LCD TV+plnohodnotný PIP
LCD TV+plnohodnotný PIP
Čaute!potrebujem poradiť pri kúpe lcd tv uhlopriečka cca105cm.ale-musí mať funkciu PIP funkčnú pre UPC DIRECT.to znamená musí byť možnosť využívať túto funkciu priamo v tv.môj samsung síce PIPko má ale je funkčné len v tom prípade ak používam TV ako monitor tak len v tom prípade môžem použiť PIPko a sledovať tv v okne,keď sledujem priamo len TV tak PIPko nespustím!!potrebujem poradiť či nejaký taký TV ke na trhu!v datarte mi jeden "pán" predavač povedal že taký asi nekúpim!
-
Ryan Giggs
VIP
Re: LCD TV+plnohodnotný PIP
Predavač v Datarte ma pravdu. PIP v sučasnych tv funguje len v pripade interneho tuneru a externeho zariadenia. To znamena, že sleduješ nejaky program, ktory prijmaš cez interny tuner a v menšom obraze sleduješ pripojeny dvd prehravač, PC, BD...
Na to aby si mal plnohodnotny PIP je nutne aby mal TV 2 tunery (tak ako niektore CRT). A to nema dnes žiaden.
Na to aby si mal plnohodnotny PIP je nutne aby mal TV 2 tunery (tak ako niektore CRT). A to nema dnes žiaden.
LCD TV+plnohodnotný PIP
no tatko bude sklamaný!a čo tak nejaký sat.prijmač ktorý zoberie kartu UPC DIRECT a podporuje PIP?
-
Ryan Giggs
VIP
To je asi jedine riešenie.
LCD TV+plnohodnotný PIP
ok!dik,idem hľadať!môžte lock!
Co sa tyka upc direct - tazko pouzit PIP na TV kedze signal ktory ti pride zo sat. prijimaca ide cez jeden AV vstup. A teda mohol by si jedine tak UPC (1 kanal) spolu napr. s monitorom, inym vstupom na TV...a podobne.
Jedine schodne riesenie aby si mohol sledovat PIP z viacerych kanalov z UPC je ako si spomenul - satelitny prijimac ktory podporuje PIP.
Potom ostava uz len nasledovne: ak to bude jednotunerovy prijimac, budes schopny pouzivat PIP iba z kanalov z jedneho transponderu.
Ak chces mat v PIP 2 rozne kanaly, musis si kupit 2-tunerovy prijimac kde 1 bude obsluhovat hlavny obraz, a druhy bude obsluhovat program v PIP.
Slusnejsie pouzitie, a take z "lepsich" prijimacov napr. VU+ UNO (jednotunerovy), VU+ DUO, dreambox, a pod.
Vyhol by som sa IP BOXom, hlavne HD prijimacom. Cena je sice lakava, no software nedorobeny, prepinanie kanalov pomale,... doslova pre ludi so silnejsimi nervami, hlavne ak chces bezstarostne pozerat TV a spoliehat sa ze co funguje, funguje dobre.
Jedine schodne riesenie aby si mohol sledovat PIP z viacerych kanalov z UPC je ako si spomenul - satelitny prijimac ktory podporuje PIP.
Potom ostava uz len nasledovne: ak to bude jednotunerovy prijimac, budes schopny pouzivat PIP iba z kanalov z jedneho transponderu.
Ak chces mat v PIP 2 rozne kanaly, musis si kupit 2-tunerovy prijimac kde 1 bude obsluhovat hlavny obraz, a druhy bude obsluhovat program v PIP.
Slusnejsie pouzitie, a take z "lepsich" prijimacov napr. VU+ UNO (jednotunerovy), VU+ DUO, dreambox, a pod.
Vyhol by som sa IP BOXom, hlavne HD prijimacom. Cena je sice lakava, no software nedorobeny, prepinanie kanalov pomale,... doslova pre ludi so silnejsimi nervami, hlavne ak chces bezstarostne pozerat TV a spoliehat sa ze co funguje, funguje dobre.