Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
Soviet
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa Soviet »

Cize clovek v socialnej nudzi musi mat deti, aby dostal daky byt? Aj ked je slusny, no proste nemal stastie?
Radsej dam cloveku, ktory by ten byt bral ako "zachranu" a pomohlo by mu to nastartovat sa opat dozivota, ako dakej ciganke s 8mimi detmi, ktory si to nevazia a nebudu platit ani ten minimalny najom, ktory tam maju. Takych by som povinne daval na ulicu a viac by ma netrapili. Skoda, ze aj to, ze neplatia a stat ich chce vystahovat zo statneho bytu, je rasizmus ako tak clovek cita :/

Kedy nam odpustia najomne, ked ho nebudem platit? Kedy znizia najomne obycajnym platiacim ludom?
http://www.slobodnyweb.sk/2010/12/nepla ... icovy-dlh/
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

No tie deti dosť zavážia podľa mňa - pochybujem, že cigánovi jednotlivcovi dajú len tak byt.
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

hughito napísal:Takže bieli nedostávajú sociálne byty a prídavky na veľa detí ?
nie v takom mnozstve si radsej zisti kolko bytov sa postavilo a dali pracujucim a kolko miliard sa dalo do roznych projektov a unimobuniek pre ciganov.
hughito
Redeemer
Redeemer

Prosím ťa, na toto som vôbec nenarážal. Keď sa chceš konštruktívne zapojiť do diskusie, tak si poriadne prečítaj čo napíše osoba A, potom čo osoba B (prípadne ďalšie osoby), porozmýšľaj nad tým a až potom sa vyjadri.
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

hughito napísal:No tie deti dosť zavážia podľa mňa - pochybujem, že cigánovi jednotlivcovi dajú len tak byt.
Ak je cigan jednotilvec tak neprezije zo soc. davok --> pracuje --> nepotrebuje soc. byt takze tato situacia je viac menej nerealna
hughito
Redeemer
Redeemer

Na to som narážal - prečo cigánskej rodine niečo poskytnú a prečo bielemu jednotlivcovi nie :arrow: bezdomovec. Nevidím do toho bližšie, ale čosi sa mi zdá, že na tieto veci (deti, ich vek) sa prihliada.
hypper
Darca
Darca

Príspevok od používateľa hypper »

seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

http://korzar.sme.sk/c/6055859/na-dokon ... niaze.html

Sociálno právny systém na Slovensku.
Práva Rómov:

-Róm má právo na utajenie informácií, ktoré by verejnosti prezradili skutočné náklady na ich
vydržiavanie na Slovensku. Položky "má dať - dal" z tohoto pohľadu nie sú obľúbenou témou
rómskych zastupiteľov a hovorcov.
-Róm má právo na zverejnenie pozitívnych informácií o jeho etniku. V prípade pokusov o
zverejnenie negatívnych informácií o Rómoch, má právo cenzúry.
-Róm má právo na rovnakú zdravotnú starostlivosť ako ty. To, že do zdravotnej pokladnice
pravdepodobne nikdy neprispel je fakt, ktorý je rasistický, a treba ho cenzurovať.
-Róm má právo tvoju vlasť ohovárať v zahraničí a má potom právo sa vrátiť a žiadať tu znovu
podporu.
-Róm má právo získať byt len na základe svojej farebnej odlišnosti.
-Róm má právo na teba zaútočiť a súčasne s tým mu náleží právo cenzúry.
-V prípade útoku v opačnom garde sa jedná vždy o rasovo motivované násilie a je povinnosťou ho zverejniť a odsúdiť.
-Róm má právo zneužívať sociálny systém.
-Róm má právo, nie povinnosť, ako píše ústava, chodiť do školy a má právo rušiť tvojho potomka a
znehodnocovať tým kvalitu výuky. Pokiaľ sa róm nič nenaučí, je to chybou výukového programu.
-Róm má právo na neobmedzený počet potomkov. Ty máš povinnosť uhradiť mu jeho finančné náklady
s tým spojené, a to aj v prípade, že sám nemáš dostatok prostriedkov na svoju vlastnú rodinu.
-Róm má právo demolovať čokoľvek, dokonca i to, čo mu nepatrí. Ty máš povinnosť uviesť všetko do
pôvodného stavu, a za svoje peniaze.
-Róm má právo na dôchodok v rovnakej výške, ako máš ty, a to aj v prípade, že bol celý život na podpore.
-Róm ti môže vynadať do bielych *****. Teba sa potom nikto nezastane, pretože sa jedná o ich prirodzený prejav.
-Róm má právo čerpať dotácie na projekty rómskych spolkov a rozvoja rómskej kultúry.
Štát má povinnosť v týchto dotáciách vyhovieť aj v prípade, že ide o podvod.
-Ak sú náhodou práva rómskeho obyvateľstva a ostatného obyvateľstva v konflikte, majú vyššiu prioritu práva Rómov.
-Róm má právo poznať svoje práva a nepoznať svoje povinnosti.

