Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa 94jakub »

hwip napísal:Tvoja odpoveď je absolútne nelogická a nezmyslená, totálne pomýlený tvoj názor (podľa mňa), pretože v kuse omieľaš niečo v zmysle tej vety, ale vyhlasuješ, ako keby si ty jediný mal pravdu, ty jediný si tú najskúsenejší a ostatný sú len smradi - hlavný je tvoj názor a my sa s našim máme vopchať do riti.
Myslím, že hughito má ale pravdu. Podľa FrewCen-a to, že pred 70 rokmi niekto napísal o židoch niečo zlé a nebola to pravda, musí byť teraz automaticky 20000 strán bludov. V tomto je jeho odpoveď maximálne nelogická a nezmyselná.
hwip
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa hwip »

pozri sa - boli tie obvinenia dóvodné? Nie, tie obvinenia boli klamstvá alebo nezmyselnosti - bludy. Možno že pár príkladov neklamalo a napr. teraz si vymslím, ten Žid naozaj niekoho zabil, ale väčšina to boli bludy - veď predsa nie je možné, aby všetci kresťania, moslimovia, budhisti a ateisti atď. nemckého vzhľadu boli svätí a všetci Židia boli najhorší ľudia na svete.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

S tým súhlasím, že tam nemusela byť všetko pravda.
Ale nemôžme preto povedať, že aj tento 20000 stranový spis je blud.
Hughito narážal na to, že FrewCen si nejakým spôsobom vydedukoval, že keď boli bludy vtedy tak aj toto sú bludy.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

hwip:
Tvoja odpoveď je absolútne nelogická a nezmyslená, totálne pomýlený tvoj názor (podľa mňa), pretože v kuse omieľaš niečo v zmysle tej vety, ale vyhlasuješ, ako keby si ty jediný mal pravdu, ty jediný si tú najskúsenejší a ostatný sú len smradi - hlavný je tvoj názor a my sa s našim máme vopchať do riti.
Bol by som rád, že ak sa u vyjadruješ, tak sa vyjadri k meritu veci - na tvoj balast okolo mojej osoby nikto nie je zvedavý.
pozri sa - boli tie obvinenia dóvodné? Nie, tie obvinenia boli klamstvá alebo nezmyselnosti - bludy. Možno že pár príkladov neklamalo a napr. teraz si vymslím, ten Žid naozaj niekoho zabil, ale väčšina to boli bludy - veď predsa nie je možné, aby všetci kresťania, moslimovia, budhisti a ateisti atď. nemckého vzhľadu boli svätí a všetci Židia boli najhorší ľudia na svete.
Ešte raz - aký to má súvis s touto žalobou ?

Ďakujem 94 jakubovi, že dokázal narozdiel od niektorých tu pochopiť to, čo som tu písal.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

ephramko napísal:je celkom fajn, ze sa tehlove prispevky v poslednom obdobi obmedzili len na zosmiesnovanie a osobne narazky
To už závisí na mentálnej vyspelosti - niekto to chápe, ako osobné narážky a zosmiešňovanie, niekto ako dobre mienenú radu. Holt tvoje príspevky sú tiež esencia tuposti, čo si všimli uvažujúci ľudia na fóre pri pohľade na tvoju karmu, len škoda, že nie si schopný sebareflexie.

Mirv - obviniť „radikálnych kresťanov“ z úmyslu „kameňovať homosexuálov“ na základe tvojho „myslenia“ je trocha silná káva.

Vy tu v podstate robíte ateizmu medvediu službu. Keby som sem prišiel nevedomý, tak si pomyslím, že ateizmus je názorovo militantná homosexuálno-antifácka sekta, ktorej sa treba vyhýbať na sto honov. :lol: Sorry moj nazor

Mir napísal:Tehla sa stále vracia kopnúť si
zaujimave na bezcharakternych ľudoch je, že kopu a ked sa im vracia uder (čo som urobil ešte dosť mierne) začnu vyplakavať, že sa pre zmenu kope do nich, pripadne ešte o povinnosti kresťana nastaviť druhé líce. LOL
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

ateizmus je názorovo militantná homosexuálno-antifácka sekta
Ale no tak tehla, tomuto neveríš ani ty sám. :wink:

