Nesprávna kópia Windows Vista

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
majky8888
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Nesprávna kópia Windows Vista

Príspevok od používateľa majky8888 »

Zdravím, mám problém s notebookom ohľadne správnosti kópie Windowsu Vista.

Ale od začiatku: Pred mesiacom som si preinštalovať operačný systém Windows Vista, pomoc CD, ktoré som dostal k notebooku ASUS. Všetko išlo ako má, notebook fungoval, až od dnešného dňa, kedy som ho zapol a zobrazila sa mi iba tabuľka, ktorá informovala o stave Windowsu, klikol som na Aktivovať. Začali sa hľadať riešenia, no žiadne sa nenašli. Počítač sa nakoniec zapol, ale iba čierna obrazovka, dole s nápisom Táto kópia Windows nie je správna.

Vie mi niekto poradiť, čo mám robiť?
Windows som dostal k notebooku, takže by mal byť pravý.
Ďakujem!
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Nesprávna kópia Windows Vista

Príspevok od používateľa Soviet »

A aktivoval si si ten win? Popripade zavolaj do MS a oni ti ho aktivuju, alebo povedia ako aktivovat..
majky8888
Light Expert
Light Expert

Neaktivoval, všetko fungovalo a tak som nevidel dôvod. Skúsim napísať do MS a uvidím. Zatiaľ ďakujem.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Vacsinou, aspon pri Xpckach to zvyklo vyhodit k casu tabulku, ze si to ziada aktivaciu. Pri 7mickach ti to vsak nehodilo taktiez vobec a pritom sa ti tri dni odratavali. A pri Vistach teda netusim ako to je. Dalo sa to jednoducho zistit, ked si siel v Ovladacich paneloch do polozky system, kde ti to ukazalo, ci mas Genuine atd.
majky8888
Light Expert
Light Expert

Ten Microsoft má ale chorú podporu pre SR, neviete mi niekto povedať ich e-mail alebo adresu na online podporu. Som tak trochu mimo, keďže odo mňa to už spraviť asi nepôjde, okrem čiernej obrazovky a chybovej hlášky totiž nevidím nič. Ako to urobia oni, tak to už neviem,... :(
goten
VIP
VIP

Príspevok od používateľa goten »

Bože ty si lama. Najprv veta za "všetky drobné":
majky8888 napísal:Neaktivoval, všetko fungovalo a tak som nevidel dôvod.
a potom si pýtaš tu kontakt na microsoft. To nevieš napísať do google microsoft online podpora?
Keby si to urobil nájdeš túto stránku: http://support.microsoft.com/?ln=sk kde sa preklikáš k Viste, tam k problémom s aktiváciou kde nájdeš telefónne číslo na online aktiváciu (podporu), kde ti určite poradia čo robiť. V najhoršom prípade preinštaluješ.
Tiež som mal pred časom problém s aktiváciou Visty a behom pár minút som to s operátorom microsoftu vybavil k mojej spokojnosti.
majky8888
Light Expert
Light Expert

Goten: Ďalšia blbá otázka odo mňa: Kedže máš s podporou skúsenosť, budem musieť zaplatiť za vyriešenie problému/ hovor?
goten
VIP
VIP

Príspevok od používateľa goten »

No tak to netuším. Ale myslím, že ak to je aj spoplatnené, tak za tých pár centov sa informovať priamo v microsofte to stojí.
Ak však nechceš dať ani cent, tak preinštaluj vistu, po inštalácií si ju hneď aktivuj a vybavené.
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

tiež som riešil niečo podobné s win 7. Tiež na mňa vybehlo, že mám nelegálny win. písal som im mail na [email protected]. Típek mi poslal odpoveď, že mám zavolať na aktivačnú linku: 0800 178 278 (je to aj v tých gotenových linkoch). Bolo to zadarmo (resp. z kreditu mi nič nestiahlo). Moc mi tam nepomohli, lebo som nakoniec zistil, že mito robí neoficiálny language pack :D.
majky8888
Light Expert
Light Expert

Dnes sa mi podarilo dostať cez ten notebook na internet. Systém začal hľadať online riešenie a zapol prehliadač. Otázka: dá sa windows aktivovať niekde na internete? Na stránkach MS?
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

majky8888 napísal:Dnes sa mi podarilo dostať cez ten notebook na internet. Systém začal hľadať online riešenie a zapol prehliadač.
a viac nič?

http://windows.microsoft.com/sk-SK/wind ... -questions
Ako aktivovať systém Windows?
Systém je možné aktivovať online alebo telefonicky. Na aktiváciu online je potrebné internetové pripojenie. Aktivácia cez telefón vyžaduje interakciu s automatizovaným telefónnym systémom.

Postup pri aktivácii systému Windows na počítači:

Spustite aktiváciu systému Windows kliknutím na tlačidlo Štart, na položku Počítač, ďalej na položku Vlastnosti a potom na položku Ak chcete systém Windows aktivovať teraz, kliknite sem.‌ Ak sa zobrazí výzva na zadanie hesla správcu alebo potvrdenie, zadajte heslo alebo potvrďte akciu.

Vyberte požadovaný spôsob aktivácie.

prečo si ešte nevolal do Microsoftu?
majky8888
Light Expert
Light Expert

Problém je ten, že mám otvorené len okno prehliadača, spodná lišta sa nezobrazí, teda sa nezobrazí ani štart a tak nemôžem Win aktivovať, kedže sa k tomu ani nedostanem.

Nevolal som, skúsim si najprv pomôcť sám :D
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ako dobre, sam pomoct, ale odkial pokial. Naco zabijat x hodin samopomahanim bez vysledku, ked si to mohol mat za par minut cez telefon vybavene? Trap sa dalej teda :/
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Nechcem zakladat novu temu, tak sa opytam tu...
Mam jednu legalnu kopiu W7 z MSDNAA, momentalne ju pouzivam na notebooku, ale chcem ju dat na PC. Predtym samozrejme tu notebookovu zmazem, takze W7 bude vzdy iban a jednom pocitaci. Ide mi len o to, ci nebude problem s aktivaciou, ked bude v jeden den s tou istou licenciou pripojeny notebook a potom o par hodin uz PC s uplne inou konfiguraciou. Nemate s tym niekto skusenosti?
Rozmyslal som aj nad tym, ze by som notebookovy disk supol do PC a nabootoval tak, ale to by sa uz asi Windows skutocne branil :) Nieco som aj vygooglil, ale vsade to bolo iba vo forme predpokladov, ze by to malo ist a ze maximalne bude treba aktivovat windows cez telefon, ale rad by som to mal potvrdene.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ako si napisal, bude to treba aktivovat cez telefon, nie je to nic strasne
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Tak tak..Ja som akurat vcera aktivovaval cez telefon Win7. Cez lokalitu USA, to slo krasne aktivovat. Podebatil som si s automatickym systemom :) Len samozrejme predtym ako pojdes aktivovat, tak odpoj dany PC od netu, aby ti nabehla ta moznost s aktivaciou cez telefon..Ale to isto vies ;)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Uz viem :) Dakujem za rady.

//autoeditácia príspevku (04 Okt 2011, 23:25)
Tak som to zvladol :) Volal som na slovensku linku, kde bol zivy operator, stacilo mu nadiktovat cisla a nasledne mi on nadiktoval dalsie cisla, pomocou ktorych som to bez problemu aktivoval.
Napísať odpoveď