///LOL, home sweet home http://korzar.sme.sk/c/6054612/z-este-n ... laciu.html
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Aspon Slota sa neboji rypat a davat pravdive vyroky vonku.
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... zpravy-dne

A tolko pravdy v kratkosti sa snad lepsie neda ani vyjadrit:
Slota tvrdí, že v čase, kdy si obyčejní lidé musí utahovat opasky, vláda jim zvyšuje daně, je otázka řešení problému nepřizpůsobivých občanů výsostně aktuální. „Tato katastrofální vláda na jedné straně nakládá odpovědným občanům, kteří pracují, a snižuje jim životní úroveň. Na druhé straně ignoruje řešení problému, který vysává sociální systém a zatěžuje ekonomiku státu. Do kdy budeme živit ty, co se po celý den jen potulují?“ položil otázku Slota.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Slota okradol tento stat o take tazke miliardy eur, ze oproti tomu su naklady na neprisposobivych obcanov len smiesna almuzna...
ked uz by sa mal vytvorit stat pre neprisposobivych ludi, to by sme najprv mali zhabat majetok slotovej rodine a potom ho do toho statu vyhostit...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ano, Slota je zlodej a chrapun, ale v tomto ma pravdu a zatial sa ako jeden z mala politikov neboji dat najavo svoj nazor v tejto oblasti.
SME ma v clanku k tejto teme aj vyjadrenie nejakej aktivistky, ktora sa obava, ze sa aj u nas zacnu podobne demostracie ako v CR: http://www.sme.sk/c/6057378/slota-chce- ... state.html
Len ona z toho zas vini bielych a vobec nevidi to, ze pricina protestov nie je vo vyjadreniach extremistov ale v spravani jej milovanych romov.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

I keď je Slota dosť slušný ... aspoň sa nebojí povedať názor na problém, pri ktorom iní politici len hrajú mŕtvych.
Myslím, že keď to pôjde takto ďalej a nič sa nezmení, tak sa dajú očakávať protesty ako v ČR.
ziegel
Star
Star

Príspevok od používateľa ziegel »

Slota je jeden z najvacsich bastardov akych momentalne v politike mame. O ciganoch toho narozpraval uz vela, ale este ani raz nic na vyriesenie ciganskeho problemu nepodnikol. Tymto jeho keciam by som v ziadnom pripade neveril.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Tak isto ako všetci. Nikto sa do tohto problému nehrnie to je jasné. No Slota sa aspoň vyjadrí, že ten problém tu je.
Nechcem ho nijako obhajovať, v ostatných veciach je to naozaj riadny kretén.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

http://korzar.sme.sk/c/6057121/zlodeji- ... ajace.html

ako tak čítam tú diskusiu, tak vidím, že väčšina diskutujúcich začína mať jasno a požadujú takzvaný farmársky zákon (ktorý tu už aj máme, len málokto ho pozná - §26 300/2005 Z. z.) a právo na obranu pred zlodejstvom.... Takže zdravý rozum zjavne ešte nevymrel.... V každom prípade tento problém, treba riešiť lebo keď sa objavia desiatky Harmanov "episode 2", tak si to odnesú ako zlodeji, ale tak aj úplne nevinní Cigáni.... Toto je sud so strelným prachom, ktorí môže každú chvíľu vybuchnúť....