Ateizmus je predsa, citujem:

Kód: Vybrať všetko

popieraním akejkoľvek fikcie ontologickej inteligibility, v modernom poňatí aj nesubstančnej. Ak túto inteligibilitu, ktorej imanentnou vlastnosťou je sebareflexia, budeme stručne nazývať Bohom, môžeme ateizmus považovať za presvedčenie, ktoré popiera existenciu Boha.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

tehla napísal:Holt tvoje príspevky sú tiež esencia tuposti, čo si všimli uvažujúci ľudia na fóre pri pohľade na tvoju karmu, len škoda, že nie si schopný sebareflexie.
myslis tych par zbabelych anonymov, ktori mi pravidelne bez precitania prispevku a jedno v akej teme znizuju karmu a davaju poznamky v style "ty ch*j buze****" ???
to su podla teba uvazujuci ludia? ...v tom mas absolutnu pravdu...ja som vzdy vedel, ze medzi katolikmi na Slovensku je vela takychto "uvazujucich ludi"...nakoniec, ty sam si spominal vysoku duchovnu uroven, ktoru si dosiahol vdaka cirkvi...taketo spravanie budu asi prejav vysokej duchovnej urovne "uvazujucich ludi"...

cirkev ma chce odpojit od internetu... :D
http://martinbulak.blog.sme.sk/c/275403 ... rnetu.html
tehla

Ephramko - sebareflexia ani nepripadá do úvahy, škoda s tebou vôbec strácať čas...
hughito napísal:môžeme ateizmus považovať za presvedčenie, ktoré popiera existenciu Boha.
Presvedčenie je postoj človeka založený na viere, že určitý súbor informácií a názorov je pravdivý a správny a človek je pripravený podľa toho konať
http://sk.wikipedia.org/wiki/Presved%C4%8Denie
ty sa snažíš kresťanstvo "odstrániť zo spoločenského života" na základe toho, že ty si presvedčený, že tvoja viera je tá pravá.

Sám si si zadefinoval, ako to vlastne je :wink:

ohľadom tej mojej prvej citácie - cituj celú vetu, nevytrhávaj z kontextu a pochopíš, ako som to myslel
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

tehla napísal:ty sa snažíš kresťanstvo "odstrániť zo spoločenského života" na základe toho, že ty si presvedčený, že tvoja viera je tá pravá.
Ako keby to nerobila a nerobí väčšina náboženstiev na Zemi, odstrániť ostatné a presvedčovať, že ich je to pravé.
A kresťanstvo je tiež jedno z nich a myslím, že jedno z tých najagresívnejších.
tehla

aspoň je dobré si priznať, že svojou podstatou sa ateizmus nelíši od väčšiny náboženstiev. Ide o vieru - s tým rozdielom, že neobsahuje v sebe nič - žiadne riešenie vzťahov človeka k človeku, človeka k svojej smrti, k duchovnu, morálne zásady, riešenia otázok dobra, zla, spravodlivosti, zmyslu života, skrátka nič, iba odmietanie niečoho na základe svojej viery, že niečo nie je pravda....
94jakub napísal: A kresťanstvo je tiež jedno z nich a myslím, že jedno z tých najagresívnejších.
Možno preto, že o kresťanstve toho veľa nevieš
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Tak isto tehla, ako ty toho veľa nevieš o ateizme. :)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

tehla: LOL. To je teda len pekný balast, už sa tu podobným v minulosti prezentoval istý človek so zeleným nickom. Ateizmus "nerieši vzťahy človeka k človeku, človeka k svojej smrti, morálne zásady, otázky dobra a zla, spravodlivosti, zmysel života" - na toto si kde prišiel, prosím ťa? Vidíš nebodaj ateistov pobehovať po uliciach so zbraňami bez morálnych zásad? Ateisti nie sú spravodliví? Neriešia zmysel života? No to ma podrž, tuším práve filozofi riešili zmysel života a dovolím si tvrdiť, že dosť veľa z nich boli práve ateisti - veriaci sa ako prosím ťa zaoberajú zmyslom života? Veď pokiaľ sú ozaj veriaci, tak zmysel života je podľa nich veriť v boha a dostať sa do "neba", alebo je to hádam naopak?

