Europa (MESIAC JUPITERA)

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
veslo121
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Europa (MESIAC JUPITERA)

Príspevok od používateľa veslo121 »

myslím že takéto niečo tu ešte nebolo.....
kedysi dávno som čítal že Slnko má svojho majitela, preto by som sa chcel opýtať toto:
môžem si JA kúpiť alebo nejak zaregistrovať Jupiterov mesiac Europa do vlastníctva ??
Ak kúpiť, tak od koho a za koľko ?
Ak nejak zaregistrovať, tak u koho a kde ?

... a keby som naozaj vlastnil ten mesiac, čo by to pre mňa znamenalo ? ak by tam chcel niekto zo zeme pristáť, musel by pýtať povolenie ???? ako vstup na súkromný pozemok ?

Už dlhšie ma to zaujíma....... Vopred Ďakujem za Odpoveď.
cORP.
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Europa (MESIAC JUPITERA)

Príspevok od používateľa cORP. »

zacinam mat pocit ze na tomto fore sa usidlil nejaky zajazd drbnutych ludi ,co je uz toto za temy ? nenarazam len nateba to si nemysli ....
na co by ti to bolo ? na nic ,kym tam niekto pristane ? pre teba nic lebo uz zit ani nebudes .... myslim ze ten mesiac uz niekto niekde registrovany ma ,minimalne objavitel a ty sa k nemu ani nemas sancu dostat ,minimalne ta budu mat za debila ,to vlastnictvo slnka je tiez myslim pravda ale je to uz len zo zdraveho pohladu kravina .... radsej sa na toto vykasli a rozmyslaj nad niecim plodnym ....
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Mas pravdu, nieco taketo tu este nebolo... A to uz tu bolo ozaj vselico :)
Ani neviem ci to reportovat, alebo nechat byt, nech sa pobavia viaceri. Ak teda vyhodnotia prispevok ako vtipny, neviem.
Fiju
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Fiju »

Drogy jsou spatny...
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

Ak si chceš kúpiť spomenutý mesiac, tak mi stačí poslať na účet 3000 € (zlacnený z 5000!) a ja ti obratom pošlem list vlastníctva :) Bližšie info SS...
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Čítal som, že existuje Medzinárodný dohovor, ktorý zakazuje vlastníctvo vesmírnych objektov mimo planéty Zem.
Takže nemôžeš. Aj to so Slnkom je bullshit. Takto sa predávajú aj pozemky na Mesiaci a Marse aj keď nemajú žiadneho vlastníka.

Inak keby niekto vedel viac o tom dohovore mohol by sa vyjadriť, či je to pravda.
akim14
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa akim14 »

mne sa tato tema paci :D takze rovno hodim inzerat ze kupim nejaku planetku v kludnom prostredi, blizko slnecnej sustavy :D
Shark_360
Star
Star

Príspevok od používateľa Shark_360 »

Kupovat pozemok na mesiaci Jupitera? Ked uz si tak rozbehnuty, kup si Pluto a presvedc vedcov, nech to je znovu planeta prosim Ta.
stejko
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa stejko »

odporucam kupit Halleyho kometu,pretoze jej cena bude narastat zo znizujucou sa vzdialenostou k zemi, teda fajn biznis na dlhsiu dobu :D a o 50 rokov si ju mozes odfotit
Nibi_ru
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Nibi_ru »

Vlastniť vesmírne teleso nie je blbosť :D ja osobne vlastním pol km štvorcového na mesiaci zeme. Ceny stúpaju a raz to bude mať neocenitelnu hodnotu. :)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

inac to s hallyeho kometou...napadlo ma ze pripradny vlastnik si neskor na nu, ked bude prelietat tesne nad zemou, moze umiestnit pripadne reklamu :D to by boli prijmy (just joke)
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Nibi_ru napísal:Vlastniť vesmírne teleso nie je blbosť :D ja osobne vlastním pol km štvorcového na mesiaci zeme. Ceny stúpaju a raz to bude mať neocenitelnu hodnotu. :)
a koľko ťa to stálo? :sly:
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Nibi_ru napísal:Vlastniť vesmírne teleso nie je blbosť :D ja osobne vlastním pol km štvorcového na mesiaci zeme. Ceny stúpaju a raz to bude mať neocenitelnu hodnotu. :)
Tak to si len myslíš že to blbosť nie je. Tieto práva nikdy neobhájiš.
Dohoda z roku 1967 podľa neho tým, že zakazuje štátom privlastniť si vesmírne telesá, zakazuje tento krok v podstate aj jednotlivcom. Práva súkromného vlastníctva totiž vždy spadajú pod konkrétnu národnú jurisdikciu. Keďže štáty nemajú vesmírne vlastnícke práva, nedokáže podľa Fransa Von Der Dunk vo vzťahu k vesmírnym pozemkom obhájiť svoje majetkové práva ani jednotlivec. D. Hope pozemky na Mesiaci predáva ako „reklamný darček“, čím sa chce vyhnúť žalobám zo zahraničia.
http://reality.etrend.sk/realitny-bizni ... ticia.html
Napísať odpoveď