo »

dobry den potreboval by som radu doma sme pripojeny bezdrotovym pripojenim na 2,4GHz na antenu mam 2 routre jeden v rezime client (TP Link WR543G) a druhy ako vysielac po dome WiFi (TP Link WR542G). Poskytovatel internetu ale tiez spristupnil siet aj na 5GHz a chcem sa opytat co by som musel zamenit aby som to mohol pouzivat. (antenu, routre ? ) Dakujem
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

mulo: Potreboval by si zamenit antenu a prve zariadene ku ktoremu je pripojena antena. Potrebujes mat obe zariadenia na 5GHz. Router, ktory ti rozvadza siet po dome moze ostat ten co mas. Fakticky by ti postacil kupit NanoStation alebo nieco podobne, je to investicia tak 50-80 eur, avsak da sa ocakavat podstatne lepsie pripojenie na internet, minimalne rusenie, lepsi signal...
mulo
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mulo »

Dakujem prave to som si myslel ze bude treba zamenit
Napísať odpoveď