Zasa prezentácia osobných, ničím nepodložených blábolov vo forme faktov, pričom od reality majú bohovsky ďaleko. Ja toho o kresťanstve myslím viem celkom dosť a povedzme si na rovinu, že okrem Islamu a Jehovistov určite patrí v šírení svojej viery medzi najagresívnejšie religiózne hnutia, stačí si povšimnúť aj dianie našej milej republike, keď sú pri moci farizeji "kresťania" z KDH a SDKÚ a začrieť do histórie a podumať nad zmluvou s Vatikánom, interrupciách, eutanázii, nedeľných nákupoch a podobne - mne takéto vynucovanie si kresťanských pravidiel pre celú spoločnosť ako agresívne teda určite príde.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

tehla napísal: Ide o vieru - s tým rozdielom, že neobsahuje v sebe nič
LOL. Viera a ateizmus?
tehla napísal: žiadne riešenie vzťahov človeka k človeku
Vieš vymyslieť niečo lepšie?
Toto riešia dnes vedy ako psychológia, sociológia a pod.
tehla napísal:človeka k svojej smrti, k duchovnu
A načo mám riešiť vzťah k smrti? Mám sa celý život radšej báť aby som sa náhodou nedostal do pekla? Nie, ďakujem.
tehla napísal:morálne zásady, riešenia otázok dobra, zla, zmyslu života
Zoberme si pre príklad také desatoro. V každom náboženstve a aj ateistickej spoločnosti existuje niečo podobné. To znamená, že to čo je dobré a zlé, o tom nerozhoduje náboženstvo ale človek k tomu dôjde sám.
tehla napísal:skrátka nič, iba odmietanie niečoho na základe svojej viery, že niečo nie je pravda....
A ty presadzuješ niečo len na základe tvojej viery, že niečo pravda je....
hwip
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa hwip »

23 minút v pekle

//autoeditácia príspevku (16 Sep 2011, 18:42)
Nevšedné zaujímavost
tehla

LuksKe napísal:Tak isto tehla, ako ty toho veľa nevieš o ateizme. ..
máš priležitosť, prezraď, čo také podstatné mi uniká, čo by som mal o ateizme ešte vedieť?
Seth82 napísal:interrupciách, eutanázii, nedeľných nákupoch a podobne - mne takéto vynucovanie si kresťanských pravidiel pre celú spoločnosť ako agresívne teda určite príde...
No predstav si to, kresťania chcu zakazovať vraždu, hocijako odborne si ju nazveš. čo sa týka „nedeľných nákupov“, s tým by som súhlasil, vôbec by som neprotestoval, keby v nedeľu by mali všetci voľno. Ľudia by mali viac času venovať sa sebe navzájom, rodine, ale trocha by ma škrelo, že Setha 82 odstrihli na jeden deň od hypermarketu a nemôže si na 24 hodín uplatniť svoju túžbu po konzumnom živote.

čo sa týka SDKU a KDH - maš pocit, že som fanušik tejto vlady? Skôr som mal ten pocit z teba, si ich aj volil kedysi a tak vášnivo obhajoval, až sa mi prisamveru slzy tisli do očí.
čo hovoril Kristus o farizejoch maš napisane v Pisme svätom - nazval ich hadím plemenom, ktoré hriešnici a neviestky predbehnú do neba.
Seth82 napísal:Ateizmus "nerieši vzťahy človeka k človeku, človeka k svojej smrti, morálne zásady, otázky dobra a zla, spravodlivosti, zmysel života" - na toto si kde prišiel, prosím ťa?
..
Nech sa páči, ako rieši tieto veci ateizmus? Radičová niečo spomenula, že „morálka je dohoda spoločnosti“ - čiže keď ja sa dohodnem so svojim susedom, že ideme zabiť tretieho suseda, tak je to proste naša morálka a nikoho do toho nič. Ked sa rozhodne matka zabiť svoje dieťa, čo ma je do toho? Ved je to len nejaký plod.
Seth82 napísal: Vidíš nebodaj ateistov pobehovať po uliciach so zbraňami bez morálnych zásad?..
Ano