A pritom riešenie je úplne jednoduché, len to chce politickú vôľu (ktorá zatiaľ nie je, ale títo politici tu tiež pri tomto vývoji nebudú na večné časy)....
A síce - tvrdo postihovať porušenie zákona - a je jedno či je zločinec biely, čierny, fialový....
Zmena podmienok väzenstva - povinná ťažká fyzická práca....
Sprísnenie dĺžky a samotného výkonu trestov....
Možnosť legálne brániť seba a svoj majetok - to znamená osveta čo sa týka možností nutnej obrany a zmena znenia zákona, aby chránil na 100% obeť, nie zločinca....
Do trestného práva zaviesť to, aby sa viac prihliadalo na motiváciu k činu ako na spôsobenú škodu (za vážnejšie v zmysle ochrany spoločnosti považujem vedomé a úmyselné ukradnutie čokolády z Tesca ako náhodné zabitie iného pri autonehode - za predpokladu dodržania predpisov premávky)....
A pochopiteľne vyplácanie dávok a prídavkov podmieniť aspoň pomocnými verejnoprospešnými prácami....

rok týchto opatrení v praxi a úmyselná kriminalita prudko poklesne.... (z troch dôvodov.... 1. - časť kriminálnikov bude pozatváraná, 2. - časť už nebude existovať, 3. - potenciálni kriminálnici si uvedomia, že prípad 1 a 2 im za to nestojí a začnú žiť slušne)....
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Pinhead: nieco podobne som tu uz pisal davnejsie, podla mna by mali byt vsetky umyselne a vedome porusenia zakona trestane velmi prisne. Akurat vcera som cital zaujimavy napad (len uz neviem kde) a slo tam o to, ze by sa viacero priestupkov v kratkom case po sebe hodnotilo ako trestny cin, co je tiez rozumny krok a mohlo by to potlacit napriklad zlodejov v hypermarketoch.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

v kolkych vladach bol Slota...3-4 ??? ...myslim, ze mal dost casu a prilezitosti na riesenie tychto problemov...miesto toho ten cas vyuzil na rozkradanie spolocneho majetku vsetkych Slovakov a dohadzovanie vladnych tendrov vlastnym firmam...
cudujem sa ludom, ktorych bavi este stale dokola pocuvat jeho keci a volit ho...takych politickych populistickych zlodejov ako je Slota je najlepsie zbavit sa hned po prvom volebnom obdobi...
pevne verim, ze po dalsich volbach bude od Slotu konecne pokoj, tak ako je dnes pokoj od SMK a Meciara...kolko malo minuly rok chybalo a spolu s velkych muftim mohol do dochodku odist aj cervenonosy Jano...
ziegel
Star
Star

Príspevok od používateľa ziegel »

Tiez zdielam Pinheadov nazor, keby ze sa nieco take presadi v politike, tak som si isty ze pachanie trestnej cinnosti by sa zmensilo o nezanedbatelne percento. To by vsak nasi politici museli robit aj nieco ine okrem hrabania k sebe.
Nedavno ma zaujal jeden napad, ktory dostali v Madarsku (aj ked je uz trosku extremnejsi), ale nieco take, trosku v miernejsej forme, by mozno nebol zly napad zaviest aj u nas.
http://spravy.pravda.sk/chysta-orban-pr ... k_svet_p29
Myslienka toho, ze stat sa o dlhodobo nezamestnanych a poberajucich davky postara, oni u neho za to nieco odpracuju, nieco si aj privyrobia sa mi celkom pozdava. Zmiernil by som len niektore "podmienky" pod ktorymi sa do tych "pracovnych taborov" ludia dostanu. Posielal by som tam len dlhodobo poberajucich socialne davky (rozumej napr. 1 rok+), lebo v terajsich dobach moze trvat najdenie normalneho pracovneho miesta dost dlho. Dalej by som tam pridal napriklad dobrovolny odchod z tychto brigad, avsak s tym ze ak si napriklad do troch mesiacov nenajdem pracu, tak ma tam poslu spat. Myslim si ze toto nie je najhorsia myslienka a pomohlo by to ako statu, tak urcite aj vsetkym jeho obyvatelom, nesmelo by to vsak prerast do nejakej extremnej formy (par prikladov mame z minuleho aj predminuleho storocia).
Neukamenujte ma
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

Ja by som to skor riesil ako dobrovolnu pracu, ale na sposob pracujes alebo nic nedostanes. Ale to sa zasa zacina podobat komunizmu
Napísať odpoveď