94jakub napísal:Toto riešia dnes vedy ako psychológia..
Kde a ako vznikla psychológia? čo znamená ten pojem? žeby v kresťanskej Europe? žeby to bola „veda o duši“? LOL
94jakub napísal:V každom náboženstve a aj ateistickej spoločnosti existuje niečo podobné..
viacerí tu si nie su schopní uvedomiť podstatnú vec - vy nežijete vo vákuu, stále žijete v spoločnosti, ktorá má kresťanský základ a pôvod, ktorú formovalo kresťanstvo. Keby ste žili v Papui novej Guinei, tak by ste mohli byť ľudožrúti a nikoho by to netankovalo. Pokúšate sa nejaké pravidlá prisúdiť abstraktnému pojmu „ateizmus“, ktorý v sebe neobsahuje nič iné ako odmietanie existencie Boha. To je ale strašne málo pre život a pre dušu absolútne nič.
94jakub napísal:A ty presadzuješ niečo len na základe tvojej viery, že niečo pravda je.....
Nie, to robíš ty, ty veríš, že Boh neexistuje, ja sa s ním stretávam každé ráno

// ak je kresťanstvo pre teba len o strachu z pekla, asi sa máš prečo báť a niečo nebude v poriadku skôr s tebou. ži tak, aby si sa toho pekla báť nemusel.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

tehla: Zle. Kresťania chcú zakazovať niečo, čo IBA ONI vidia ako vraždu. A tam je ten podstatný rozdiel, chcú aplikovať zákonmi svoje vlastné názory, doktríny a dogmy a to aj napriek tomu, že nie celá spoločnosť je veriaca a že zďaleka na túto vec nemá konzistentný názor. Samozrejme, ty si si to otočil podľa svojho. Dalo sa očakávať, že by si neprotestoval ani voči zákazu nedeľných nákupov, to je vzhľadom na tvoju orientáciu pochopiteľné a je mi to jedno, ale nie je mi jedno, ak to kresťania namiesto prezentovania názoru a starania sa o svoje vlastné ovečky chcú násilne aplikovať aj na tých, ktorým niečo také vôbec nevadí. Ten dríst o mne a o hypermarketoch je iba jeden z tvojich ďalších bludov, ktorými sa tu prezentuješ a ktoré majú veľmi ďaleko od pravdy. Samozrejme, tendenčná a totálne retardovaná poznámka z tvojej strany, ktorú ani ďalej nejdem komentovať.

Nemám pocit, že by si bol fanúšikom tejto vlády, prečo sa ma to pýtaš - naznačil som to snáď niekde? NIKDY som ich nevolil (SDKÚ a KDH), tvoj pocit je iba ďalším bludom. Ty však odvraciaš celú podstatu toho, čo si napísal ty a na čo som reagoval ja - niekto nad tebou tvrdil, že kresťanstvo je agresívne, pričom ty si ho počastoval poznámkou, že o ňom nič nevie, na čo som reagoval ja a ukázal som ti, že agresívne JE. Máš teda nejaký dôkaz, ktorým by si to vyvrátil?

Citujem: "čiže keď ja sa dohodnem so svojim susedom, že ideme zabiť tretieho suseda, tak je to proste naša morálka a nikoho do toho nič." - tendenčný a totálne debilný príklad. Vieš, čo je to spoločnosť? Spoločnosť nie je väčšina v pomere 2:1, je tak ťažké pochopiť koncept spoločnosti ako takej? Morálka je takým istým zoznamom pravidiel ako kresťanských 10 božích prikázaní a týkajú sa obrovskej časti obyvateľstva, nie iba malej skupinky, ako si ju ty definoval ty. A áno, ak sa matka rozhodne zbaviť sa PLODU, čo je ťa do toho, aj keď to NIE JE DIEŤA? PLOD sa nerovná DIEŤA (viď príloha, už som to tu raz dával).

Kde vidíš ateistov pobehovať po uliciach so zbraňami bez morálnych zásad? Daj príklad, okrem Breivika. Lebo ja ti tu nahodím celé kilá kresťanov praktizujúcich to, čo som opisoval, začať môžem napríklad veriacimi americkými vojakmi na kadejakých kampaniach, god bless America.

Citujem: "Nie, to robíš ty, ty veríš, že Boh neexistuje, ja sa s ním stretávam každé ráno" - LOL.
Prílohy
meh
meh
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

tehla: nie, ja ti nič prezrádzať nebudem, máš tu 283 strán, podstatné je už napísané. Čítaj, čítaj s otvorenými očami a hlavne posudzuj objektívne. Ale to asi od teba žiadam veľa. Inak tento tvoj posledný post, ma utvrdil v tom, že strácať čas s tebou sa neoplatí.

Ale len tak pre zaujímavosť.

Ty vidíš ateistov pobehovať po uliciach so zbraňami bez morálnych zásad. - pozrieš na človeka a vieš akú vieru vyznáva? A kresťania nebehajú s pištoľami po bankách, pumpách, atď. Chcel by som vedieť koľko veriacich práve teraz sedí v base. Kde oni nechali božie prikázania "Nepokradneš", "Nezabiješ"? (či jak to je)

Čo sa týka psychologie - toto tu už raz bolo.

Niekedy bolo morálne stínanie hláv aj upaľovanie (žeby počas feudalizmu?) - dnes je to nemorálne, ešte raz to napíšem to čo je alebo nie je morálne určuje spoločnosť v torej žijeme.
tehla

Seth82 napísal:NIKDY som ich nevolil (SDKÚ
bud klameš teraz, alebo si klamal vtedy, ked si pisal, ako si kedysi volil SDKU - vôbec ma to ale nezaujima, je to čisto tvoja vec. Debaty a nezmyselné naťahovačky s tebou ma prestali baviť už veľmi dávno, škoda, že to stále nechceš pochopiť. ži si svoje, bi sa za nedeľnajšie nákupy, daj zabiť svoj plod, babku pošli na eutanáziu a krič, že Boh neni - whatever!- aby si to pochopil aj v tej svojej angličtine.

Ostatné veci, juj, veľmo hlúpo píšeš, až mi slina zhorkla na jazyku
LuksKE napísal:Inak tento tvoj posledný post, ma utvrdil v tom, že strácať čas s tebou sa neoplatí.
ok, nestrácaj, nebudem ho ani ja s tebou
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Takže ty ma bez akýchkoľvek dôkazov, iba na základe svojich vidín, ideš obviňovať z klamstva? Snáď nie je pravda...Ak by som niečo volil, nemám problém si to otvorene priznať. SDKÚ som nikdy nevolil, netrep sprostosti. Ja nič nekričím a nikomu nič nevnucujem - zas a znova si dokázal, že si absolútne neschopný diskusie, že tu trepeš piate cez deviate, dôjdeš si kopnúť a potom svoje vlastné výplody nevieš/nechceš obhajovať. Trápne, pripomína mi to Inkvizíciu a jej Inkvizítorov, ktorí jednoducho niečo vyhlásili a nemuseli to vôbec obhajovať. Si typickým príkladom spiatočníctva cirkvi a náboženstva, ktoré tu tak obhajuješ, pričom ateistov obviňuješ zo svojich vlastných chýb.
tehla

Okej, pripušťam, že som si možno domyslel, že si ich volil, asi preto, že ty, aj so svojou nežnejšou polovičkou Slayom ste tu boli asi najvýraznejší obhajcovia pravice, čo som zaregistroval. Ospravedlňujem sa ti, že som ťa obvinil z klamstva - narozdiel od teba, ktorý si opätovne a neoprávnene obviňoval z klamstva IvanaSk a útočil si na neho takým spôsobom, že si ho vyštval z fóra, lebo sa tebou už nenechal urážať. To mi stačí, aby som mal o tebe svoju mienku.

Mimochodom - ja si pred tebou obhajovať nič nepotrebujem.
Napísať odpoveď